Γεωργίου: «Ο Εργοτέλης θα είναι περαστικός από την Football League»

Μια ημέρα μετά τη νίκη επί της Δόξας Δράμας, ο 24χρονος αριστερός μπακ του Εργοτέλη μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την φετινή χρονιά τονίζοντας ότι «θα είμαστε περαστικοί από την κατηγορία».

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έκανε ντεμπούτο με τα «κιτρινόμαυρα» στην αναμέτρηση του Παγκρητίου Σταδίου και μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή και Πέναλτι» με το Νίκο Μαρκάκη υπογράμμισε ότι «στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού είχαμε την κατοχή της μπάλας απλά δεν μπορούσαμε να τελειώσουμε τις φάσεις. Η Δόξα Δράμας έμεινε πίσω, προσπαθούσε να παίξει με αντεπιθέσεις όμως το πιστεύαμε από την αρχή ότι θα πάρουμε τη νίκη».

Παράλληλα, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ έκανε τα προγνωστικά του για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ λέγοντας ότι «ο ΠΑΟΚ έχει την ψυχολογία από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ενώ ο ΟΦΗ προέρχεται από την ήττα στην Κέρκυρα. Ο ΠΑΟΚ έχει σίγουρα πιο ποιοτικό ρόστερ όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΟΦΗ θα παίξει με κάτω τα χέρια».

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Γεωργίου στον Athletic Radio 104,2

Για το ξεκίνημα του Εργοτέλη: «Στα εντός έδρας παιχνίδια έχουν μεγαλύτερο κέρδος. Στο πρωτάθλημα της Football League μετράει η ουσία και ακόμα και ο μισός βαθμός έχει μεγάλη σημασία».

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια: «Η επιβάρυνση θα είναι μεγάλη επειδή θα έχουμε παιχνίδι κάθε 3 ημέρες. Όμως διαθέτουμε μεγάλο ρόστερ και δεν θα φανεί το κενό που μπορεί να αφήσει κάποιος. Και να μην παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο, έχουμε τις δυνατότητες για να πάρουμε την άνοδο ακόμα και χωρίς τα πλέι – οφ. Δεν βάζουμε στόχο για το αν θα είμαστε στην πρώτη τριάδα ή στα πλέι – οφ. Τα παιχνίδια είναι πολλά, το πρωτάθλημα είναι αναβαθμισμένο και υπάρχουν δυνατές ομάδες που προέρχονται από την Σούπερ Λιγκ».

Για την άνοδο: «Πιστεύω ότι η άνοδος θα κριθεί στις λεπτομέρειες και θα ξεχωρίσουν οι ομάδες που θα κερδίζουν και με «μισό μηδέν». Θα μετρήσει πολύ η έδρα και δεν θα πρέπει να χάσουμε βαθμούς εδώ ενώ στα εκτός έδρας ντέρμπι το σημαντικό είναι αν δεν κερδίζουμε, τουλάχιστον να μην χάνουμε».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Στην Β’ Εθνική δεν μετράει για εμένα τόσο ο κόσμος όσο το καλό γήπεδο. Υπάρχουν έδρες που είναι αδύνατο να παίξεις καλό ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, μετράει ότι ο Εργοτέλης αγωνίζεται σε ένα καλό γήπεδο και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σε αυτήν την κατηγορία είναι τραγικά τα πράγματα και σκεφτόμαστε όχι για να κερδίσει η ομάδα μας αλλά να μην χτυπήσει κάποιο παιδί».

Για τις ομάδες που ξεχωρίζουν: «Στα χαρτιά υπάρχουν πάντα φαβορί. Καλλονή, Παναιτωλικός, Καλλονή, Ολυμπιακός Βόλου θεωρούνται φαβορί. Όμως τα φαβορί φαίνονται μέσα στο γήπεδο».

Για τον εαυτό του: «Ήθελα να παίξω σε μια ομάδα που έχει βλέψεις πρωταθλητισμού. Ο Εργοτέλης είναι ένα υγιές σωματείο και παίζουν ρόλο όλες οι λεπτομέρειες που έχω συναντήσει στην ομάδα. Ο Εργοτέλης θα είναι περαστικός από την Β’ Εθνική και πιστεύω ότι θα είμαστε μια από τις ομάδες που θα πάρουν την άνοδο».

Για την απώλεια του Απόστολου Παπουτσάκη: «Σίγουρα, είναι πολύ βαρύ αυτό που έγινε. Όσοι γνώριζαν προσωπικά τον κύριο Παπουτσάκη, θέλουν να παίξουν ακόμα καλύτερα για να τιμήσουν την μνήμη του».

Για τον Παναγιώτη Κουρδάκη: «Ο Παναγιώτης περιμένει την ευκαιρία του και όποτε του δοθεί πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος να βοηθήσει τον ΟΦΗ».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook