«Ιδανικότερη επιλογή ο Εργοτέλης»

Μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον Εργοτέλη ο Ηλίας Κυριακίδης, δίνοντας βάση στην ηρεμία και το καλό κλίμα που επικρατεί.

Ο 26χρονος μέσος του Εργοτέλη, σε δηλώσεις που παραχώρησε στην ιστοσελίδα, wind.com.gr, μίλησε για τις προσδοκίες της ομάδας του μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην Ξάνθη, αναφέρεται στην κρισιμότητα του επόμενου αγώνα με τον Άρη αλλά και στις φιλοδοξίες που θα δημιουργηθούν εφόσον ο κρητικός σύλλογος συνεχίσει νικηφόρα στα προσεχή παιχνίδια που έχει να δώσει στο γήπεδό του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηλίας Κυριακίδης:

Ηλία, οι πρώτες ημέρες στην ομάδα του Εργοτέλη είναι όπως τις περίμενες;

“Μου είχαν πει πως η ομάδα της Κρήτης είναι ένας αρκετά οργανωμένος σύλλογος σε όλα τα επίπεδα και είναι αλήθεια πως όλα αυτά που είχα ακούσει τα βιώνω με τον καλύτερο τρόπο αφού τα πάντα γίνονται στο πλαίσιο των όσων γνώριζα. Πρόκειται για μια ομάδα με συνέπεια σε επίπεδο ποδοσφαιρικού τμήματος και διοικητικής συνεργασίας μ’ αυτό. Η ομάδα εκπέμπει υγεία και ηρεμία έτσι ώστε να κάνουν οι πάντες απερίσκεπτοι αυτό που θέλουν και μπορούν με τον καλύτερο τρόπο σε βαθμό που δύσκολα το συναντά κανείς σε όλη την χώρα! Τα γνώριζα αλλά τώρα νομίζω πως έκανα την  ιδανικότερη επιλογή όπως βιώνω τις καταστάσεις μέρα με τη μέρα. Στην ποδοσφαιρική μου καριέρα είχα βέβαια ζήσει στιγμές μεγάλες πίεσης στις προηγούμενες ομάδες και δεν θα μ’ ενοχλούσε εάν έβλεπα κάτι ανάλογο. Όμως εδώ όλα είναι πολύ διαφορετικά. Υπάρχει όραμα και σχέδιο στην ομάδα με μικρά και σταθερά βήματα έτσι ώστε να κερδίζουν έδαφος τα σχέδιά μας. Το όλο κλίμα πιστεύω πως είναι το δυνατό σημείο του Εργοτέλη σε σχέση με τις περισσότερες ομάδες στο ίδιο αγωνιστικό βεληνεκές”.

Ποιοι βλέπεις πως είναι πλέον οι στόχοι της ομάδας σου έτσι όπως στους έχουν περιγράψει οι υπεύθυνοι του συλλόγου;

“Από την στιγμή που ήρθα στην ομάδα μου έγινε σαφές πως ο βασικός στόχος είναι το πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Η 7η θέση είναι το πρώτο πράγμα στο μυαλό της διοίκησης σε συνεργασία με το ποδοσφαιρικό τμήμα, χωρίς όμως να μένουμε σε θεωρητικά πράγματα εφόσον εμείς οι ίδιοι δεν προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να βελτιώνουμε την εικόνα της ομάδας. Η ομοιογένεια είναι ένα προσόν του Εργοτέλη αλλά αυτό θα αξιοποιηθεί με την αγωνιστική σταθερότητα και την συνεχή προσπάθεια. Με τις νίκες και τα θετικά αποτελέσματα έρχονται όλα όπως θέλουμε”.

Ποια τα σημαντικότερα οφέλη από τη νίκη του Εργοτέλη στην Ξάνθη;

“Σταματήσαμε μια ξέφρενη πορεία της Ξάνθης που είχε σημειώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλά θετικά αποτελέσματα και είχε ανέβει πολύ ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Αυτή η νίκη μας έκανε να πιστέψουμε πως είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε με τον ιδανικότερο τρόπο τον πιο φορμαρισμένο αντίπαλο ο οποίος μάλιστα είχε και εξαιρετική ψυχολογία. Αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στη νίκη μας καθώς συνέβαλε με τον πιο ουσιαστικό τρόπο στην αυτοπεποίθηση όλης της ομάδας. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα και δείξαμε χαρακτήρα. Αυτό κρατάω εγώ περισσότερο από την νίκη μας. Βέβαια η συγκεκριμένη επιτυχία θα έχει αντίκτυπο μόνον εάν δείξουμε τον ίδιο χαρακτήρα στα επόμενα εντός έδρας ματς του πρωταθλήματος με τον Άρη, τον Πανιώνιο και την Καβάλα. Ο Εργοτέλης έχει την ευκαιρία να ανέβει ακόμα ψηλότερα αρκεί να αξιοποιήσει τα δικά του ατού μένοντας συγκεντρωμένος στους στόχους του. Καλή η νίκη στην Ξάνθη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όμως θα μείνει χωρίς αντίκρισμα εάν δεν δώσουμε συνέχεια εμείς οι ίδιοι”.

Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ο Εργοτέλης λαμβάνοντας υπόψη και τις ειδικές συνθήκες στο βαθμολογικό πίνακα την παρούσα χρονική στιγμή;

“Αυτό που βλέπω φέτος στην βαθμολογία της μεγάλης επαγγελματικής κατηγορίας είναι αλήθεια πως δεν το έχω ξαναδεί ούτε στην προηγούμενη ποδοσφαιρική μου καριέρα, αλλά ούτε καν σαν φίλαθλος παλιότερα… Υπάρχουν δύο ομάδες οι οποίες έχουν αποσπαστεί και θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Αυτό είναι σαφές και ξεκάθαρο από όλους. Ακολουθούν άλλες δύο ομάδες, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ που είναι λίγο πιο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες και έχουν το ειδικό βάρος να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Από εκεί και πέρα όμως αυτό που συμβαίνει είναι μοναδικό και ασφαλώς εντυπωσιακό για όλους μας που μετέχουμε αλλά θέλω να ελπίζω και για τους φιλάθλους. Μέσα σε ελάχιστους βαθμούς είναι όλες οι άλλες ομάδες με προοπτική να μπούνε στα πλέι-οφ αλλά και με λίγα άσχημα αποτελέσματα να αντιμετωπίσουν το φάσμα της 2ης κατηγορίας. Οι ισορροπίες πλέον είναι πολύ λεπτές για την κάθε μία ομάδα, ανάλογα βέβαια με τα αποτελέσματα που φέρνει κάθε εβδομάδα. Γι’ αυτό επιμένω για την κρισιμότητα της επόμενης αγωνιστικής μας υποχρέωσης κόντρα στον Άρη και μετέπειτα με τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν στο γήπεδό μας απέναντι στον Πανιώνιο και την Καβάλα. Διαθέτουμε ένα γερό σύνολο με καλή ψυχολογία και ήρεμο κλίμα έτσι ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το κάθε παιχνίδι που έρχεται. Εφόσον πιστεύουμε στους εαυτούς μας και πάρουμε όσο γίνεται περισσότερους πόντους στα ματς που ακολουθούν, κυρίως εντός έδρας, θα είμαστε σε θέση στο φινάλε της κανονικής περιόδου να αναπροσαρμόσουμε τα σχέδιά μας ανάλογα με το τι θα έχουμε κάνει. Κοιτάζουμε μπροστά πιστεύοντας στους εαυτούς μας. Η 7η θέση είναι εφικτή αλλά εάν συνεχίσουμε με νίκες στα επόμενα ματς κυρίως στο γήπεδό μας θα έχουμε κάθε δικαίωμα να κοιτάξουμε ψηλότερα και φαντάζεστε πόσο μπορούν να διαμορφωθούν οι προσδοκίες μας εάν κάνουμε το απόλυτο των νικών στα εντός έδρας επόμενα ματς”.

Τι είναι αυτό που εσύ έχεις ως μεγάλη προσδοκία στη φετινή χρονιά; “Έχω ζήσει πολλά πράγματα ως τώρα όμως κάθε φορά έχω μπροστά μου νέους στόχους και ορίζοντες ως παίκτης και μέλος μιας καλά οργανωμένης ομάδας. Εάν ο Εργοτέλης καταφέρει να πετύχει τους στόχους του τότε κι εγώ θα νιώσω πως τα κατάφερα πιστεύοντας στις ικανότητες της ομάδας αλλά και στις δικές μου. Από κει και πέρα πάντα προσπαθούσα να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, και την ψυχή μου στο γήπεδο έτσι ώστε να αισθάνομαι ικανοποιημένος από τον εαυτό μου. Η εθνική ομάδα ήταν και είναι ένας στόχος, μια μεγάλη προσδοκία για εμένα χωρίς ποτέ να κρύψω την επιθυμία να φορέσω τη γαλανόλευκη φανέλα. Οι συνθήκες πλέον έχουν αλλάξει στις κλήσεις των παικτών για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας και στο πλαίσιο της συγκεκριμένης αξιοκρατίας που βλέπω ότι υπάρχει, ΘΕΛΩ να ελπίζω πως θα κληθώ κι εγώ με την προϋπόθεση βέβαια να είμαι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση με συνεχή καλά παιχνίδια στα πόδια μου ως βασικό μέλος του Εργοτέλη. Όλα αυτά θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για να υλοποιηθεί η δικιά μου προσδοκία, αρκεί όπως είπα να πάνε όλα καλά με τον Εργοτέλη κι εγώ να δίνω το απόλυτο των δυνατοτήτων μου με τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα. Όλοι οι Έλληνες παίκτες νιώθω πως τώρα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να κληθούν στην εθνική ομάδα αρκεί αν έχουν καλή απόδοση. Προς το παρών κοιτάζω το καλό του Εργοτέλη και όλα τα υπόλοιπα τα περιμένω”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook