Ο Βαγγέλης Γεωργίου στον Athletic Radio 104,2

Ο 25χρονος αριστερός μπακ του Εργοτέλη μίλησε για το μεγάλο διπλό στα Γιαννιτσά και έδωσε σύνθημα αντεπίθεσης για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

«Πήραμε μια σημαντική νίκη σε ένα γήπεδο που δεν βοηθούσε να παιχθεί ποδόσφαιρο. Παίξαμε για τη νίκη και ευτυχώς την πήραμε με αποτέλεσμα να βρεθούμε ξανά στις πρώτες θέσεις της  βαθμολογίας» ήταν τα λόγια του Βαγγέλη Γεωργίου μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή «Ανατροπή και Πέναλτι» με το Νίκο Μαρκάκη.

Παράλληλα, ο νεαρός μπακ – χαφ του Εργοτέλη επισήμανε την ανάγκη για στήριξη από τον κόσμο στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου που θα γίνει την Μ. Δευτέρα στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Γεωργίου στον Athletic Radio 104,2

Για τη νίκη επί της Αναγέννησης: «Είχαμε πολύ καλή απόδοση για ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Πιέζαμε ψηλά, δεν δώσαμε το δικαίωμα στον αντίπαλο μας για να μας πιέσει. Πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ και από την στιγμή που πετύχαμε και το δεύτερο, όλα έγιναν πιο εύκολα. Ήταν κομβικό το χθεσινό παιχνίδι γιατί γνωρίζαμε ότι θα μέναμε πίσω. Μείναμε ψηλά με αυτή τη νίκη και τώρα ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Η νίκη είναι μονόδρομος, θα παίξουμε για αυτό το αποτέλεσμα και αν μπούμε έτσι όπως ξεκινήσαμε κόντρα στην Αναγέννηση  τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Εργοτέλη: «Στο τιμόνι της ομάδας είναι δύο άνθρωποι που ήταν κοντά μας όλη την χρονιά. Τους γνωρίζουμε, μας γνωρίζουν και ήταν δίπλα μας. Η ψυχολογία δεν άλλαξε γιατί είχαμε καλή απόδοση στα προηγούμενα παιχνίδια και απλά πληρώναμε την αστοχία μας στην επίθεση».

Για την αγωνιστική «κοιλιά» των προηγούμενων αγώνων: «Ξέρουμε ότι τα παιχνίδια είναι πάρα πολλά και είναι λογικό να κάνει «κοιλιά» η ομάδα. Ήταν ένα σημείο που ήρθαν μαζεμένα κάποια ντέρμπι. Δεν σκεφτήκαμε καθόλου ότι ήρθαν τα άτυχα αποτελέσματα. Αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν, έμειναν λίγα παιχνίδια και κοιτάζουμε μπροστά».

Για το που θα κριθεί βαθμολογικά η άνοδος: «Μέχρι και ο πόντος θα μετράει. Δεν πιστεύω ότι θα κριθεί στα δύο επόμενα παιχνίδια. Εμείς θέλουμε να κοιτάζουμε πως θα πάρουμε τη νίκη σε κάθε ματς και όχι πόντο – πόντο».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου: «Αν κερδίσουμε και ξεφύγουμε τότε θα είναι μεγάλο βήμα. Όμως, από την αρχή της χρονιάς κάθε παιχνίδι είναι και τελικός. Για εμάς είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Παίζουμε στην έδρα μας και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε εύκολα».

Για την ρευστή κατάσταση που επικρατεί στην βαθμολογία: «Με δύο ήττες, βρίσκεσαι και έξω από τα πλέι – οφ. Είδαμε ομάδες που ήταν χαμηλά και έφτασαν στην τριάδα. Δεν θέλω να πω ποιες ομάδες θα μπουν στην τριάδα και ποιες στα πλέι οφ γιατί όλα είναι ρευστά. Ίσως κριθούν τα πάντα και στην τελευταία αγωνιστική».

Για το σερί ανεπιτυχών αγώνων: «Δεν μπορώ να πω ότι κάναμε κακά παιχνίδια απλά δεν είχαμε το εύκολο γκολ. Όμως, έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα μας φτάνει και το μισό μηδέν. Το κομβικό παιχνίδι ήταν με την Επανωμή γιατί τονώθηκε η ψυχολογία μας και αυτό μας βοήθησε σημαντικά».

Για την συμπαράσταση του κόσμου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου: «Ποιος δεν θέλει να έχει την συμπαράσταση του κόσμου σε τέτοια παιχνίδια; Πολλοί δεν πίστευαν σε αυτήν την ομάδα. Όπως είπα, έγινε μια «κοιλιά» και πολύς κόσμος μπορεί να απογοητεύτηκε όμως με δύο νίκες βρεθήκαμε ξανά δεύτεροι».

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Εργοτέλης: «Όταν είσαι σε μια ομάδα που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις δεν σκέφτεσαι τίποτα άλλο. Όλοι γνωρίζουν ότι η ομάδα πρέπει να ανέβει στην Σούπερ Λιγκ για να λυθούν τα προβλήματα της. Το μόνο που μένει είναι να πάρουμε την άνοδο για να βρεθεί η ομάδα στον δρόμο που ήταν τόσα χρόνια».

Για την παραμονή του στον Εργοτέλη και την επόμενη χρονιά: «Είναι πολύ νωρίς για να το συζητήσουμε αυτό το θέμα. Τώρα, προέχει πως ο Εργοτέλης θα πάρει την άνοδο για την Σούπερ Λιγκ».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook