Άλωσε την Πάτρα και κρατά την άνοδο στο χέρι του o Eργοτέλης

Ο Εργοτέλης πέρασε από την Αγυιά, επικρατώντας με 1-3 της Παναχαϊκής και συνεχίζει να κρατά την υπόθεση άνοδος στα χέρια του. Το γκολ της χρονιάς από τα 35 μέτρα πέτυχε ο Κοζορώνης 1 λεπτό μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο!

Ο Εργοτέλης μπήκε από το πρώτο λεπτό δυνατά στο παιχνίδι προσπαθώντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα τον “απελευθέρωνε”. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στον στόχο τους στο 6΄ όταν ο Βερπακόφσκις κέρδισε πέναλτι. Ο Λετονός ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Ανδρούτσος αρχικά και το οριζόντιο δοκάρι στην συνέχεια στέρησαν από τον Εργοτέλη να πάρει την απευθείας άνοδο.

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Εργοτέλη φάνηκε να επηρεάζει τους κιτρινόμαυρους που εκτός από την φάση του 11΄ όταν ο Ρομάνο μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα άουτ δεν απείλησαν. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα και στην δεύτερη επίσκεψη τους στα καρέ του Αθανασίου άνοιξαν το σκορ στο 41΄ με τον Βασιλαντωνόπουλο.

Παρά την αρχική ψυχρολουσία ο Εργοτέλης με επική ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά πήρε ρο προβάδισμα και πήγε προηγούμενος στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Στο 42΄ ο Ρομάνο ισοφάρισε σε 1-1 και ένα λεπτό αργότερο οι κιτρινόμαυροι κέρδισαν πέναλτι με τον Βερπακόφσκις, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μπουχαλάκης.

Στην επανάληψη ο Εργοτέλης έχοντας το προβάδισμα προσπάθησε να ρίξει τον ρυθμό του αγώνα. Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 54΄ όταν Ο Βερπακόφκσις δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή, πέρασε η φάση για τον Εργοτέλη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Παναχαική απείλησε με τον Γκούρτσα, όμως το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Αθανασίου.

Στο 72΄ο Εργοτέλης κλείδωσε τη νίκη . Ο Κοζορώνης ένα λεπτό μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο με γκολ ποίημα από τα 35 μέτρα (θύμισε κάπως αυτό που πέτυχε ο Τάτος στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης) έκανε το 1-3.

Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν μια τυπική διαδικασία με τον Εργοτέλη να παίρνει ένα σπουδαίο λεπτό και να συνεχίζει να κρατά την υπόθεση άνοδος στο χέρι του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook