Από το παρελθόν οι βάσεις για το μέλλον!

Από την ιστορική έδρα του Εργοτέλη, το Μαρτινένγκο, ξεκίνησε η πορεία των “κιτρινόμαυρων” με την ευχή ότι η φετινή σαιζόν θα είναι η καλύτερη στην ιστορία του συλλόγου.

Στα “κιτρινόμαυρα” είχε ντυθεί το Μαρτινένγκο και περίπου 300 – 400 φίλαθλοι του Εργοτέλη βρίσκονται στην ιστορική έδρα του συλλόγου προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την πρώτη προπόνηση της ομάδας. Λίγο μετά τις 6.30 έφτασαν στο Μαρτινένγκο οι παίκτες του Εργοτέλη με το λεωφορείο και μπήκαν όλοι μαζί μέσα στο αθλητικό κέντρο. 

Ο Απόστολος Παπουτσάκης τους περίμενε στην πόρτα και χαιρέτησε όλους τους παίκτες έναν προς έναν. Οι μοναδικοί απόντες, δικαιολογημένα, ποδοσφαιριστές που απουσιάζουν από την πρώτη προπόνηση του Εργοτέλη είναι οι Ντιέγκο Ρομάνο και Μπρούνο που θα βρίσκονται στο Ηράκλειο την Παρασκευή.
Παπουτσάκης: “Το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα έχει κλείσει μια μεταγραφή”
Λίγο μετά την ομιλία του, ο Απόστολος Παπουτσάκης αναφερόμενος στην μεταγραφική ενίσχυση του Εργοτέλη τόνισε ότι “το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα έχει ολοκληρωθεί ακόμα μια μεταγραφή” ενώ για τους στόχους εν όψει της νέας σαιζόν συμπλήρωσε ότι “θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω”.

Ο “ισχυρός άνδρας” των κιτρινόμαυρων στην ομιλία του δήλωσε: “Στον Εργοτέλη όχι μόνο δεν ξεχνάμε την ιστορία μας αλλά και την τιμούμε. Από την ιστορική μας έδρα, το Μαρτινένγκο στέλνουμε το δικό μας μήνυμα για καθαρό αθλητισμό. Ο Εργοτέλης παραμένει πιστός στις αξίες του, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Βασίζεται σε εσάς, τους φιλάθλους και τους οπαδούς του. Ο Εργοτέλης είναι ιδέα, κίνημα και τρόπος ζωής. Μαζί θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να ανεβαίνουμε επίπεδο – επίπεδο κάθε χρόνο σε όλους τους τομείς. Ο Εργοτέλης θα έχει μαζί του το δωρέαν έντυπο, την δική του φωνή – τον “Εργοτελίτη” που θα διανέμεται δωρεάν και βγαίνει για να αποκαλύψει και να απαντήσει οπουδήποτε. Η 8η θέση θέλουμε να είναι ένα ρεκόρ μόνο μέχρι το τέλος του προηγούμενου πρωταθλήματος. Ο Εργοτέλης ξεκινάει σήμερα έχοντας την μεγαλύτερη ώθηση που μπορεί να έχει έχοντας κοντά του όλους εσάς που βρίσκεστε μέσα στο γήπεδο στην μέση του καλοκαιριού. Το Μαρτινένγκο είναι ο τόπος που έγινε η συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη και έγινε ο τόπος που χαρακτηρίστηκε ο σύλλογος μας. Σας περιμένω αύριο στο Galaxy στην παρουσίαση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων και των εισιτηρίων διαρκείας”.
Σουλτάτος: “Να κλείσουμε στόματα”
Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο επίτιμος πρόεδρος του Εργοτέλη Γιώργος Σουλτάτος που δήλωσε ότι “είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βρίσκομαι σε αυτήν το γήπεδο γιατί όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει το Μαρτινένγκο για τον Εργοτέλη. Είμαι αισιόδοξος ότι η φετινή χρονιά θα είναι αρκετά καλή για τον Εργοτέλη και θα είμαστε έτοιμοι για να κλείσουμε στόματα”.
Νίκος Καραγεωργίου
“Η θέση που κατάλαβαμε στο πρωτάθλημα, μας αδικεί. Αυτό που μετράει τώρα είναι το καινούργιο. Ο Εργοτέλης είναι αμέτοχος στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όλοι το γνωρίζουν. Δεν υπάρχει καμία διαφορετική σκέψη. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Είμαστε σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχουν ομάδες για φιλικά παιχνίδια. Δεν αλλάζει κάτι στον σχεδιασμό μας. 
Θέλουμε να κάνουμε μια ακόμα μεταγραφή και ελπίζω ότι θα γίνει σύντομα. Είχαμε ένα θέμα με τον Λεάλ που εξέφρασε την επιθυμία να φύγει, τελικά άλλαξε άποψη. Ο Λεάλ είναι ένα βασικό στέλεχος της ομάδας μας και πιστεύω ότι φέτος θα δώσει  πολλά περισσότερα. Ίσως να ήταν και εδώ όμως τελικά δεν κατέστη δυνατόν.
Για Κουτσιανικούλη
Δεν χρειάζεται να κάνουμε καμία αναφορά σε ένα παιδί που βρίσκεται σε άλλη ομάδα. Ψάχνουμε έναν παίκτη που θα παίξει, είτε δεξιά είτε αριστερά μιας και ο Λεάλ αγωνίζεται και στις δύο πλευρές. 
Για το νέο στυλ παιχνιδιού
Είχαμε πει ότι θέλαμε να είμαστε κυρίαρχοι απέναντι σε ομάδες που είναι στο ίδιο βεληνεκές με εμάς, απλά χάναμε στην κόντρα.
Για την πρεμιέρα στο Μαρτινένγκο
Δεν σας κρύβω ότι συγκίνηθηκα όταν άκουσα τον πρόεδρο στις δηλώσεις του και είναι όμορφο που βρίσκεται κοντά ο κόσμος μας γιατί στο Παγκρήτιο είναι λίγο “ψυχρή” η ατμόσφαιρα.
Τα λόγια των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων του Εργοτέλη
Σωκράτης Ευαγγέλου
“Ο Εργοτέλης είναι ένα υγιές σωματείο και για αυτό επέλεξα να έρθω. Το κλίμα είναι πολύ οικογενειακό και θέλω να βοηθήσω την ομάδα με όλες μου τις δυνάμεις για τους στόχους που έχει βάλει”.
Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς
“Έχω μάθει ότι ο Εργοτέλης ήταν μια πολύ καλή ομάδα και τώρα διαπίστωσα ότι είναι μεγάλη ομάδα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δικαιώσω αυτούς που με έφεραν στον Εργοτέλη”.
Σόρεν Πίρσον
“Είναι πολύ ευχάριστες οι πρώτες ημέρες στο Ηράκλειο. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ διαφορετικό από το γερμανικό. Είμαι σίγουρος ότι ο Εργοτέλης θα είναι μια πολύ ισχυρή δύναμη στο πρωτάθλημα”.
Νίκος Κατσικοκέρης
“Χαίρομαι που ανήκω στην οικογένεια του Εργοτέλη. Γνωρίζω πολύ καλά ότι είναι μια υγιέστατη ομάδα που έχει έναν πολύ καλό προπονητή και εξαίρετους ανθρώπους που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα δουλέψω για να δικαιώσω τους ανθρώπους που με έφεραν στην ομάδα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook