Μπουχαλάκης: “Aνεβήκαμε γιατί ήμασταν οικογένεια με όλη την σημασία”

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 τόνισε πως το κλειδί για την άνοδο του Εργοτέλη ήταν το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε στην ομάδα. Διαβάστε ακόμα τι είπε για το Μουντιάλ με την Εθνική, την επικείμενη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και πολλά άλλα…

Αναλυτικά όσα είπε ο Ανδέας Μουχαλάκης στον Athletic Radio 104,2 και στην εκπομπή “Θύρα 8″ με τον Μανώλη Σαρρή…

Για το γεγονός πως μετά το πρωτάθλημα ακολουθεί για τον ίδιο το Μουντιάλ με την Εθνική Νέων…

Ευτυχώς πετύχαμε τον στόχο μας και η κούραση περνάει. Εδώ στην Εθνική είναι ευχάριστα τα πράγματα,  έχουμε ένα πολύ μεγάλο τουρνουά, αξίζει τον κόπο και θα ξεπεράσουμε την κούραση.

Για το Μουντιαλ…

Είναι μια πολύ μεγάλο διοργάνωση, συμμετέχουμε για πρώτη φορά και είναι σημαντικό για όλα τα παιδιά. Το καλοκαίρι δεν έχει κάποια άλλη μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο αντρών και όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα εκεί οπότε αρκετά θα έχουν και την ευκαιρία του για κάτι παραπάνω…

Για το ποιος είναι ο στόχος της Εθνικής στο Μουντιάλ…

Θέλουμε να ευχαριστηθούμε την διοργάνωση. Πάμε με καλό όνομα εκεί,αλλά αυτό δεν αρκεί. Ο μεγάλος μας στόχος ήταν να πάμε εκεί από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος στόχος.

Για το αν αγχώνει τον ίδιο και τους συμπαίκτες του πως η Εθνική ήταν φιναλιστ στο τελευταία Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα…

Δεν μας αγχώνει, ίσα-ίσα μας δίνει και μεγαλύτερο κίνητρο για να αποδείξουμε πως δεν φτάσαμε τυχαία στον τελικό. 

Για την πορεία του Εργοτέλη…

Δεν μας περίμενε και δεν μας πίστευε κανείς από την αρχή, ακόμα και όταν βρισκόμασταν στην πρώτη θέση. Σε όλο το πρωτάθλημα αποδείξαμε πως ήμασταν από τις καλύτερες ομάδες και δίκαι ανεβήκαμε. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν μέσα στην τριάδα. Εμείς και ο Απόλλων. Η πορεία μας ήταν σταθερή και τα καταφέραμε στο τέλος.

Για το αν ήταν “κλειδί” για τον Εργοτέλη η πολύ καλή πορεία του πρώτου γύρου…

Αυτό ήταν πιο σημαντικό. Στον δεύτερο δεν μαζέψαμε τόσους πολλούς πόντους Στον δεύτερο μας υπολόγιζαν και πιο πολύ νομίζω απ’ότι στην αρχή του πρωταθλήματος.

Για το πως κατάφερε ο Εργοτέλης να ξεπεράσει το σερί των 8 αγώνων δίχως νίκη…

Είχαμε λίγο άγχος αλλά πιστεύαμε στους εαυτούς μας. Είπαμε πως τόσο καιρό τα καταφέρναμε τώρα γιατί όχι;. Είχαμε μια δυσκολία στα γκολ αλλά τέλος καλό όλα καλά. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι ότι καταφέραμε από την πρώτη στιγμή να είμαστε ομάδα. Νομίζω ήμασταν τριάντα παιδιά καταπληκτικά, ο καθένας με ξεχωριστό χαρακτήρα και τα δώσαμε όλα. Ήμασταν οικογένεια με όλη την σημασία. 

Για την αφιέρωση του στον Απόστολο Παπουτσάκη…

Ήταν η πρώτη χρόνια χωρίς τον κ. Απόστολο. Τον κρατήσαμε μέσα μας και η άνοδος Ήταν ο μεγαλύτερος στόχος για αυτόν.  Ελπίζω να τον κάναμε χαρούμενο.

Για το αν έχει κλείσει η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό… 

Υπήρχε ενδιαφέρον και ακόμα υπάρχει και πιστεύω μέσα στις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθει το θέμα. Είμαστε σε προχωρημένο στάδιο με τον Ολυμπιακό αλλά δεν εχει τελειώσει ακόμα η μεταγραφή μου. 

Για το συναισθήματα του για το άλμα που πάει να κάνει…

Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα. Ξέρω πως θα έχω μεγάλο ανταγωνισμό. Πρώτα να έχω την υγειά μου και θα δικαιωθώ. Θα κάνω υπομονή και πιστεύω να παίξω.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook