Σουλτάτος: “Θα πρέπει ο μεγαλομέτοχος να αναλάβει τις ευθύνες του”

Ένας από τους ΑΦΑΝΕΙΣ εργάτες του φετινού άθλου του Εργοτέλη, ο Γιώργος Σουλτάτος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και όντας ιδιαίτερα αιχμηρός προς τον Δημήτρη Παπουτσάκη επισήμανε ότι “η επόμενη μέρα θα πρέπει να βρει έτοιμο τον Εργοτέλη και ο μεγαλομέτοχος να αναλάβει τις ευθύνες του”.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Εργοτέλη μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την επιστροφή της ομάδας στην Σούπερ Λιγκ ενώ παράλληλα μίλησε ακόμα και για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Σουλτάτος στον Athletic Radio 104,2

Για το πια είναι η πιο γλυκιά άνοδος από αυτές που έχει ζήσει με τον Εργοτέλη: “Σίγουρα η πρώτη είναι πιο γλυκιά αλλά κάθε άνοδος έχει την δικιά της γλύκα”

Για το γεγονός πως παρά το κακό ξεκίνημα ο Εργοτέλης κατάφερε να πάρει την απευθείας άνοδο: “Η φετινή χρονιά ξεκίνησε άσχημα με το θάνατο του κ. Παπουτσάκη και με την τεχνική ηγεσία να βλέπει τον πρόεδρο της μόνο μια φορά. Με παίκτες μικρούς ήταν ένα μεγάλος άθλος για τον Εργοτέλη να ανέβει. Συγχαρητήρια και στον κ. Γκόγκιτς και στον κύριο Λαμπράκη και το τεχνικό τιμ τους για την άνοδο. Αυτό που έγινε ήταν ένας άθλος. Δεν το περίμενε κανείς, ούτε εμείς. Δεν μπορούσε να πιστέψει κανείς ότι θα μπορούσε να ανέβει απευθείας η ομάδα. Η ομάδα έχει μια στόφα, είναι από σίδερο και δεν μπορεί να λυγίσει εύκολα”.

Για το πως ήρθε η επιτυχία αυτή για τον Εργοτέλη: “Η αγάπη και το πάντρεμα μεταξύ αυτών το παιδιών ήταν το κλειδί.  Έπαιξαν καλή μπάλα και μην ξεχνάμε το μπάτζετ του Εργοτέλη και των άλλων ομάδων. Ο Γκόγκιτς πάντρεψε σωστά την ομάδα και ήταν πιο πολύ ομάδα από τις άλλες. Σε 9 αγώνες νικήσαμε με 1-0. Δεν έτρωγε γκολ εύκολα η ομάδα και χωρίς μεγάλη ποιότητα έπαιρνε τις νίκες που χρειαζόταν”.

Για το οικογενειακό κλίμα που υπήρξε στην ομάδα: “Καταφέραμε να παντρέψουμε τους παίκτες και να τους κάνουμε να νιώσουν πως αυτοί θα πάνε την ομάδα μπροστά. Παραγοντικά η ομάδα υστερεί. Προσπάθησαν όλοι αλλά οι παίκτες σήκωσαν το βάρος, αυτοί ανέβασαν την ομάδα και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ο Βερπακόφσκις, ο Ρομάνο και ο Πίτσος πήραν το νόμο στα χέρια τους”.

Για το αν βγαίνει μια πίκρα για την μη βοήθεια σε παραγοντικό επίπεδο: “Ισα ίσα το αντίθετο. Βρέθηκαν κάποιοι φίλοι που με ενίσχυση προσπάθησαν να ξεμπλοκάρουν τους παίκτες από τα οικονομικά προβλήματα. Είναι μεγάλο αυτό που κατάφεραν. Μην ξεχνάμε πως το Γενάρη ο μεγαλομέτοχος σταμάτησε να ασχολείται. Υπήρξε μια εικόνα διάλυσης. Δεν είναι πικρία αυτό και λέω τα πράγματα με το όνομα τους. Για το καλό του Εργοτέλη όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η ομάδα έχει παρελθόν παρόν και μέλλον. Υπάρχει κληρονομιά και θα πρέπει να την εκμεταλλευτεί στο έπακρον. Υπάρχουν ακαδημίες που βγάζουν νέο αίμα. Ο Εργοτέλης έχει καινοτομήσει και θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν νιώθω ειλικρινά καμία πίκρα.

Για την προσπάθεια που έγινε τον Ιανουάριο: Όλοι αυτοί που συναντηθήκαμε αποφασίσαμε να μην διαλύσουμε το μαγαζί. Πιστέψαμε πως ο Εργοτέλης μπορεί να κάνει το άλμα. Αυτό όμως είναι πρόχειρο και θα πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους”.

Για την επόμενη μέρα: Νομίζω πως πρέπει να διασκεδάσουμε την άνοδο μας και από αύριο να σκεφτούμε τι πρέπει να γίνει . Το μαγαζί ανήκει κάπου και θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Σε αυτόν που ανήκει η ομάδα θα πρέπει να ξέρει τι θα κάνει”.

Για το τι θα πρέπει να κάνει ο Εργοτέλης ώστε να μην αντιμετωπίσει τα προβληματα που παρουσιάστηκαν φέτος: Πρέπει να οργανωθεί σαν ομάδα και να πάρει τους παίκτες ώστε να είναι άνετος στην κατηγορία και να κάνει βήματα μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι του. Μπορεί ο Εργοτέλης να κάνει μια καλή ομάδα με τα έσοδα που μπορεί να έχει και θα πρέπει να γίνουν κινήσεις προσεκτικές και όχι κινήσεις σπασμωδικές”.

Για το αν υπάρξει διαφορετική μετοχική σύνθεση στον Εργοτέλη: Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να μιλάει άλλος εκτός από αυτόν που του ανήκει ο Εργοτέλης. Αυτό θα πρέπει να το κοιτάξουμε από την επόμενη μέρα. Το να αλλάξει η μετοχική σύνθεση θα το δείξει ο χρόνος”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook