Αποκαλυπτικός Καραγεωργίου

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, ο Νίκος Καραγεωργίου μίλησε για το “χτίσιμο” του Εργοτέλη, το τι λείπει από τους “κιτρινόμαυρους” αλλά και για το φετινό πρωτάθλημα.

Ο προπονητής του Εργοτέλη ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Novasports2 «SuperLeague Expers» και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν την Κρητική ομάδα. Παράλληλα ο Καραγεωργίου αναφέρθηκε στην προπονητική του καριέρα αλλά και στο φετινό πρωτάθλημα. Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του Νίκου Καραγεωργίου Για τον Εργοτέλη: «Ο Εργοτέλης είναι μια καινούρια ομάδα. Μια ομάδα που τώρα δημιουργείται. Ακούγονται πολλές απόψεις για την ομάδα που δεν είναι πραγματικότητα. Κάποια στιγμή ο Εργοτέλης θα κάνει το βήμα παραπάνω. Δεν έχει νόημα να γίνει κάτι τέτοιο μία φορά και μετά να έχουμε τα ίδια. Πρέπει να υπάρχει σταθερότητα». Για την 5η θέση που κατέχει ο Εργοτέλης: «Δεν την έχω δει τη βαθμολογία ακόμη, ούτε θέλω να τη δω, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι, όλες οι ομάδες φτάνουν από τα χαμηλά στα ψηλά. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι συναρπαστικό και ωραίο. Δεν είναι το καλύτερο πρωτάθλημα άλλα δεν είναι και το χειρότερο γιατί συγκινεί το κοινό». Για την προσωπική του καριέρα: «Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό στον Εργοτέλη. Το βασικότερο είναι τα αποτελέσματα. Όλα αυτά τα χρόνια βάζαμε ένα στόχο και τον υλοποιούσαμε στο τέλος. Είναι πολύ σημαντικό ο προπονητής να υπηρετεί τα συμφέροντα του συλλόγου. Έχω δουλέψει σε τρεις ομάδες. Στη Ξάνθη, τον ΠΑΟΚ και τον Εργοτέλη. Στη Ξάνθη και εδώ έμεινα πολλά χρόνια, μόνο στον ΠΑΟΚ δεν μου δόθηκε αυτή η δυνατότητα. Είχα τη στήριξη των ανθρώπων που είχα κοντά μου πάντα στις δυσκολίες. Με στήριξαν και νομίζω ότι δικαιωθήκαμε όλοι μας».

Αν του λείπει κάτι στον Εργοτέλη: «Δύο είναι τα πράγματα που λείπουν στον Εργοτέλη. Το πρώτο είναι οι φίλαθλοι και το δεύτερο το μπάτζετ. Το δεύτερο σίγουρα δεν μπορεί να γίνει γιατί οι οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου είναι τέτοιες που μέσα σε αυτές κινούμαστε».

Για τον Αλμπερτ Ριέρα: «Θεωρώ ότι είναι ένας αξιόλογος ποδοσφαιριστής ο Ριέρα όπως και ο Φουστερ. Εμεις τους ξένους παίκτες έρχονται στην Ελλάδα τους θεοποιούμε άλλα έχουμε κι εδώ εξίσου καλούς. Επειδη έπαιζε στην Ισπανία δεν σημαίνει ότι εδώ θα βάλει 80 γκολ. Ο Γέρεμι ήταν μεγάλος σε ηλικία γι’ αυτό τον απέρριψαν στη Λάρισα. Έχουμε καλούς παίκτες στις μικρομεσαίες ομάδες της Σουπερ Λιγκ».

Για τον Τζιμπρίλ Σισέ: «Το θέμα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι ο Σισέ. Το θέμα είναι να βρουν οι πράσινοι και άλλους τρόπους για να σκοράρουν. Ολος ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να βρει τον Σισέ, γιατί πιστεούν πως μόνο εκεί θα σωθούν. Η άποψη μου είναι πως η ομάδα διαθέτει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές και θα πρέπει να το δουν λίγο πιο ομαδικά».

Για τη διαφορά των 5 βαθμών: «Η διαφορά είναι μεγάλη όσο ο Παναθηναϊκός δεν δείχνει το καλό του πρόσωπο. Αν το βρει τότε ίσως και να μην είναι τόσο μεγάλη η διαφορά. Και ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που χτίζεται φέτος. Δείχνει μεγαλύτερη σταθερότητα από τον Παναθηναϊκό, που όμως έχει ακόμα τη δυνατότητα και τους παίκτες να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ή και να το πάρει ακόμα».

Για το άσχημο πρόσωπο του Παναθηναϊκού: «Εμείς αυτό που βλέπουμε είναι πως δεν υπάρχει η απαιτούμενη σταθερότητα στην ομάδα. Επαναλαμβάνω πως η ομάδα διαθέτει πολύ καλούς παίκτες και δεν θα πρέπει να βασίζεται μόνο στον Σισέ».

Για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ: «Είναι πρόβλημα οι αλλαγές προπονητών. Στην ΑΕΚ τον τελευταίο καιρό δείχνουν πως με τον καινούριο προπονητή πάνε να περάσουν τη δική τους φιλοσοφία και μοιάζει να τα καταφέρνουν. Το θέμα είναι να μην χάνεται ο στόχος. Ο στόχος είναι να ακολουθήσεις τη φιλοσοφία του προπονητή. Κάποια στιγμή είχα αντιληφθεί πως η ΑΕΚ έχει χάσει τον προορισμό της. Τώρα αρχίζει να τον βρίσκει ξανά. Στον ΠΑΟΚ είχαν ασχοληθεί πολύ με το διοικητικό κομμάτι και έμειναν πίσω. Αποδείχτηκε επίσης λανθασμένη η επιλογή του ξένου προπονητή. Θα πρέπει οι Ελληνες παράγοντες να εμπιστευτούν τους Ελληνες προπονητές. Και φυσικά δεν αναφέρομαι στους ξένους που ήρθαν και έχουν προσφέρει πολλά».

Για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα: «Μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ο Ολυμπιακός Βόλου καθώς και η Καβάλα που συνεχίζει εδώ και δύο χρόνια να έχει μια πολύ σταθερή πορεία. Και ο Ατρόμητος πηγαίνει καλά και βρίσκει το δρόμο του, παρά το γεγονός πως κάποια πράγματα δεν τους βγήκαν μέχρι τώρα».

Για τη Λάρισα: «Εχει μεγάλη δυναμική αυτή η ομάδα. Δίνει μάχη με τον πρόεδρο της και τον κόσμο της για να σωθεί. Παίζει μεγάλο ρόλο η έδρα, αν και το άγχος πολλές φορές επιδράει αρνητικά. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα».

Για τον Νίκο Κωστένογλου: «Εχει και ικανότητα και εμπειρία και τα έδειξε στις δύο προηγούμενες ομάδες του, την ΑΕΚ και τον Αστέρα Τρίπολης. Χρειάζεται τη στήριξη των ανθρώπων της ομάδας και γιατί να μην τα καταφέρει στο τέλος;»

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook