Γκόγκιτς στον Athletic Radio 104,2: «Μόνο εγώ και οι παίκτες πιστέψαμε στην άνοδο»

Για πρώτη φορά από την ημέρα που έφυγε από τον Εργοτέλη, ο Σερβοκύπριος τεχνικός μίλησε για το «διαζύγιο» του αλλά και την μεγάλη χαρά που «νιώθω επειδή έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι για την άνοδο»!

Ο Σίνισα Γκόγκιτς έσπασε την σιωπή του για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του από τον πάγκο του Εργοτέλη και μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 αναφέρθηκε σε όλα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Ο «Γκόγκα» μίλησε στην εκπομπή «Ανατροπή και Πέναλτι» με το Νίκο Μαρκάκη και αναφερόμενος στην μεγάλη επιτυχία του Εργοτέλη τόνισε ότι «σίγουρα είναι μεγάλη χαρά γιατί μια εβδομάδα πριν λυθεί η συνεργασία μου με τον Εργοτέλη ήμουν ο μόνος που πίστεψα στην άνοδο» για τις τελευταίες ημέρες της παρουσίας του στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων».

Παράλληλα, ο Σίνισα Γκόγκιτς στάθηκε και στα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο Εργοτέλης κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς υπογραμμίζοντας ότι «έπρεπε να ξεχάσουμε όλα τα προβλήματα που είχαμε, το μικρό ρόστερ που δεν δυνάμωσε λόγω έλλειψης μεταγραφών. Ήμουν ο μοναδικός που πίστεψα στην άνοδο. Μετά το ματς με την Καλλιθέα είχα μιλήσει με την διοίκηση που ένιωθαν κάποιον φόβο. Εγώ τους είχα πει ότι στο ποδόσφαιρο συμβαίνει να υπάρχει κοιλιά και ότι σε πολλά παιχνίδια ήμασταν καλύτεροι αν και δεν είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε. Όταν έφυγα, ο Εργοτέλης ήταν στην πρώτη τριάδα».

Αναλυτικά όσα είπε ο Σίνισα Γκόγκιτς στον Athletic Radio 104,2

Για το «διαζύγιο» με τον Εργοτέλη και τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα: «Ακολούθησε εύκολο πρόγραμμα και οι παίκτες έπρεπε να κάνουν μια νίκη για να πίστευαν ξανά στους εαυτούς τους. Στα προηγούμενα παιχνίδια υπήρχε άγχος και πίεση και επήλθε αυτή η «κοιλιά». Δεν ήταν όμως μόνο αυτός ο λόγος. Ξεκίνησαν οι κάρτες, ο Γκαντιάγκα είχε μείνει εκτός για 2 μήνες που πρόκειται για έναν παίκτη με μεγάλη εμπειρία. Έπρεπε αυτή η ομάδα να βρει άλλες λύσεις λόγω των απουσιών. Στα 5 παιχνίδια που είχαμε χάσει, δεν ήταν καλύτερες οι ομάδες. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές γιατί μόνο εκείνοι ξέρουν τι είχαν περάσει. Και τα μέλη της επιτροπής που ήρθαν από το πουθενά, έδωσαν ότι μπορούσαν γιατί είχαν υποσχεθεί να βάζουν ότι μπορούσαν κάθε μήνα στους λογαριασμούς των παικτών».

Για όσα έζησε στον Εργοτέλη το περασμένο καλοκαίρι: «Από την αρχή του χρόνου είχαμε προβλήματα. «Έφυγε» πολύ γρήγορα ο Απόστολος Παπουτσάκης και εγώ είχα την τιμή να μιλήσω μαζί του 2-3 φορές και είδα ότι ήταν αλήθεια αυτό που έλεγαν όλοι. Ότι επρόκειτο για έναν υπέροχο και πανέξυπνο άνθρωπο. Μετά ήταν δύσκολα γιατί έπρεπε να βρω τους τρόπους να εμψυχώνω τα παιδιά και να τους μιλάω καθημερινά. Πέρασε ένας μήνας και δεν με έπαιρνε κανένας τηλέφωνο. Δεν πήγαμε πουθενά για προετοιμασία, κάναμε 2 μεταγραφές τις τελευταίες ημέρες όπως ο Ζαχόρα και ο Γκαντιάγκα. Πέρασαν πολλά από το μυαλό μου γιατί είχα και άλλες προτάσεις όμως δεν το σκέφτηκα να φύγω. Δεν εκτίμησαν την δουλειά που έκανα και δεν πίστεψαν την δουλειά μου».

Για την απόφαση του «διαζυγίου» με τον Εργοτέλη: «Όταν υπάρχουν πολλά άτομα και δεν αποφασίζει κάποιος, τότε συμβαίνουν αυτά. Παντού φταίει ο προπονητής όταν έρχονται αρνητικά αποτελέσματα. Και εμένα μου είπαν όταν χωρίσαμε ότι είμαι καλός προπονητής, έκανα έργο αλλά πρέπει να χωρίσουμε για να ξυπνήσουν τα παιδιά».

Για την πορεία του Εργοτέλη στο φετινό πρωτάθλημα: «Από το καλοκαίρι δεν πίστεψε κανένας στην ομάδα. Από την αρχή πηγαίναμε καλά και ποτέ δεν πήγαμε πιο κάτω από την 5η θέση ενώ για 13-14 παιχνίδια ήμασταν πρώτοι. Όλοι έλεγαν ότι αξίζαμε να ανεβούμε στην Σούπερ Λιγκ και ότι παίζαμε το πιο όμορφο ποδόσφαιρο. Περίμενα ότι θα έρχονταν τα αρνητικά αποτελέσματα αλλά και η «κοιλιά» που θα κάναμε. Αλλά, ήμουν δυνατός και δεν φοβόμουν».

Για την συνέντευξη στο ΦΩΣ και όσα είπε περί προβλημάτων: «Δεν είχα πει όσα γράφτηκαν. Με ρώτησαν για τα οικονομικά προβλήματα του Εργοτέλη που ήταν γνωστά. Τι να πω; Ίσως πείραξε κάποιους που είπα την αλήθεια».

Για το μερίδιο που είχαν στην επιτυχία όσοι συνέβαλαν στην άνοδο: «Αξίζουν συγχαρητήρια όμως σε όλους γιατί ο Εργοτέλης πέτυχε τον στόχο που είχαμε βάλει από την αρχή της χρονιάς. Τα παιδιά έδωσαν μεγάλη χαρά και γνωρίζω ότι το όνειρο του Απόστολου Παπουτσάκη ήταν να πάρει την άνοδο με παιδιά από τις ακαδημίες. Και πιστεύω ότι έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι. Είχαμε μόνο 3 έμπειρους παίκτες: Πίτσος, Ρομάνο, Γκαντιάγκα. Η πορεία μας έδειξε ότι είχαμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία και η ομάδα μας απέδειξε ότι ήταν από τις πιο έτοιμες στο πρωτάθλημα. Πάντα παίζαμε με εκείνη που είχε ρεπό αλλά δεν αυτό δεν φαινόταν μέσα στο γήπεδο. Όμως, σημασία έχει ότι ο Εργοτέλης επέστρεψε αμέσως στην Σούπερ Λιγκ. Αυτό δείχνει ότι όλοι κάναμε καλή δουλειά. Εγώ προσωπικά αισθάνομαι χαρά γιατί έζησα αυτήν την ομάδα από την πρώτη μέρα. Μπορεί να μην είχαμε το ρόστερ άλλων ομάδων όμως ήμασταν πραγματική ομάδα».

Για το επιθετικό ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Εργοτέλης: «Εμένα μου άρεσε επιθετικό ποδόσφαιρο και όχι κλειστά. Από την πρώτη μέρα, αυτή ήταν η φιλοσοφία μου και δεν άλλαξε καθόλου κατά την διάρκεια της χρονιάς».

Για την παρουσία των νεαρών ποδοσφαιριστών: «Από την πρώτη ημέρα τους έλεγα ότι μέσα από την ομάδα θα έχουν κέρδη και οι ποδοσφαιριστές. Αυτό βοήθησε όλους τους μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Όλοι έδειξαν ότι είναι μεγάλοι παίκτες».

Για τους Μπουχαλάκη, Τζανακάκη: «Τα παιδιά έχουν κάνει το πρώτο βήμα. Τώρα, πρέπει να δουλέψουν περισσότερο, να δείξουν μεγαλύτερο επαγγελματισμό ώστε να κάνουν μεγάλη καριέρα. Όμως, δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο. Μην ξεχνάμε και τον Σαρρή που έχει κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και που σαν στόπερ έχει όλα τα στοιχεία για να κάνει μεγάλη καριέρα. Αγωνίστηκε όλη την χρονιά ως αριστερό στόπερ αν και είναι δεξιοπόδαρος. Βρήκε σταθερότητα και ήταν μέσα στους καλύτερους παίκτες του Εργοτέλη. Οι πιο έμπειροι παίκτες (Ρομάνο, Ζαχόρα, Πίτσο, Γιοβάνοβιτς) ήταν εκπληκτικοί άνθρωποι και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Με βοήθησαν πάρα πολύ και ήταν καταλυτική η παρουσία τους».

Για την επόμενη μέρα στον Εργοτέλη: «Αν δεν γίνει σωστή διαχείριση, ενδεχομένως να έχει ξανά προβλήματα. Θα υπάρξουν έσοδα από την Σούπερ Λιγκ και πρέπει να τα διαχειριστούν σωστά. Η ομάδα έχει ένα κορμό όμως το θέμα είναι τι θα θέλει ο προπονητής».

Για τις ομάδες που πήραν την απευθείας άνοδο: «Δίκαια πήραν την άνοδο αυτές οι 3 ομάδες. Ο Εργοτέλης και ο Απόλλωνας ήταν οι 2 ομάδες που από την αρχή είχαν σταθερότητα και παρέμεναν στις πρώτες θέσεις. Η Καλλονή μετά την αλλαγή προπονητή που ξέρει να παίρνει αποτελέσματα, βελτιώθηκε και έδειξε την μεγάλη ικανότητα που διαθέτει».

Για τον εαυτό του: «Σιγά – σιγά πρέπει να διαλέξω για το επόμενο βήμα. Θέλω να βρω μια ομάδα που δεν θα έχει τα προβλήματα που είχε ο Εργοτέλης. Στον Εργοτέλη δουλέψαμε πάρα πολλές ώρες για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook