Πήρε αυτό που ήθελε ο “διπρόσωπος” Εργοτέλης, 2-1 την Καλλιθέα

Ο πολύ καλός Εργοτέλης στο πρώτο ημίχρονο κατέβασε ρυθμούς στην επανάληψη με αποτέλεσμα να δεχθεί ένα γκολ και τελικά να πάρει μια αγχωτική νίκη, επικρατώντας με 2-1 της Καλλιθέας.

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή στο παιχνίδι δημιουργήθηκε στο 5΄ όταν ο Ρομάνο έβγαλε την κάθετη μεταβίβαση στον Τζανακακη,το γύρισμα ώμος του τελευταίου δεν βρήκε συμπαίκτη του και η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία.

Η “απάντηση” της Καλλιθέας ήρθε στο 9΄ με τους φιλοξενούμενους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο σκορ, όταν ο Μαρουκάκης μπήκε μέσα στην περιοχή και σε θέση τετ-α-τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αθανασίου.

Στο 11΄ το σουτ του Ρομάνο πέρασε άουτ και 10 λεπτά αργότερα οι “κιτρινόμαυροι” βρέθηκαν μπροστά στο σκορ μετά  από ένα πανέμορφο γκολ του Μπουχαλάκη, που απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και με σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Στο 29΄ ο Εργοτέλης έβαλε τα θεμέλια για ακόμα μία νίκη του. Ο συνήθης ύποπτος Ζαχόρα, έδειξε πως μπορεί να βρει δίχτυα και με εκτελέσεις φάουλ κάτι και που απέδειξε κάνοντας το 2-0.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν για την Καλλιθέα, με το σουτ του Ντακόλ στο 37΄ να καταλήγει άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι στην επανάληψη θέλοντας να μπουν από νωρίς ξανά στο παιχνίδι και το κατάφεραν στο 60΄ όταν ο Μαρουκάκης κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντακόλ, που δεν αστόχησε και έβαλε την ομάδα του ξανά μέσα στο παιχνίδι.

Ο Εργοτέλης φάνηκε για πρώτη φορά απειλητικός στην επανάληψη στο 65΄ όταν η κεφαλιά του Ζαχόρα πέρασε άουτ.

Στο 76΄ ο Εργοτέλης έχασε μεγάλη ευκαιρία να “κλειδώσει” τη νίκη του. Τζανακάκης και Μπουχαλάκης άλλαξαν ωραία τη μπάλα,ο σκόρερ του Εργοτέλη βρήκε τον Χαντί μέσα στην περιοχή, το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ.

Στο 87΄  είχαμε σωτήρια επέμβαση από τον Γιοβάνοβιτς που έδιωξε σε κόρνερ πριν δημιουργηθεί σημαντικός κίνδυνος στην εστία του Αθανασίου.

Στο 88΄  είχαμε διπλή χαμένη ευκαιρία για τον Εργοτέλη με τον Κατσούλη να λέει όχι σε Τζανακάκη και Χαντί.

Με την Καλλιθέα να έχει βγει όλη μπροστά για την ισοφαρίσει ο Εργοτέλης έβρισκε τους διαδρόμους στα τελευταία λεπτά όμως δεν έβρισκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 89΄ ο Χρυσοφάκης σε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 90΄ ο Εργοτέλης… τα χρειάστηκε όταν  το σουτ του Μαρουκάκη, μπλόκαρε ο Αθανασίου.

Τα 2-1 δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά με τον Εργοτέλη να παίρνει μια αγχωτική πλην όμως σημαντική νίκη που τον έφερε μόνο δεύτερο στην βαθμολογία.

Εργοτέλης: Αθανασίου, Πίτσος (46΄ Γεωργίου), Τζανακάκης Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Ρομάνο, Χαντί, Μπουχαλάκης (80΄Χρυσοφάκης), Γκατιάγκα. Ζαχόρα, Λαμπίν (46΄Ουέλιγκτον)

Καλλιθέα: Κατσούλης, Σταύρου (64΄ Ντα Σίλβα),Αρβανίτης, Ντακόλ, Χριστοφιλέας, Καλτσάς, Ατματσίδης (70΄Κατσικογιάννης), Μουσταφίδης, Μαρουκάκης, Ρουσάκης, Πίκολο (Ματσούκας)

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook