Δωματάς: «Τυχεροί που βρέθηκε στον δρόμο μας ο Γκόγκιτς»

Ο Γιάννης Δωματάς έκανε ντεμπούτο με την φανέλα του Εργοτέλη στο παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών και μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την πρεμιέρα του με τα «κιτρινόμαυρα».

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε για 85 λεπτά στο παιχνίδι της Εύβοιας κάνοντας ντεμπούτο με την φανέλα του Εργοτέλη σε επίσημο παιχνίδι. Ο Δωματάς προέρχεται από τα σπλάχνα του Εργοτέλη έχοντας περάσει από όλες τις μικρές ομάδες του συλλόγου και μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 αναφέρθηκε στην πρώτη του συμμετοχή με τα «κιτρινόμαυρα»: «Ήταν κάτι που το ονειρευόμουν αρκετό καιρό γιατί προέρχομαι από τα σπλάχνα του Εργοτέλη. Τώρα έπαιξα σε μια επαγγελματική κατηγορία, προηγουμένως αγωνιζόμουν σε μικρότερα πρωταθλήματα και τώρα έχω ένα κίνητρο».

Παράλληλα, ο Γιάννης Δωματάς έπλεξε το εγκώμιο του Σίνισα Γκόγκιτς για την δουλειά που γίνεται στον Εργοτέλη κάνοντας κάλεσμα στον φίλαθλο κόσμο για ακόμα μεγαλύτερη στήριξη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Δωματάς στον Athletic Radio 104,2

Για τα συναισθήματα του: «Το σκεφτόμουν και για να πω την αλήθεια, είχα πολύ άγχος. Αυτό όμως συμβαίνει μέχρι να ξεκινήσει το παιχνίδι, μετά τα ξεχνάς όλα. Πάνω από όλα προέχει ο Εργοτέλης και πως θα κερδίζουμε κάθε παιχνίδι».

Για τους στόχους του Εργοτέλη: «Δεν θέλω να μιλήσω για άνοδο, απλά γνωρίζουμε όλοι ότι το πρωτάθλημα είναι ένας πραγματικός Γολγοθάς. Έχουμε ξεκινήσει καλά, εμείς που είμαστε στον Εργοτέλη από μικροί, την πονάμε περισσότερο και θέλουμε το καλύτερο για αυτήν».

Για τον υποβιβασμό από την Σούπερ Λιγκ: «Κοιτάζουμε μπροστά, έτσι είναι η ζωή. Κάθε μέρα μέσα από την προπόνηση, προσπαθούμε να βγάλουμε στο γήπεδο αυτά που ζητάει ο προπονητής μας και να εμφανιζόμαστε ολοένα και καλύτεροι».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Πιστεύω ότι η Β’ Εθνική δεν χαρακτηρίζεται από το καλό ποδόσφαιρο αλλά από την δύναμη. Φέτος, είναι λίγες οι ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν. Με την σκληρή δουλειά και κοιτάζοντας ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι, θα κάνουμε ταμείο στο τέλος. Εγώ ευελπιστώ ότι θα πάρουμε την άνοδο όμως αυτό θα κριθεί στο τέλος».

Για την συνεργασία με τον Σίνισα Γκόγκιτς: «Είναι μια τέλεια εμπειρία για εμένα. Εγώ που είμαι επιθετικός και βλέπω κάποια πράγματα από εκείνον που τα έκανε σαν ποδοσφαιριστής. Είναι ένας πολύ αξιόλογος προπονητής και είναι πολύ καλό που βρέθηκε στον δρόμο μας. Έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του Εργοτέλη, παίζουμε πολύ στρωτό ποδόσφαιρο και μέσα από σωστή διαχείριση προσπαθούμε να φτάσουμε στο γκολ με την δημιουργία φάσεων».

Για τις μεταπτώσεις στην απόδοση του Εργοτέλη: «Αγχωθήκαμε μετά το γκολ. Προσπαθήσαμε να βρούμε την ηρεμία μας και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο».

Για την στήριξη του κόσμου: «Θα ήθελα να κάνω μια θερμή παράκληση ώστε στο γήπεδο να έρχεται όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος γίνεται. Όλοι θέλουμε να δούμε τον Εργοτέλη κοντά μας και αυτό θα γίνει πράξη με την στήριξη του κόσμου».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook