“Χείμαρρος” ο Νίκος Τζώρτζογλου στον Athletic Radio 104,2!

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ και πρώην μεγαλομέτοχος του Εργοτέλη μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την κατάσταση που επικρατεί στον σύλλογο αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν οι “κιτρινόμαυροι” σε αυτήν την κατάσταση. “Η ιστορία και όχι τα μυθιστορήματα ξέρουν αν ο Τζώρτζογλου έχει βοηθήσει τον Εργοτέλη” δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο κύριος Τζώρτζογλου μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και αναφερόμενος στην συνάντηση της προηγούμενης Παρασκευής (όπου είχε αποκαλύψει το athleticradio.gr) όπου του έγινε κάλεσμα για επιστροφή στον Εργοτέλη τόνισε ότι: “Πράγματι, την προηγούμενη Παρασκευή ένα μέλος της διοίκησης του Εργοτέλη, ο κύριος Φραγκάκης, επικοινώνησε μαζί μου προκειμένου να γίνει μια συνάντηση που θα συζητούσαμε για τον σύλλογο. Παρόντες με άλλους φίλους του Εργοτέλη όπως είναι οι κ.κ. Ταμιωλάκης, Στειακάκης και Βοζικάκης. Ο κύριος Φραγκάκης ασχολείται ενεργά με τον Εργοτέλη εδώ και 15 χρόνια και η προσφορά του στον σύλλογο είναι τεράστια. Μου μετέφερε ένα μήνυμα ώστε να δει κατά πόσο μπορώ και με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με τον Εργοτέλη και να αναλάβω την ανάληψη της ηγεσίας του. Είπα στον κύριο Φραγκάκη ότι η ΠΑΕ Εργοτέλης έχει διοίκηση σήμερα με αξιέπαινα στελέχη όπου πολλά από αυτά παραμένουν στον σύλλογο από τότε που ήμασταν διοίκηση με τον κύριο Σουλτάτο. Η πρόταση έγινε λόγω των μεγάλων χρεών που έχει ο Εργοτέλης. Τους απάντησα ότι στην παρούσα φάση ότι αδυνατώ να καλύψω ένα τέτοιο ποσό ώστε να αναλάβω την ΠΑΕ. Αυτό που είπα και που επιμένω ότι όλοι οι φίλοι του Εργοτέλη έχουν την υποχρέωση να συνδράμουν ώστε η ομάδα να ξεφύγει από αυτήν την τρανή οικονομική κατάσταση και να μπορέσει να επανέλθει στην Σούπερ Λιγκ”.

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Εργοτέλης, ο Νίκος Τζώρτζογλου εμφανίστηκε προβληματισμένος για το αν θα μπορέσει να ξεπεράσει τα οικονομικά του προβλήματα ωστόσο από την άλλη υπογράμμισε ότι οι υποδομές του ως σύλλογος είναι τέτοιες που θα τον φέρουν ξανά στην επιφάνεια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Τζώρτζογλου στον Athletic Radio 104,2

Για την πρόταση που του έγινε ώστε να αναμειχθεί διοικητικά με τον Εργοτέλη: «Με απασχολεί ο Εργοτέλης, θέλω να πηγαίνει καλά γιατί 15 χρόνια παραγοντικής ιστορίας δεν είναι λίγα. Από εκεί και πέρα, το να ασχολείται κάποιος με μια ΠΑΕ χρειάζεται να έχει και τις προϋποθέσεις. Σήμερα, από ότι μου μετέφερε ο κύριος Φραγκάκης δεν είναι ρόδινα οικονομικά τα πράγματα στον Εργοτέλη. Και θεωρώ ότι αυτά τα χρέη δεν είναι δικό μου δημιούργημα. Είμαι ευθύς και ειλικρινής: Θεωρώ ότι είναι άδικο για έναν παράγοντα που άφησε καθαρή μια ομάδα να πάει και να δαπανήσει ένα σημαντικό ποσό ώστε να γίνει ιδιοκτήτης. Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα. Αλλά, ακόμα και αν την είχα δεν θα το έκανα. Θεωρώ ότι είναι άδικο να γίνεται κουβέντα για κάποιον παράγοντα όπως έμενα ώστε να αναλάβω χρέη που εγώ δεν δημιούργησα».

Για τα οικονομικά προβλήματα του Εργοτέλη: «Η κρίση δεν αφορά τον Εργοτέλη αλλά γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή η κρίση βρήκε και τον Εργοτέλη. Δεν μπορώ να γνωρίζω λεπτομέρειες αλλά γνωρίζω ότι η κατάσταση στον Εργοτέλη είναι τραγική. Αν ποτέ ο Εργοτέλης χρειαστεί ή μείνει ακέφαλος διοικητικά και εγώ μπορώ να βοηθήσω, τότε θα εξετάσω τις προϋποθέσεις και ανάλογα με το κλίμα τότε βεβαίως θα την συζητήσω θετικά. Μέχρι τότε όλοι οι Εργοτελίτες θα πρέπει να συνδράμουν στην προσπάθεια του Δημήτρη Παπουτσάκη που διοικεί την ΠΑΕ και χρειάζεται βοήθεια».

Για το πως θα μπορέσει να τα ξεπεράσει: «Δεν είναι εύκολα τα πράγματα και θα θεωρούνταν ουτοπία αν λέγαμε ότι όλα κυλούν ρόδινα. Όταν μιλάμε για μια ΠΑΕ όπως η ΠΑΕ Εργοτέλης που πρόκειται για μια ομάδα με ιστορία και μεγάλο σεβασμό όμως δεν διαθέτει την δυναμική ενός συλλόγου όπως ο ΟΦΗ που μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοιου είδους οικονομικές δυσκολίες. Όσο μεγάλη και αν είναι η ιστορία του Εργοτέλη τότε γίνεται κατανοητό ότι είναι εύκολο στον οποιονδήποτε να ανταπεξέλθει».

Για τις υποδομές του συλλόγου: «Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Εργοτέλης δεν είναι τόσο μεγάλο για τον σύλλογο όσο για τους ιδιοκτήτες και την οικογένεια Παπουτσάκη. Ο Εργοτέλης δεν είναι καταδικασμένος ιστορικά να βρίσκεται στην Σούπερ Λιγκ. Η ιστορία του είναι πιο ρομαντική και να περνάει ήθος, αθλητικές συνειδήσεις αλλά και μια διαφορετική κουλτούρα στο ποδόσφαιρο. Άλλωστε, εδώ και χρόνια ο Εργοτέλης αγωνιζόταν στις χαμηλότερες κατηγορίες. Όμως ο Εργοτέλης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα με τις υποδομές που διαθέτει και αυτό το αθλητικό κέντρο που διαθέτει. Γιατί ακόμα και αν διαλυθεί η ΠΑΕ, ο Ερασιτέχνης είναι σε θέση να βγάλει υλικό και ποδοσφαιριστές ώστε να μπορέσει η ομάδα να ανταπεξέλθει. Δυστυχώς τα προβλήματα δεν αφορούν τον Εργοτέλη αλλά την ιδιοκτησία και την οικογένεια Παπουτσάκη. Οι Εργοτελίτες δεν έχουν να φοβούνται τίποτα γιατί ο σύλλογος διαθέτει μια από τις καλύτερες οικογένειες στην Ελλάδα και με μια φιλοσοφία που είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα».

Για το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος του Εργοτέλη: «Αυτήν την στιγμή ο Εργοτέλης έχει ένα άνοιγμα της τάξης των 5 εκ. ευρώ και δεν πιστεύω ότι θα βρεθεί άνθρωπος να βάλει χρήματα για να το καλύψει. Και ειδικά σε έναν σύλλογο που δεν πρόκειται να κόβει 5 χιλ. εισιτήρια ή να αγωνίζεται στην Σούπερ Λιγκ και να προσδοκά μεγάλα έσοδα. Στην Β’ Εθνική βρίσκεται σε μια καλή βαθμολογική θέση, έχει καλό αγωνιστικό πρόσωπο όμως βρίσκεται στην Ελλάδα όπου βασιλεύουν άλλες καταστάσεις και τίποτα δεν είναι σίγουρο. Το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεται είναι αρκετά δύσκολο και δεν θεωρείται τίποτα δεδομένο. Όλα αυτά με κάνουν να πιστεύω ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και εύχομαι να διαψευστώ».

Για το πως έφτασε ο Εργοτέλης σε αυτήν την κατάσταση: «Θα ήταν πολύ άδικο αν ρίχναμε ευθύνη στην διοίκηση του Δημήτρη Παπουτσάκη. Είναι δυνατόν να δημιουργήθηκε χρέος 5 εκ. ευρώ μέσα σε 4 μήνες; Στην Β’ Εθνική, το μπάτζετ έπεσε στο 1 εκ. ευρώ ενώ έφυγαν όλα τα μεγάλα συμβόλαια. Είναι δυνατόν να ρίξουμε την ευθύνη στον Δημήτρη Παπουτσάκη; Ίσως, έπαιξε ρόλο το «αντίο» του Απόστολου Παπουτσάκη που πιστεύω ότι λόγω του χαρακτήρα του και του ρόλου του θα μπορούσε να βρει λύσεις στο οικονομικό πρόβλημα. Σίγουρα, έπαιξε σημαντικό ρόλο ο υποβιβασμός του Εργοτέλη στην Football League”.

Για το αν ο ίδιος συμπαραστέκεται στην προσπάθεια που γίνεται: «Το αν είμαι στο πλευρό του Εργοτέλη, το τι έχω κάνει για τον Εργοτέλη και γενικότερα το όνομα μου αν συνδέεται θετικά με τον Εργοτέλη το έχει γράψει η ιστορία. Όμως το έχει γράψει η πραγματική ιστορία και όχι τα μυθιστορήματα που έχουν βγάλει κάποιοι. Ο φίλαθλος κόσμος όλης της Ελλάδας γνωρίζει τι σχέση έχουν ο Εργοτέλης με τον Τζώρτζογλου. Εκείνοι που αγαπούν μια ομάδα, φαίνονται στα δύσκολα. Εγώ όταν πηγαίνω σε ένα σπίτι θέλω να με θεωρεί ο οικοδεσπότης σαν φίλο του. Αν πάλι θεωρεί ότι η παρουσία μου είναι ενοχλητική, τότε προτιμώ να μην πηγαίνω».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook