“Παίζει 4-4-2 και φουλ επίθεση…”

Ο Ανέστης Αναστασιάδης θεωρεί τον Γκόγκιτς, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στον Παναιτωλικό, ως μια πολύ καλή λύση για τον πάγκο του Εργοτέλη.

Με τα καλύτερα λόγια μιλούν για τον Σίνισα Γκόγκιτς, ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν συνεργαστεί μαζί του τα προηγούμενα χρόνια. Όπως για παράδειγμα ο Ανέστης Αναστασιάδης που συνεργάστηκε με τον Σέρβο τεχνικό για έξι μήνες στον Παναιτωλικό και μίλησε στον athleticradio.gr για το προφίλ του νέου τεχνικού του Εργοτέλη.

«Είναι ένας νέος προπονητής, που επειδή τελείωσε πριν από λίγα χρόνια την ποδοσφαιρική του καριέρα, ξέρει την ψυχολογία των παικτών. Δεν μεταφέρει άγχος, ούτε πίεση στο ποδοσφαιρικό τμήμα, θέλει η ομάδα του να παίζει καλό ποδόσφαιρο και γενικά αισθάνομαι ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή για τον Εργοτέλη» τονίζει αρχικά στην τοποθέτηση του ο έμπειρος αμυντικός που στην ερώτηση για το σύντομο πέρασμα του από τον Παναιτωλικό δηλώσει: «Ήταν λίγο περίεργο αυτό. Ήταν η πρώτη μας χρονιά στην Β’ Εθνική και ενώ είχαμε βάλει στόχο να σωθούμε, το έδιωξαν παρόλο που η ομάδα ήταν τέταρτη στην βαθμολογία. Προφανώς είδαν ότι μπορούσαμε να μπούμε στα πλεί οφ και ίσως άλλαξαν προπονητή για να τα καταφέρουμε. Αλλά τελικά πήγαμε πολύ χειρότερα. Εγώ θεωρώ ότι η παρουσία του στον Παναιτωλικό ήταν άκρως επιτυχημένη».

Όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού που του αρέσει και τα βασικά του στοιχεία ως προπονητής ο Ανάστης Αναστασιάδης τονίζει: «Παίζει 4-4-2 με πολύ επίθεση. Θέλει η ομάδα του να έχει την κατοχή της μπάλας, να παίζει ποιοτικό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Φανταστείτε ότι στον Παναιτωλικό είχαμε βγάλει πρώτο σκόρερ τον Θεοδωρίδη μέσα από το ποδόσφαιρο που παίζαμε. Επίσης ξέρει να κερδίζει τα αποδυτήρια και προσέχει ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά αν διαπιστώσει ότι έχουν τις δυνατότητες να παίξουν και να διακριθούν. Δεν θα βάλει ένα μικρό επειδήθα δεχθεί πίεση από την διοίκηση ή τον κόσμο. Και επίσης προσαρμόζεται σχετικά εύκολα και ειδικότερα στο Ηράκλειο που οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης είναι σε υψηλό επίπεδο. Είναι γενικά ανοικτός τύπος». 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook