Το «25αρι» του Εργοτέλη και οι προηγούμενοι…

Ο Εργοτέλης βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά από 13 αγωνιστικές και πλέον από εδώ και στο εξής «πατάει» στα ρεκόρ των προηγούμενων για να πάρει την άνοδο.

Καμία ομάδα που ήταν στο +23 στις 13 πρώτες αγωνιστικές δεν έχασε την άνοδο για την Σούπερ Λιγκ και αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε στον Εργοτέλη έχουν κάνει το πρώτο βήμα για την επιστροφή τους…

Σε πρωτάθλημα – τέρας 21 ομάδων, ο Εργοτέλης έχει δείξει την απαιτούμενη σταθερότητα που χρειάζεται σε αυτήν την κατηγορία και βαδίζει στον δρόμο προς την επιτυχία με απόλυτα σταθερά βήματα. Αυτό αποδεικνύουν και οι αριθμοί του Εργοτέλη μέχρι στιγμής.

Στις 13 αγωνιστικές μέχρι τώρα, ο Εργοτέλης έχει συγκεντρώσει 25 βαθμούς και βρίσκεται στον -1 από την σαιζόν 2005 – 2006 όταν και πήρε την άνοδο για την Σούπερ Λιγκ. Τότε, το ίδιο χρονικό διάστημα (13 αγωνιστικές) είχε συγκεντρώσει 26 βαθμούς και στο τέλος πανηγύρισε την άνοδο του σαν πρωταθλητής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Πανθρακικός που τελείωσε την σαιζόν πέρυσι με 73 βαθμούς, σε 13 αγωνιστικές ήταν στο -1 από τον σημερινό Εργοτέλη.

Βέβαια, υπάρχει και το παράδειγμα προς αποφυγή που ήταν ο περσινός Πλατανιάς (έστω και αν στο τέλος πήρε την άνοδο) που σε 13 αγωνιστικές είχε συγκεντρώσει 30 βαθμούς και τελικά… πήρε άλλους τόσους στις υπόλοιπες 21.

Παρ’ όλα αυτά, οι αριθμοί του Εργοτέλη δείχνουν την σταθερότητα που απαιτείται σε αυτήν την κατηγορία και όχι το ποδόσφαιρο – φαντεζί που περιμένουν φίλαθλοι και οπαδοί.

Ο Εργοτέλης έχει καταφέρει να διατηρήσει την άμυνα του σε μονό αριθμό έχοντας δεχτεί μόλις 8 γκολ που είναι και η τρίτη καλύτερη του πρωταθλήματος μετά τον Απόλλωνα Αθηνών (5 γκολ) και τον Παναιτωλικό (6 γκολ).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook