Η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου….

Ο Σίνισα Γκόγκιτς μετά το ματς του Εργοτέλη με τον Πανσερραϊκό με έκανε λόγο για την ανικανότητα των παικτών του να τελειώνουν με γκολ τις φάσεις, κάτι που φαίνεται και από τους αριθμούς…

Ο Εργοτέλης ηττήθηκε με 2-0 στις Σέρρες από τον Πανσερραϊκό και μετά τον αγώνα ο επανέλαβε κάτι που το έχει πει αρκετές φορές φέτος.

Ο προπονητής του Εργοτέλη  έκανε λόγο για την ανικανότητα των παικτών του να τελειώνουν με γκολ τις φάσεις.

Σίγουρα ο ίδιος θα ξέρει καλύτερα να διαβάζει τις φάσεις αφού στα νιάτα του ήταν ένας μεγάλος γκολτζής.

Πάντως τα όσα λέει αποδεικνύονται και από τους αριθμούς που δείχνουν την επιθετική…  ένδεια του Εργοτέλη.

Αν εξαιρέσουμε τον Ζαχόρα, που έχει σκοράρει πέντε γκολ, τα υπόλοιπα πέντε γκολ του σε δώδεκα ματς έχουν πετύχει ισάριθμοι ποδοσφαιριστές. Ο Κροάτης δηλαδή έχει σκοράρει το 50% των φετινών γκολ του Εργοτέλη στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ!

Πιο αναλυτικά, εκτός του Ζαχόρα έχουν σκοράρει: Ο Γιοβάνοβιτς στο 1-0 με τον Απόλλωνα Σμ, ο Λαμπίν με την Καβάλα στο 2-1, ο Χαντί με την Λάρισα το γκολ της νίκης, ο Μπουχαλάκης το πρώτο γκολ στο 2-1 με την Καλλιθέα και ένα αυτογκόλ από τον Γρομητσάρη στο 1-1 στα Μέγαρα με τον Βύζαντα.

Από κει και πέρα, ο Εργοτέλης έχει πετύχει μόλις 10 γκολ σε 12 ματς και μάλιστα σε τέσσερα ματς δεν έχει σκοράρει. Με τον Ηρακλή (0-1), με την Καλλονή (0-0), με τον Φωκικό (0-0) και με τον Πανσερραϊκό (2-0).

Παραπάνω από ένα γκολ έχει πετύχει μόλις δύο φορές. Με την Καβάλα (2-1) και την Καλλιθέα (2-1).

Βέβαια έχει εξαιρετική άμυνα, με παθητικό επτά γκολ σε 12 ματς, αλλά στο ποδόσφαιρο ως γνωστόν, αν δεν σκοράρεις δεν κερδίζεις….

Το γκολ άλλωστε είναι και πεμπτουσία του ποδοσφαίρου…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook