«Η οικογένεια Παπουτσάκη θα καλύψει το έλλειμμα του Εργοτέλη»

Για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και ο Εργοτέλης, μίλησε στον Athleticradio 104,2 ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Δασκαλάκης.

Για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και ο Εργοτέλης, όπως όλες οι ομάδες αυτήν την εποχή, το άνοιγμα που εντοπίζεται στον ισολογισμό της ομάδας  το οποίο θα καλυφθεί αποκλειστικά από την οικογένεια Παπουτσάκη, μέσα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και άλλα  πολλά μίλησε στον Athleticradio 104,2 ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Εργοτέλης Γιάννης  Δασκαλάκης.

Ο τελευταίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στο γήπεδο του Αthletic» με τον Γιώργο Κορτσιδάκη και οι αναφορές του είχαν ενδιαφέρον…

Για την οικονομική κατάσταση του Εργοτέλη: “Ο ισολογισμός του Εργοτέλη δημοσιεύτηκε . Το έλλειμμα θα το καλύψει όπως κάθε χρόνο ο μεγαλομέτοχος της ομάδας. Και μιλάμε για ένα σωματείο όπως ο Εργοτέλης, που δεν κρεμάει το χέρι του πιο πάνω από εκεί που φτάνει. Το  υπαλληλικό προσωπικό της ομάδας είναι λίγο και παρόλα αυτά αν δεν υπήρχε η οικογένεια Παπουτσάκή, δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για τον Εργοτέλη. Θα γίνει Γενική Συνέλευση στο τέλος του έτους. Σε εμάς ο μεγαλομέτοχος είναι ένας, ο Απόστολος Παπουτσάκης. Υπάρχουν ακόμη ο Γιώργος Σουλτάτος και ο Γιάννης Τζώρτζογλου και κάποιοι μικρομέτοχοι. Και σε αυτήν την Γενική Συνέλευση με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ο μεγαλομέτοχος Απόστολος Παπουτσάκης θα καλύψει το  έλλειμμα».

Για το αν το οικονομικό αποτρέπει την διοίκηση της ομάδας να κάνει μεταγραφή:

«Το οικονομικό αποτρέπει και το να μην γίνει άλλη μεταγραφή. Όπως επίσης και το ότι ίσως να μην βρέθηκε το ιδανικό. Όμως το οικονομικό είναι αυτό που καθορίζει τα πάντα.

Για το αν υπάρχουν οφειλές στους παίκτες:

«Ολοι οι παίκτες είναι τακτοποιημένοι, όμως πρέπει να πούμε το εξής. Όταν ξέρουν οι ομάδες ότι θα πάρουν δόσεις  από NOVA και ΟΠΑΠ και ειδικά του ΟΠΑΠ που καθυστέρησαν λόγω του σκανδάλου με τα στημένα, είναι λογικό να υπάρχουν καθυστερήσεις. Γιατί οι ομάδες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Αυτά που ήξεραν οι παίκτες με μεγάλα συμβόλαια, δεν υπάρχει πια. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι ένα συμβόλαιο για παράδειγμα 120 χιλιάδων ευρώ για  ένα παίκτη κοστίζει συνολικά στην ΠΑΕ κοντά στις 210 χιλ. ευρώ. Μαζί με το σπίτι, το αυτοκίνητο, αλλά και την εφορία που είναι 40% και το επιβαρύνεται η ομάδα. Ο δεύτερος γύρος θα είναι πολύ δύσκολος για όλες τις μικρομεσαίες ομάδες. Και αναφέρομαι στα οικονομικά.  Τα χρήματα του ΟΠΑΠ είναι πολύ λιγότερα φέτος, όπως και τα χρήματα της NOVA.Οι ομάδες έχουν κάνει ένα προυπολογισμό γνωρίζοντας τα περσινά δεδομένα, τα οποία όμως φέτος είναι διαφορετικά. Η συρρίκνωση αυτή των εσόδων είναι καταστροφή για όλες τις ομάδες. Οι χορηγίες έχουν μειωθεί πολύ. Το ίδιο και τα εισιτήρια. Μοναδική λύση για τις ομάδες είναι η αξιοποίηση των ταλέντων τους ».

Για τη νίκη στην Λειβαδιά:  «Κάθε χρόνο ο Εργοτέλης έχει σκαμπανεβάσματα. Κάνει καλό κλείσιμο γύρου όμως και αυτό φαίνεται ότι θα γίνει και τώρα. Κάθε φορά που κερδίζουμε είναι ανάσα. Δεν χωράει αμφιβολία. Δεν έχω συναντήσει ξανά τέτοιες καιρικές συνθήκες σε αγώνα. Δεν γινόταν να παιχθεί ποδόσφαιρο».

Για τα ..παρατράγουδα που συνέβησαν στο παιχνίδι:

«Μας έδωσε ένα μπούθ η Λειβαδιά. Μπήκαμε στις 3.30 και βγήκαμε 8.30μμ. Δεν είχαμε καμία προστασία. Κινδυνεύσαμε κιόλας. Φοβηθήκαμε και για την ακεραιότητα των παικτών κάποια στιγμή. Στην συσκώτηση  μπήκε ένα φίλαθλος μέσα στο γήπεδο και πήρε τα παπούτσια ποδοσφαιριστή του Εργοτέλη. Κάποιες ομάδες νομίζουν ότι με τους μπράβους θα μπορέσουν να προχωρήσουν, αλλά όλες έχουν το ίδιο άδοξο τέλος».

Για την διακοπή λόγω της πτώσης της τάσης του ρεύματος:

«Μάλλον πήγαν να κατεβάσουν το κουμπάκι του θερμοσίφωνα, τι να πώ. Ξεκουράστηκαν μισή ώρα και επέστρεψαν. Πάντως μόνο το γήπεδο της Λειβαδιάς δεν είχε φώτα. Ολη η ευρύτερη περιοχή ήταν  πάντως φωτισμένη κανονικά».

Για την μέχρι τώρα πορεία του Εργοτέλη:

“Σε αυτό το περίεργο πρωτάθλημα κάθε νίκη σε κάνει να κοιτάς ψηλά και όχι χαμηλά. Και κάθε ήττα το αντίστροφο. Είναι μια νίκη που μας δίνει την ελπίδα ότι αν κερδίσουμε την Ξάνθη, η ομάδα θα τερματίσει  λίγο καλύτερα από τον περσινό πρώτο γύρο. Αν κερδίσουμε βέβαια την Ξάνθη, στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου, που θα είναι δύσκολο. Είμαστε μια ομάδα με μικρότερο μπάτζετ από πέρσι και έχουμε κάνει το τόλμημα και εμπιστευτήκαμε νεαρά παιχνίδια. Στα τελευταία παιχνίδια του Εργοτέλη είναι σαν να βλέπω το Κ20 του συλλόγου. Τα παιδιά αυτά θα αυξάνονται και θα πληθαίνουν συνεχώς. Υπάρχουν 2-3 παιδιά από το Κ20 που θα προωθηθούν για προπονήσεις με την ΠΑΕ. Υπάρχουν οι τερματοφύλακες  Δασκαλάκης και Δερμιτζάκης, αλλά και ο Πρωτογεράκης, που από το καλοκαίρι κάνουν προετοιμασία με την ΠΑΕ. Είναι στο χέρι τους να παλέψουν. Χρειάζεται δουλειά και προσπάθεια από αυτούς”.

Για το Χριστουγεννιάτικο τουρνουά αγάπης που διοργανώνει ο Σύλλογος:

«Η εκδήλωση είναι μια κίνηση λόγω των ημερών. Θα παίξουν δυο ημίχρονα από 25 λεπτά. Στη μια ομάδα θα είναι οι παίκτες των ομάδων που συμμετέχουν. Και από την άλλη οι προπονητές των ομάδων. Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση του Εργοτέλη, του Εθνικού, του Ηρακλή Ηρακλείου και ων Καμινίων. Υπάρχει συμβολικό εισιτήριο 5 ευρώ και τα χρήματα που θα μαζευτούν θα πάνε σε ιδρύματα και σε ενορίες. Το παιχνίδι θα γίνει το Σάββατο στις 3μμ στο Μαρτινέγκο».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook