Ο “Θαυμαστός Kόσμος” της Football League….

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για τα κωμικοτραγικά που συνέβησαν στο ματς του Εργοτέλη με τον Φωκικό.

Το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής είχε ανέκαθεν τις ιδιαιτερότητές του. Τα στραβά και τα ανάποδά του. Όπως και κάθε πρωτάθλημα στην χώρα μας. Είχε και έχει και τις δυσκολίες του. Και φέτος είναι δύσκολο. Και μακρύ.

Με 21 ομάδες πώς να μην είναι άλλωστε; Σε αυτό το πρωτάθλημα άλλωστε οι τα… «φαιά φορούντες» του ελληνικού αθλητισμού αποφάσισαν «δίκαια» το περασμένο καλοκαίρι ότι όλοι οι καλοί χωράνε. Όλοι οι «αδικημένοι» και οι «κατατρεγμένοι».

 Συμπληρώσαμε 10 αγωνιστικές και βαθμολογικά γίνεται… χαμός σε κορυφή αλλά και ουρά. Ακόμα δεν έχει ξεχωρίσει κάποια ομάδα. Και πώς να ξεχωρίσει όταν ακόμα δεν έχουμε συμπληρώσει καν το 1/4 του φετινού μαραθωνίου;

Χαμός βέβαια έγινε χθες και στο Παγκρήτιο Στάδιο. Ο Εργοτέλης βίωσε στο.. πετσί του τι εστί Φούτμπολ Λιγκ. Όσοι… άτυχοι, και δεν ήταν και πολλοί, παρακολούθησαν τον αγώνα με τον Φωκικό έμαθαν πολλά πράγματα.

Κατ΄αρχήν να κλείνουν την λέξη «καθυστέρηση». Πάμε όλοι μαζί: “H καθυστέρηση, της καθυστέρησης, την καθυστέρηση….»  . Πάνω από 10 λεπτά κανονικού αγώνα μα τω Θεώ, δεν πρέπει να παίχτηκε. Όλο και κάποιος παίκτης του Φωκικού… «πέθαινε» και αφού «έτρωγε» 2-3 λεπτά κάτω, μετά «ανασταινόταν». Αλήθεια ο ρέφερι πόσες καθυστερήσεις έπρεπε να κρατήσει;

Αν το έδειχνε το ματς το ΟΤΕ TV θα είχε λύσει η ιατρική επιστήμη το πρόβλημα της αϋπνίας. Σε παίρνει ο ύπνος με τέτοιο ματς σε χρόνο.. dt. Κρίμα έχασε η επιστήμη….

3.456.765 λεπτά να έπαιζαν, γκολ δεν θα έμπαινε. Όχι 90΄…Παρωδία.

Μετά είχαμε και ομορφιές στην φυσούνα. Έπεσαν «ψιλές» αλλά και «χοντρές» και το κλίμα μύριζε… μπαρούτι. Άλλωστε συνοδεία των ματ αποχώρησε από το Παγκρήτιο η αποστολή του Φωκικού. Η λογική του παραλόγου. Η λογική της Φούτμπολ Λιγκ. Ένταση και φωνές. Μουρμούρα.

Θα μου πείτε δεν συμβαίνουν και πουθενά αλλού αυτά; Ναι, δεν αντιλέγω αλλά στην Β΄εθνική ειδικά είναι κανόνας ή συμβαίνουν πιο συχνά.

ΟΚ, δεν φταίει ο Εργοτέλης. Εκνευρισμός υπάρχει. Αλλά και στην Συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Φωκικού κ. Δημητρίου έκανε το… «άσπρο… μαύρο» λέγοντας οτι η ισοπαλία τον αδικεί. Και γέλασαν και οι.. πέτρες. Γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να γελάσουν. Τους είχε πάρει ο ύπνος.

Φουτμπολ Λιγκ, Ώρα για ύπνο….

Α, και κάτι τελευταίο. 10 γκολ χθες σε 10 ματς και 4 ματς έληξαν με 0-0. Ανεβήκαμε. Την περασμένη Κυριακή είχαμε 9 σε 10 ματς. Άντε και στα 11 γκολ με το καλό…

Tragic…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook