O Δάσκαλος που έφτασε εκεί που του άξιζε…

Ο Βασίλης Πλεσίτης ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο το Σάββατο κόντρα στην Αναγέννηση Επανωμής και το athleticradio.gr κάνει flash back στην πορεία του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από τον φετινό Εργοτέλη.

Η φράση «βρίσκεται πίσω από τον φετινό Εργοτέλη» δεν αποτελεί καθόλου υπερβολή μιας και ο Βασίλης Πλεσίτης είναι ο προπονητής που έχει αναδείξει και έχει συνεργαστεί με τους 13 (!) από τους 25 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας!

Έχουμε και λέμε: Καβουσάκης, Δερμιτζάκης, Κανδηλάκης, Σαρρής, Τζανακάκης, Άλλα, Κοζορώνης, Μπρούνο, Μπουχαλάκης, Χρυσοφάκης, Μπουρσέλης, Κούτρης, Δωματάς.

Αν μη τι άλλο, ένας ιδιαίτερα εντυπωσιακός αριθμός για τον άνθρωπο που μέσα σε μια 7ετια φρόντισε να αποτελέσει τον κυριότερο παραγωγικό παράγοντα της μηχανής που λέγεται «ακαδημία του Εργοτέλη». Γιατί μπορεί η διοίκηση να είχε δώσει την «γραμμή» για την παρουσία Κρητικών ποδοσφαιριστών όμως όταν δεν υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση τότε όλη η προσπάθεια καταλήγει να έχει πρόσημο μηδέν.

Για αυτόν τον λόγο, αποφασίστηκε ομόφωνα τον περασμένο Γενάρη να πάρει θέση δίπλα στον Σίνισα Γκόγκιτς αφού ένας από τους λόγους της απόφασης ήταν και το ότι «ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά τους περισσότερους παίκτες».

Εκείνοι που έχουν συνεργαστεί μαζί του έχουν να λένε για έναν άνθρωπο που είναι χαμηλών τόνων και άριστος χαρακτήρας. Δεν αρκείται μόνο στην θέση του προπονητή που έχει ένα δίπλωμα αλλά ενδιαφέρεται να φτάσει όσο το δυνατόν γίνεται ψηλότερα. Διαβάζει συνεχώς και θέλει να ενημερώνεται για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο που αφορούν το δικό του κομμάτι.

Η ιστορία του Εργοτέλη θα τον αναδείξει ενδεχομένως στον προπονητή μιας χρήσεως όμως αυτή ίσως να είναι και αρκετή για να δείξει ότι άξιζε αυτήν την ευκαιρία…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook