Γκόγκιτς: «Ξέρω που ήρθα και δεν φοβάμαι»

Αισιόδοξος και με πίστη για τον «δικό του» Εργοτέλη εμφανίστηκε ο Σίνισα Γκόγκιτς κατά την παρουσίαση του από την διοίκηση του Εργοτέλη.

Με την φράση «δεν φοβάμαι τα δύσκολα και ξέρω που ήρθα» ο Σερβοκύπριος τεχνικός του Εργοτέλη έδωσε το στίγμα του για τη νέα χρονιά ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όλα τα αγωνιστικά ζητήματα που θα αφορούν τους «κιτρινόμαυρους».

Καταρχήν, ο Σίνισα Γκόγκιτς ευχήθηκε γρήγορη επιστροφή του Απόστολου Παπουτσάκη τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ευχαριστώ τον Εργοτέλη που μου έκανε την τιμή να είμαι μέλος της ομάδας. Εύχομαι στον κύριο Παπουτσάκη να είναι γρήγορα κοντά μας, υγιής γιατί είναι καλός άνθρωπος και τον θέλουμε δίπλα μας».

Αναλύοντας το πλάνο του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ο Γκόγκιτς τόνισε ότι δική του επιθυμία είναι ο Εργοτέλης να παίζει επιθετικά, να προσφέρει θέαμα ενώ για το σύστημα υπογράμμισε ότι «4-4-2, 4-3-3, 4-2-3-1 είναι τα συστήματα αλλά αυτά είναι μόνο στα χαρτιά. Μπορώ να ξεκινήσω στο παιχνίδι με 4-4-2 και στην συνέχεια να το αλλάξω. Είμαι προπονητής που θέλει να τα αλλάξει στην συνέχεια” απάντησε για το σύστημα που θα επιλέξει».

Σχετικά με την μεταγραφική ενίσχυση του Εργοτέλη υπογράμμισε ότι θα γίνουν ενέργειες ανάλογα με την κατηγορία που θα αγωνίζεται προσθέτοντας παράλληλα ότι επιθυμεί να γίνουν προσεκτικές κινήσεις.

Όσον αφορά την παραμονή του Βασίλη Κουτσιανικούλη απάντησε «αν ο Κουτσιανικούλης μπορεί να βρεί καλύτερο μέλλον έχει καλώς. Είναι καλός παίκτης και δεν ξέρω γιατί δεν έδωσε αυτά που μπορούσε. Εχει συμβόλαιο με την ομάδα».

Από την πλευρά της διοίκησης του Εργοτέλη, τον καλωσόρισε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Δημήτρης Παπουτσάκης λέγοντας: «Τα μηνύματα είναι θετικά όμως επειδή είμαστε στην Ελλάδα, δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω».

Αναλυτικά όσα είπε ο νέος προπονητής του Εργοτέλη

Για τον συνεργάτη του Βασίλη Καλαποθαράκο: “Ο συνεργάτης μου, Βασίλης Καλαποθαράκος τον εμπιστεύομαι απόλυτα και πάντα είναι μαζί μου”.

Για το ενδιαφέρον για τον Λευτέρη Γιαλούση: “Αν έρθει πρόταση, θα το δούμε. Ο πρόεδρος έχει πει ότι δεν θα κλείσει τον δρόμο σε κανέναν”

Για τον Βασίλη Κουτσιανικούλη: “Είναι ένας παίκτης που έκανε καριέρα, πήγε στον ΠΑΟΚ αλλά δεν ξέρω γιατί δεν είχε την ανάλογη συνέχεια”

Για το… ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει ο Εργοτέλης, ο Σίνισα Γκόγκιτς τόνισε ότι «δική μου φιλοσοφία είναι να δημιουργήσουμε μια δυνατή και αθλητική ομάδα που να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Θέλω να παίζουμε παιχνίδι κατοχής, να δημιουργούμε φάσεις και να πετυχαίνουμε φάσεις. Σίγουρα, είναι αυτό το πιο δύσκολο κομμάτι για κάθε προπονητή».

Για το ρόστερ του Εργοτέλη απάντησε: “Έχουμε αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές. Έχω μάθει αρκετά και δεν μπορούμε να κάνουμε προγραμματισμό γιατί δεν γνωρίζουμε σε ποια κατηγορία θα παίζουμε. Εύχομαι να είμαστε στην Σούπερ Λιγκ γιατί αυτό είναι το καλύτερο για εμάς. Αν μείνουμε στην Football League, θα είναι πιο δύσκολα. Προσπαθούμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις, Έλληνες και ξένους για να κάνουμε αυτό που θέλουμε”. Όσο για το γεγονός ότι ο Εργοτέλης έχει μόλις 13 ποδοσφαιριστές, ο Σίνισα Γκόγκιτς είπε πως «εμείς ξεκινάμε σαν να είμαστε στην Σούπερ Λιγκ. Ξέρω που ήρθα, από την πρώτη στιγμή ήξερα. Σίγουρα, είναι το δύσκολο κομμάτι. Ήρθα γιατί δεν φοβάμαι και πιστεύω ότι με καλούς και ποιοτικούς παίκτες και με τα μικρά παιδιά θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα».

Με το ρόστερ να είναι – προς το παρόν – μικρό, ο Σίνισα Γκόγκιτς υπογράμμισε ότι η μεταγραφική ενίσχυση του Εργοτέλη θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την κατηγορία που θα αγωνίζεται: «Έχουμε μεταγραφικούς στόχους αλλά πρέπει να δούμε σε ποια κατηγορία θα παίξουμε για να προχωρήσουμε. Αν πάλι παίξουμε στην παρακάτω κατηγορία, ο στόχος θα είναι να γυρίσουμε αμέσως. Αν κάποιος προτείνει έναν παίκτη, θα το δούμε όλοι μαζί. Όλοι είμαστε ένα. Είτε προτείνει στον Σταύρο, είτε στην διοίκηση, είτε σε εμένα. Όλοι προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση. Κάνουμε κάποιες επαφές και προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν γίνεται καλύτερη δουλειά. Αυτά που χρειαζόμαστε θα κάνουμε ως μεταγραφές. Δεν μπορούμε να πάρουμε 10 παίκτες. Εγώ μπορεί να ήθελα 3-4 παίκτες ανεξάρτητα από ποια κατηγορία θα παίζουμε. Όμως, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Ενώ για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Εργοτέλης στην Σούπερ Λιγκ δήλωσε “εύχομαι να μείνουμε στην Σούπερ Λιγκ. Πάντα πάλεψα στην ζωή μου με θετική ενέργεια ώστε να πετύχω για το καλύτερο”.

Ακόμα ο Σίνισα Γκόγκιτς είπε: “Δεν έχω συνηθίσει να μιλάω πολύ. Πραγματικά, θέλουμε όλοι μαζί να είμαστε σαν ένα για να πετύχουμε”

“Προσπαθούμε καθημερινά για να πετύχουμε το καλύτερο, μαζί με τον Σταύρο. Κάνουμε κάποιες επαφές όμως πρέπει να περιμένουμε”

Για το αν γνωρίζει παίκτες του Εργοτέλη: “Παίξαμε με αντίπαλο την ομάδα Κ20 και γνωρίζω αρκετούς νέους παίκτες. Έχω δει αρκετά dvd και βλέπω ότι έχουμε μεγάλη ποιότητα. Πιστεύω ότι με αρκετή δουλειά μπορούμε να βγάλουμε και αρκετούς παίκτες”

Μπείτε στο LIVE CENTER του athleticradio.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook