Ο αγώνας της χρονιάς για τον Εργοτέλη!

Για πολλούς και διάφορους λόγους, στον Εργοτέλη ανεβάζουν ρυθμούς για τον αγώνα με τον Πανιώνιο καθώς τον θεωρούν ως τον πιο κρίσιμο ολόκληρης της χρονιάς!

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ μέχρι τώρα οι “κιτρινόμαυροι” δεν έχουν ανεβάσει τους τόνους όσο για τον αγώνα της Κυριακής. Αυτό φάνηκε εξάλλου και από την συνέντευξη του Νίκου Καραγεωργίου στον Athletic Radio 104,2 με τον Καβαλιώτη τεχνικό να δηλώνει πως “για την ιστορία του Εργοτέλη είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι”. Και όντως το ματς με τον Πανιώνιο είναι σημαντικό καθώς με ενδεχόμενη νίκη την Κυριακή, ευθύς αμέσως οι στόχοι του Εργοτέλη παραμένουν υψηλοί και παράλληλα φεύγει από νωρίς το άγχος για την μετέπειτα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Καταγράφοντας κάποιους από τους πιο σημαντικούς λόγους που είναι για τον Εργοτέλη το ματς κρίσιμο, απλώς αναφέρουμε ότι…

  • Ο Εργοτέλης διατηρεί μια διαφορά 5 βαθμών από την ζώνη του υποβιβασμού. Αν κερδίσει θα την αυξήσει και ενώ ακολουθεί ένα δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι.
  • Την ίδια αγωνιστική που ο Εργοτέλης φιλοξενεί τον Πανιώνιο, οι ομάδες που μάχονται για την παραμονή παίζουν όλες μεταξύ τους. Αστέρας Τρίπολης – Λάρισα, Πανσερραϊκός – Ηρακλής είναι τα ζευγάρια και καταλαβαίνετε ότι ο Εργοτέλης εφόσον πάρει το ματς τότε ξεφεύγει σε μεγάλο βαθμό από αυτό το γκρουπ.
  • Επίσης, οι ομάδες που βρίσκονται πάνω από τον Εργοτέλη, αναμένεται να έχουν δύσκολο έργο. Οπότε εφόσον οι “κιτρινόμαυροι” κερδίσουν τότε θα τις φτάσουν, ενδεχόμενως και να τις περάσουν στην βαθμολογία. Ο ισόβαθμος Άρης πάει στο ΟΑΚΑ για να παίξει με την ΑΕΚ, ο Ατρόμητος που έχει 26 βαθμούς αγωνίζεται στον Βόλο ενώ η Καβάλα υποδέχεται την Κέρκυρα.

Για τους παραπάνω λόγους γίνεται κατανοητό γιατί στον Εργοτέλη θεωρούν το ματς με τον Πανιώνιο ως το πιο κρίσιμο της φετινής χρονιάς. Μέσα από το αποτέλεσμα προσδιορίζονται οι στόχοι για την συνέχεια του πρωταθλήματος και ανάλογα επίσης, μειώνεται ή αυξάνεται το άγχος για το θέμα της παραμονής…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook