Aθανασίου: “Πετύχαμε κάτι σπουδαίο που κανείς δεν πίστευε”

Σε συνέντευξη του σε Αθηναϊκό μέσο ο Γρηγόρης Αθανασίου μίλησε για την επιτυχία του Εργοτέλη και τόνισε πως η ομάδα πέτυχε κάτι σπουδαία ενώ κανείς δεν την πίστευε.

Παρά τις πολλές δυσκολίες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη την σεζόν που πέρασε κατάφεραν να τερματίσουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Football League και να επιστρέψουν στην Σούπερ Λίγκα.

Ωστόσο, στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς λίγοι ήταν εκείνοι που πίστευαν πως ο σύλλογος του Ηρακλείου θα επέστρεφε τόσο γρήγορα στα «σαλόνια», όπως τόνισε σε δηλώσεις του στο www.sport-fm.gr ο τερματοφύλακας της ομάδας, Γρηγόρης Αθανασίου.

Μάλιστα, ο έμπειρος γκολκίπερ μίλησε και για το πόσο επηρέασε τον σύλλογο και τους παίκτες ο θάνατος του Απόστολου Παπουτσάκη πριν από ένα χρόνο, αλλά και για τους μελλοντικούς του στόχους.

Aναλυτικά όσα είπε ο Γρηγόρης Αθανασίου:

Για την άνοδο του Εργοτέλη και αν περίμεναν όταν ξεκίναγε η σεζόν πως θα κατακτούσαν μία από τις θέσεις που θα οδηγούσαν απευθείας στην Σούπερ Λίγκα:

«Κακά τα ψέματα. Κανείς δεν περίμενε τον Αύγουστο όταν και ξεκίναγε η σεζόν πως θα είμαστε μία από τις τρεις ομάδες που θα κατακτούσαν μία από τις θέσεις που θα οδηγούσαν απευθείας στην Σούπερ Λίγκα. Ήταν ένα σπουδαίο επίτευγμα για όλους μας και είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε». 

Για το αν τους πείραξε το γεγονός πως ο Εργοτέλης τερμάτισε δεύτερος αν και στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν ήταν πρώτος:

«Eίδα τη φιέστα του Απόλλωνα Σμύρνης και μπορώ να πω πως με πείραξε που δεν κατακτήσαμε εμείς την πρώτη θέση. Ωστόσο, ακόμη και έτσι είμαστε χαρούμενοι για όσα καταφέραμε φέτος».

Για το κλίμα που επικρατούσε στα αποδυτήρια της ομάδας κατά την διάρκεια της σεζόν:

«Πραγματικά το κλίμα ήταν οικογενειακό. Όποιος δεν ήταν στην ομάδα δύσκολα μπορεί να καταλάβει και να νιώσει αυτό που νιώθαμε όλα τα παιδιά».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Football League:

«Ήταν ένας μαραθώνιος! Υπήρχαν πολλά ματς και πολλές ποιοτικές ομάδες, με αποτέλεσμα να υπάρχει και αρκετή κούραση. Ωστόσο, το φινάλε ήταν συγκλονιστικό και ελπίζω πως και στο μέλλον θα είναι έτσι, αφού αυτό θα κάνει καλό τόσο στο ίδιο το πρωτάθλημα όσο και στους φιλάθλους που το παρακολουθούν». 

Για το γεγονός που αφιέρωσαν την άνοδο στον Απόστολο Παπουτσάκη που έφυγε από την ζωή πριν από ένα χρόνο:

«Σε κάθε παιχνίδι παίζαμε για τον κύριο Απόστολο. Όλοι μας νιώσαμε άσχημα όταν τον χάσαμε και πιστεύω πως από εκεί πάνω που βρίσκεται θα μας βλέπει και θα χαίρεται».

Για την «κοιλιά» που έκανε η ομάδα στην μέση της σεζόν: 

«Παρά το ντεφορμάρισμα που είχαμε δεν πιστεύω πως πίστεψε κάποιος από εμάς πως δεν θα ήμασταν μία από τις ομάδες που δεν θα έπαιρναν την άνοδο. Μάλιστα, ακόμη και τότε όταν δεν παίζαμε καλά ήμασταν μέσα στις πρώτες τρεις θέσεις. Βέβαια, εξαιτίας αυτών των κακών αποτελεσμάτων η διοίκηση έδιωξε τον κύριο Γκόγκιτς. Ωστόσο, πιστεύω πως αν είχε παραμείνει θα βρίσκαμε τον δρόμο μας και πρέπει να τον ευχαριστήσουμε που έφτιαξε μία τόσο καλή ομάδα». 

Για το ποια πιστεύει πως θα είναι η 4η ομάδα που θα ανέβει στην Σούπερ Λίγκα:

«Όλες οι ομάδες που βρίσκονται στα πλέι οφ είναι ποιοτικές. Ωστόσο, αυτή που για εμένα είναι φαβορί είναι ο Παναιτωλικός, ο οποίος διαθέτει καλούς παίκτες και δυνατή έδρα». 

Για την δική απόδοση την σεζόν που πέρασε:

«Σε κάθε παιχνίδι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα και έμεινα ικανοποιημένος, όπως ικανοποιημένοι έμειναν και οι άνθρωποι της ομάδας. Ωστόσο, αυτό που θέλω να έχω πάνω απ’ όλα είναι η υγεία μου και να μην έχω προβλήματα». 

Για το γεγονός πως δεν αγωνίστηκε σε πολλά ματς όταν στον πάγκο του Εργοτέλη βρισκόταν ο Νίκος Καραγεωργίου:

«Η αλήθεια είναι πως δεν μου έδειξε εμπιστοσύνη. Έδειξε σε κάποια άλλα πρόσωπα τότε. Αυτό με πείσμωσε στην συνέχεια και δούλεψα ακόμη περισσότερο, προκειμένου να βελτιωθώ».

Για το ποδοσφαιρικό του μέλλον:

«Έχω ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμη με τον Εργοτέλη. Ωστόσο, θέλω να κάνω το βήμα παραπάνω στην καριέρα μου, αφού ό,τι ήταν να προσφέρω στην ομάδα το έχω ήδη προσφέρει».

Για την διοικητική αστάθεια μετά το θάνατο του Απόστολου Παπουτσάκη:

«Όσο ζούμε ο κύριος Αποστολος δεν είχαμε κανένα απολύτως οικονομικό πρόβλημα. Από την στιγμή που πέθανε, όμως, πολλά πράγματα άλλαξαν. Μάλιστα, τα οικονομικά προβλήματα τον Ιανουάριο ήταν τόσα που πολλά παιδιά, μεταξύ αυτών και εγώ, σκεφτόμασταν να φύγουμε από την ομάδα. Ωστόσο, βρέθηκαν μερικοί άνθρωποι που πίστευαν σε εμάς και έβαλαν μερικά χρήματα, ώστε ο Εργοτέλης να βρει τον δρόμο του».

Για το γεγονός πως ο Εργοτέλης αν και έκανε καλή πορεία δεν κατάφερε να προσελκύσει πολλούς φιλάθλους στο Παγκρήτιο:

«Το να παίζουμε σε ένα τόσο μεγάλο στάδιο, όπως είναι το Παγκρήτιο την στιγμή που δεν ερχόντουσαν πολλοί φίλαθλοι δεν μας έκανε καλό. Ωστόσο, ακόμη και αυτοί οι λιγοστοί μας βοήθησαν σημαντικά, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook