«Έμπαινε Βασίλη…» (Κουτσιανικούλη)

Ο Γιώργος Κορτσιδάκης γράφει στην Athleticpress για τον Κουτσιακούλη στο παιχνίδι με την Κέρκυρα,τον οποίο θα χρειαστεί ο Εργοτέλης και στα… Γιάννενα

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Το  περασμένο Σάββατο στο Παγκρήτιο, τα χαμόγελα ήταν πολλά για τη νίκη του Εργοτέλη στον τελικό με την Κέρκυρα. Τρίποντο ανακούφισης και ελπίδας για τα πολλά (άλλα δίκαια και άλλα άδικα) που βιώνει αυτήν την εποχή η κρητική ομάδα.

Αγωνιστικά όμως, εκείνο που με ικανοποίηση (εμείς) παρατηρήσαμε ήταν ο… παλιός καλός Κουτσιανικούλης! Ο Βασίλης έκανε τα πάντα στο γήπεδο. Έτρεξε τους αντιπάλους του, διεμβόλισε την αντίπαλη άμυνα με την ταχύτητά του, δημιούργησε ρήγματα και σέντρες, σε μια από τις οποίες ο Λεάλ, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και έφερε τη «λύτρωση».

Ο Λεάλ μπορεί να έβαλε το γκολ, αλλά ο Κουτσιανικούλης ήταν ο παίκτης του αγώνα. Ο κορυφαίος. Ο ηγέτης που τόσο έχει λείψει φέτος από τον Εργοτέλη. Είναι βέβαιο ότι αν ο Βασίλης είχε κάνει άλλα 3-4 τέτοια παιχνίδια, σήμερα ο Εργοτέλης, θα ήταν άνετος και δεν θα αγκομαχούσε για τη σωτηρία του.

Με το αν όμως δεν γίνεται τίποτε. Αυτό που σήμερα έχει σημασία είναι όλα τα «βαριά χαρτιά» του Εργοτέλη, να δείξουν στα πέντε παιχνίδια που απομένουν ότι αυτό που σήμερα ο σύλλογος βιώνει είναι ένα κακόγουστο αστείο που δεν θα εξελιχθεί σε θρίλερ.

Οι τρεις βαθμοί επί της Κέρκυρας, κρατούν «ζωντανό» τον Εργοτέλη, που έφυγε από την επικίνδυνη ζώνη και έβαλε από κάτω Κέρκυρα και Παναιτωλικό, αλλά δεν τον σώζουν ακόμη. Η μάχη της ουράς θα είναι άγρια και πιθανότατα θα «κρατήσει» μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.

Τα Γιάννενα κέρδισαν στην Ξάνθη, ο Λεβαδειακός και ο Παναιτωλικός ισοφαρίστηκαν στο τέλος από Ατρόμητο και ΠΑΟΚ και όλα δείχνουν ότι η ομάδα που θα… κάνει το λάθος θα το πληρώσει σε αυτό το κρίσιμο σημείο πολύ ακριβά.

Ο Εργοτέλης έκανε ένα σημαντικό βήμα για τη σωτηρία του, αλλά την Κυριακή στα Γιάννενα, θα κληθεί να δώσει «αξία» στη νίκη επί της Κέρκυρας. Εκεί θα τον περιμένει ένα παιχνίδι με μεγάλη πίεση, στην οποία θα κληθεί να ανταπεξέλθει για να αρχίσει να διώχνει σιγά-σιγά τον εφιάλτη που σήμερα απειλεί τα όνειρά του…

 *To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην Athleticpress (19/3)

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook