Σουλτάτος: “Η ομάδα στο τέλος θα ανέβει”

Ο επίτιμος πρόεδρος του Εργοτέλη Γιώργος Σουλτάτος μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 εμφανίστηκε σίγουρος πως η ομάδα θα ανέβει κατηγορία. Διαβάστε ακόμα τι είπε για τα οικονομικά προβλήματα του Εργοτέλη, τον Σίνισα Γκόγκιτς, τις ακαδημίες, την διαιτησία της χθεσινής αναμέτρησης με τον Θρασύβουλο και πολλά ακόμα…

Ο Γιώργος Σουλτάτος φιλοξενήθηκε στον Athletic Radio 104,2 και μιλώντας στην εκπομπή “Ανατροπή και πέναλτι” με τον Νίκο Μαρκάκη σε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης δεν μάσησε τα λόγια του και μίλησε για όλους και για όλα…

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Σουλτάτος

Για τη νίκη του Εργοτέλη στην Φυλή…

Ο Εργοτέλης δεν νίκησε μόνο το Θρασύβουλο, αλλά είναι και μια νίκη απέναντι σε ένα διαιτητή που δεν κατάλαβε τι έδινε. Στο δεύτερη ημίχρονο λες και υπήρχε άλλος διαιτητής από το πρώτο. Οι αποβολές ήταν λανθασμένες και ένας διαιτητής πρέπει να έχει και δική τους άποψη και να μην δέχεται υποδείξεις ενός ανεκδιήγητου επόπτη. Η ομάδα έμεινε από το 50΄ με 10 παίκτες και από το 70΄ με 9. Τα παιδιά πάλεψαν και πήγαν για να πάρουν  τη νίκη και μπράβο τους.

Για το αν ο Εργοτέλης έχει αντιμετωπίσει ανάλογες διαιτησίες φέτος…

 Ο Εργοτέλης δεν έχει τέτοια προβλήματα. Τα μικροπροβλήματα που έχουμε συνήθως εκτός έδρας δεν ήταν σαν αυτά χθες. Δεν νομίζω ότι ήταν κάτι εσχεμένο.Έτσι θέλω να πιστεύω, θεωρώ απλά πως ο διαιτητής δεν ήταν άξιος. Ένας διαιτητής πρέπει να έχει και δικιά του άποψη. Θεωρώ πως το χθεσινό ήταν μια ανικανότητα του διαιτητη.

Για τον χθεσινό παιχνίδι…

Ο κόουτς έχει κάνει μια ομάδα που έχει στόχο στο παιχνίδι της και αυτό που θέλει το κατακτά. Προηγηθήκαμε γρήγορα, ελέγχαμε το παιχνίδι όμως οι αποβολές άλλαξαν το τρόπο του παιχνιδιού. Ο Γκόγκις έχει φτιάξει μια ομάδα με χημεία, που συνδυάζει εμπειρία και νέα παιδιά . Είναι μια ομάδα που ξέρει να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει. 

Για την διαφορά που χτίζει ο Εργοτέλης και αν ο ίδιος περίμενε τέτοια πορεία…

Αν πει κάποιος οτι το περιμενε θα είναι ψέμα. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα το φετινό. ‘Έφυγαν πολλοί παίκτες και δεν περιμέναμε τόσο καλά αποτελέσματα. Ότι έχουμε κατακτήσει είναι με την αξία μας. Έχουμε χτίσει μια διαφορά από την τετάρτη θέση που είναι 9 βαθμούς και αυτό είναι που μας ενδιαφέρει. Αν κερδίσουμε και τη Νίκη Βόλου θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη. Όταν έχεις μια τέτοια διαφορά βάζεις τα θεμέλια για να ανέβεις πιο γρήγορα απ’ότι ήλπιζε και ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος.

Για το φετινό πρωτάθλημα…

Σίγουρα είναι πολλές οι 40 αγωνιστικές.  Πρέπει να έχεις μεγάλο ρόστερ, πολλούς παίκτες. Πήραμε 2 καλούς παίκτες και έχουμε τα παιδιά για να πετύχουμε.  Είναι δύσκολο αλλά είναι το ίδιο για όλους. Όσο πιο μικροί είναι τόσο πολύ αντέχουν και αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο του Εργοτέλη.

Για το αν το οικονομικό είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα για τον Εργοτέλη...

Πιστεύω θα το ξεπεράσει γιατί δεν είναι τόσο μεγάλο το μπάτζετ. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το οικονομικό όσο το διοικητικό. Πρέπει να έρθει μια διοίκηση που μπορεί να ανταποκριθεί στην συνέχεια. Να βρει μια διοικητική λύση. Νομίζω πως ο Εργοτέλης αν βγει κατηγορία θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Το χρέος νομίζω πως με άνοδο μπορεί να λυθεί. Υπάρχει ένα άνοιγμα αλλά είναι διαχειρίσιμο. 

Για την διοίκηση πρωτοδικείου και έχει συσταθεί…

Η ομάδα πρωτοβουλίας, τα μέλη αυτά δουλεύουν καθημερινά, έχουν συμβούλια σχεδόν κάθε βράδυ και προσπαθούν να βρουν λύσεις, τα πάει πολύ καλά και εγώ σαν Σουλτάτος είμαι κοντά τους, πιο πολύ συμβουλευτικά και νομίζω θα τα καταφέρουμε ως στο τέλος. Αυτή η ομάδα είναι ανοιχτή, όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει, έχουν βρεθεί κάποιες λύσεις και πιστεύω πως βγαίνοντας κατηγορία θα λυθούν. Αυτή η ομάδα προσπαθεί να κερδίσει πόρους και να καλύπτει τα τρέχοντα έξοδα. Μέχρι τώρα έχει καλύψει αρκετά έξοδα και έχει ανεβάσει και το επίπεδο με τις μεταγραφές.

Για τα νέα παιδιά και τις ακαδημίες…

Οι ακαδημίες του Εργοτέλη είναι πρότυπο ακαδημίας. Το 1999 ξεκίνησαν και η ακαδημία γίνεται για να βοηθάει την πρώτη ομάδα, να φτιάχνει οικονομικούς πόρους για την ομάδα. Ο Εργοτέλης είναι πρότυπο όχι μόνο για την Ελλάδα. Τα παιδιά, καταφέρνει η ομάδα να τα γαλουχήσει, καταφέρνει να παίξουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες και έχει αποτέλεσμα αυτό για την ομάδα.

Για τον Γκόγκιτς…

Έχει κάνει μια ομάδα με μικρά παιδιά και έτοιμους ποδοσφαιριστές. Τους έχει μάθει να είναι νικητές και μέχρι τώρα πάει πολύ καλά, το δείχνουν και τα αποτελέσματα. Η ομάδα είναι πρώτη και ο Γκόγκιτς είναι ο πρωτομάστορας της.

Το μήνυμα του για τον κόσμο…

Εμείς που είμαστε κοντά στην ομάδα, έχουμε το αίσθημα πως πρέπει να βοηθήσουμε. Να έρθουν οι φίλαθλοι του Ηρακλείου στο γήπεδο. Εύχομαι να υπάρχει περισσότερος κόσμος στην συνέχεια και ο κόσμος του 2004 να επανέλθει. Η ομάδα στο τέλος θα βγει κατηγορία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook