Θέμα: O Σταύρος Λαμπράκης θυμάται το Ηρόδοτος – Εργοτέλης που έζησε

Την Κυριακή ο Ηρόδοτος θα φιλοξενήσει τον Εργοτελη στην Ν. Αλικαρνασσό και ο Υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος των «κιτρινομαύρων» ξετυλίγει στο athleticradio.gr το… κουβάρι των αναμνήσεών του από το τελευταίο μεταξύ τους ματς σε Επαγγελματικό επίπεδο, το 1996, όπως το έζησε ως ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη.

Μια ζωή στα γήπεδα ο Σταύρος Λαμπράκης έχει φάει με το..  κουτάλι κάθε είδους ντέρμπι.

Το athleticradio.gr τον αναζήτησε για να μοιραστεί μαζί μας τις αναμνήσεις του από το τελευταίο Ηρόδοτος – Εργοτέλης, 22 χρόνια σχεδόν πριν την Κυριακάτικη (15.00) μεταξύ τους αναμέτρηση στην Ν. Αλικαρνασσό.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1996, στις 22/12, για το Πρωτάθλημα της Γ Εθνικής ο Ηρόδοτος είχε επικρατήσει του Εργοτέλη με 2-0. Λίγους μήνες μετά στις 07/05/97 ο Εργοτέλης κέρδισε με 3-0 τον Ηρόδοτο, που στο τέλος της σεζόν υποβιβάστηκε. Αυτό ήταν και το τελευταίο μεταξύ τους ματς σε Εθνική κατηγορία.

Ο Υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος των «κιτρινομαύρων, Σταύρος Λαμπράκης, μίλησε στο athleticradio.gr και στον Μανώλη Θέμελη για τα όσα έζησε τότε:

“Αν θυμάμαι καλά και τα δύο ματς είχαν γίνει στο “Μαρτινέγκο”. Είχαμε στην αρχή της χρονιάς προπονητή τον Μπετίνι και μετά ήρθε ο Τζανής.

Είχαμε ανέβει μαζί οι δυο ομάδες στην Γ Εθνική από την Δ Εθνική. Μάλιστα είχαμε κάνει και μια κοινή φιέστα ανόδου.

Οι σχέσεις μας ήταν άριστες. Ήμασταν δύο νεοφώτιστες ομάδες και στο τέλος της χρονιάς μείναμε εμείς, κάνοντας καλή πορεία και ο Ηρόδοτος υποβιβάστηκε.

Είχαμε μία πολύ καλή ομάδα με δυνατή φουρνιά παικτών, όπως ο Δερμιτζάκης, ο “Φούκος” Δημόπουλος, που νομίζω είχαν σκοράρει στο 3-0.

Στο 2-0 που χάσαμε θυμάμαι οτι ήταν το πρώτο ντέρμπι για μένα με την φανέλα του Εργοτέλη,  καθώς είχα πάρει μεταγραφή το προηγούμενο καλοκαίρι από τον Ηρόδοτο. Τότε είχε μετακινηθεί και ο Ντάγκινης από τον Εργοτέλη στον Ηρόδοτο.

Το ματς είχε γίνει στο “Μαρτινέγκο” λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Είχε πάρα πολύ κόσμο και έγινε σε αθλητικά πλαίσια, ήρεμα.

Ήταν ένα ντέρμπι της πόλης με βαθμολογικό ενδιαφέρον, άλλης εποχής. Η ατμόσφαιρα ήταν ωραία και τέτοια ματς χαίρεσαι να αγωνίζεσαι ως ποδοσφαιριστής και αποτυπώνονται στην μνήμη σου”.

Για το Κυριακάτικο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στην Ν. Αλικαρνασσό (15.00):  

“Είναι ένα τοπικό ντέρμπι που θα συγκεντρώσει πολύ κόσμο. Ο Εργοτέλης έχει πολύ καλή ομάδα και φαίνεται από τα αποτελέσματά του, και θα πάει για την νίκη, όπως το κάνει σε όλα τα ματς και μπορεί να πάρει το διπλό.

Ο Ηρόδοτος έχει κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα και έχει επίσης καλή και δεμένη ομάδα. Βρίσκεται σε καλό δρόμο και αν ήταν πιο τυχερός θα είχε περισσότερους βαθμούς.

Εύχομαι ο κόσμος να απολαύσει το ματς και να γίνει σε αθλητικά πλαίσια. Ο καλύτερος και ο πιο τυχερός ας κερδίσει. “.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook