Επιτέλους, βλέπουμε τον… Εργοτέλη

O Μανώλης Χρονάκης γράφει στην “Athletic Press” που κυκλοφορεί για τον Εργοτέλη των δύο τελευταίων αγωνιστικών.

“Έπρεπε να φτάσουμε στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος, να μπει η… θηλιά στο λαιμό της ομάδας για να… δούμε τον Εργοτέλη. Να δούμε αυτά τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει μια ομάδα που ξέρει τι θέλει αλλά κυρίως πώς να το διεκδικήσει.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι και πριν δύο εβδομάδες, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν… άνοστοι ως ομάδα. Πριμαντόνες μέσα στο χόρτο που έπαιζαν λες και ήθελαν να «σκοτώσουν» την ώρα τους. Ελάχιστες φορές έκαναν αυτό που έπρεπε με τον τρόπο που έπρεπε. Τα αίτια γνωστά και δεν είναι του παρόντος για να τα… ξεθάψουμε.

Αντίθετα θα πρέπει να σταθούμε και μάλιστα αρκετά στον Εργοτέλη των δύο τελευταίων αγωνιστικών. Φαίνεται πως έπρεπε να μπει σε θέση υποβιβασμού η ομάδα για να αντιληφθούν άπαντες ότι με soft εμφανίσεις δεν πας πουθενά. Έτσι, τόσο με την Κέρκυρα στο Παγκρήτιο, όσο κυρίως χθες στα Γιάννενα, ο Εργοτέλης ήταν… Εργοτέλης. Μια ομάδα που θυμίζει… ομάδα και όχι μια «παρέα» καλών παικτών που απλά μαζεύονταν και έπαιζαν τόπι.

Φανταστείτε τι έγινε χθες. Σε ένα γήπεδο «καμίνι», απέναντι σε μια ομάδα που πάει «τρένο» τον τελευταίο καιρό, χωρίς τους Ρομάνο, Φραγκουλάκη, με τον Ολίσε να παίζει με πυρετό και τον Λεάν ημι-ανέτοιμο στον πάγκο. Επίσης με ένα διαιτητή που δεν διστάζει να σε αφήσει με εννέα παίκτες τη στιγμή που χάνεις ήδη 1-0 και μάλιστα από το… πουθενά. Ο Εργοτέλης των πρώτων 24 αγωνιστικών θα είχε παραδώσει τα όπλα.

Αντίθετα ο Εργοτέλης των δύο τελευταίων αγωνιστικών όχι μόνο δεν παραδόθηκε, αλλά απεναντίας έδειξε τα… καρύδια του. Και δεν το λέω επειδή ισοφάρισε, γιατί κάλλιστα από την «καραμπόλα» στο σουτ του Γιαλούση θα μπορούσε η μπάλα να πάει στη… λίμνη των Ιωαννίνων. Είναι όμως δεδομένο ότι ο Εργοτέλης προσπάθησε για την ισοφάριση και κυρίως ακόμα και μετά το 1-1, προσπάθησε στις καθυστερήσεις να «κλέψει» όλο το παιχνίδι. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά με τον Εργοτέλη που βλέπαμε μέχρι τον Φλεβάρη.

Κοντολογίς. Αυτή η ομάδα ούτε έγινε Μπαρτσελόνα, ούτε παίρνω πίσω έστω και ένα… ίχνος από την αναφορά μου ότι το καλοκαίρι χρειάζεται ριζική ανακαίνιση σε όλα τα επίπεδα. Απλά έστω και την ύστατη ώρα έγινε… ομάδα. Παλεύει, προσπαθεί και θέλει να τελειώνει με την υπόθεση παραμονή. Γιατί πολύ απλά δεν της αρμόζει. Γι’ αυτό, να σωθεί τώρα και έπειτα στο σχεδιασμό, οι επιλογές να γίνουν με την εικόνα των πρώτων 24 αγνωστικών και όχι με τις τελευταίες”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook