Πετράκης: «Αυτά είναι τα πλάνα μου για το νέο Εργοτέλη»

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ο νέος τεχνικός ηγέτης των «κιτρινόμαυρων» μίλησε στη «Νέα Κρήτη» για τα πλάνα του. Τι είπε για Τζανακάκη, Μπουχαλάκη αλλά και για την φιλοσοφία που θα έχει ο νέος Εργοτέλης.

Ο Γιάννης Πετράκης δεν έκρυψε την επιθυμία του να παραμείνουν οι δύο παίκτες στον Εργοτέλη ωστόσο όπως τόνισε και ο ίδιος «δεν εξαρτάται από εμάς το τι θα γίνει» ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης που υπάρχει ώστε η ομάδα να αποκτήσει εμπειρία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Πετράκης στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη»

Για την συνεργασία του με τον Εργοτέλη: «Είναι για εμένα μεγάλη τιμή και χαρά να συνεργαστώ με αυτήν την ομάδα. Ο Εργοτέλης με κράτησε στην Κρήτη. Σίγουρα, υπάρχει και το κίνητρο και η ευθύνη παράλληλα για εμένα».

Για το… πέρασμα από τον ΟΦΗ στον Εργοτέλη: «Σίγουρα, υπάρχει συναισθηματική φόρτιση. Την προηγούμενη περίοδο ήμουν στον ΟΦΗ και αυτή θα είμαι στον Εργοτέλη. Δύο ομάδες που αγάπησα και αγαπώ και τις υπηρέτησα σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής. Τώρα σκέφτομαι το πώς θα πάει όσο το δυνατόν καλύτερα η νέα μου ομάδα».

Για την φιλοσοφία της ομάδας: «Είναι υποχρέωση για κάθε προπονητή να προετοιμάζει και την επόμενη μέρα της ομάδας που δουλεύει. Ο Εργοτέλης έχει ως ομάδα την φιλοσοφία να δίνει βάρος στα τμήματα υποδομής και να αξιοποιεί τα ταλέντα. Κατάφερε μέσα από αυτήν την φιλοσοφία να πετύχει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Είναι ευτυχής συγκυρία για εμένα αυτή η συνεργασία και για το γεγονός πως υπάρχει αυτή η νοοτροπία στην ομάδα».

Για την ομάδα της νέας περιόδου: «Σίγουρα πάντα σε κάθε ομάδα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Αυτό ισχύει και για τον Εργοτέλη. Εξάλλου, άλλο η Α’ Εθνική και άλλο η Β’ Εθνική. Έχουμε μια καλή βάση αλλά χρειαζόμαστε και ενίσχυση για να προσθέσουμε εμπειρία. Η ισορροπία στο υλικό κάθε ομάδας έχει μεγάλη σημαία. Η ηλικία για κάθε ποδοσφαιριστή παίζει ρόλο αλλά όχι τον πιο καθοριστικό. Μετράει πάνω από όλα να υπάρχει η ικανότητα».

Για Μπουχαλάκη – Τζανακάκη: «Είναι δύο πολύ σημαντικοί ποδοσφαιριστές. Σίγουρα, δεν εξαρτάται από εμάς το αν θα μείνουν αλλά από την ομάδα με την οποία έχουν συμφωνήσει. Βεβαίως όμως τους θέλουμε εδώ μαζί μας και θα είναι σημαντικό να μείνουν».

Για τη νέα Σούπερ Λιγκ και τον στόχο: «Στην περίοδο αυτή το πρωτάθλημα αναμένεται πολύ πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με αυτό που πέρασε. Πολλές ομάδες πήραν αδειοδότηση και μπορούν να κάνουν μεταγραφές χωρίς περιορισμούς ενώ πέφτουν τρεις ομάδες από τις 18, δηλαδή μια ομάδα ανά έξι. Αντίθετα πέρυσι έπεφταν δύο στις 1, άρα 1 στις 18! Σίγουρα δεν είναι ώρα να μιλάμε για την δική μας ομάδα αν και ασφαλώς πρωταρχικός στόχος θα είναι η παραμονή. Χρειάζεται πολύ δουλειά και προσπάθεια και μέσα από αυτήν την διαδικασία θεωρώ πως θα πάμε καλά».

Για το τεχνικό τιμ: «Αξίζουν τα εύσημα στο τεχνικό τιμ όπως και στην διοίκηση γιατί αυτό που πέτυχαν στην περίοδο που πέρασε είναι σπουδαίο. Θα συνεργαστώ με ανθρώπους με τους οποίους με συνδέει αλληλοεκτίμηση και φιλία και σίγουρα αυτό επηρεάζει θετικά την δουλειά μου».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook