Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Σαρρής στην ιστοσελίδα Sport24.gr:
«Οι ποδοσφαιριστές έχουν φτάσει σε ένα μηδενικό σημείο, λόγω του ότι έχουν ξεκινήσει ατομικές προπονήσεις, ή σε γκρουπάκια των δύο. Αν είχαμε την ευχέρεια να κάνουμε προπονήσεις ομαδικές, όποια στιγμή και να μας ζητούσαν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα θεωρητικά θα ήμασταν σε μεγαλύτερο βαθμό έτοιμοι, για να ξεκινήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Όσον αφορά στο ότι μας έδωσαν αρνητική απάντηση για την εκκίνηση του πρωταθλήματος, δεν μπορώ να το καταλάβω διότι όλες οι ΠΑΕ λένε ότι θα τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο. Αν μία ομάδα και μία Λίγκα μπορεί να αποδείξει ότι μπορεί να τηρήσει το πρωτόκολλο, δεν βλέπω τον λόγο να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
Το θέμα είναι ότι γίνεται πρόβλημα βιοποριστικό για κάποια άτομα και κάποιες οικογένειες. Θα φτάσουμε σε σημείο, αν δεν υπάρχει ήδη κάτι τέτοιο, άτομα να μην μπορούν να ταΐσουν τις οικογένειές τους, να μην έχουν να πληρώσουν το νοίκι.
Δεν θεωρώ ότι έχει να κάνει με την φετινή χρονιά μόνο, ήδη υπάρχουν ομάδες που είναι πίσω στα χρήματά τους και αναλογιστείτε ότι ένας ποδοσφαιριστής που έχει οικογένεια να μην έχει λάβει χρήματα για πέντε και έξι μήνες, τα χρέη τρέχουν συνέχεια.
Αυτά πρέπει να τα σκεφτούν οι υπεύθυνοι, γιατί το πράγμα δεν τραβάει άλλο. Έλειπα έξι χρόνια από την Ελλάδα, είχα μείνει πίσω στο τι γίνεται στη χώρα. Μέχρι και πριν φύγω, συνομιλούσα με τον ΠΣΑΠ, έβλεπα ότι ήταν δίπλα μας, μάς βοηθούσαν σε ό,τι χρειαζόμασταν και τώρα ένας λόγος παραπάνω.
Ο κλοιός έχει σφίξει, βρίσκεται περισσότερο από ποτέ δίπλα μας, προσπαθεί να μας βοηθήσει. Ψάχνει τρόπους να βοηθήσει την Λίγκα να ξεκινήσει και να σωθούμε και εμείς. Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα τον Ιανουάριο. Υπάρχουν τόσα άτομα πίσω από τους ποδοσφαιριστές, γιατροί, φυσικοθεραπευτές, άτομα που δουλεύουν στην ομάδα.
Μιλάμε για 3.000 οικογένειες. Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα τον Γενάρη, δεν θα είναι το ίδιο. Δεν μπορεί να παιχτεί πρωτάθλημα δύο γύρων με play offs και play outs. Όσο αργεί να ξεκινήσει, τόσο μεγαλύτερο είναι το ρίσκο για τους ποδοσφαιριστές, οι ατομικές προπονήσεις στο κορμί ενός παίκτη είναι το χειρότερο.
Χρειαζόμαστε με ατομικές μίνιμουμ δύο εβδομάδες, ώστε να μπορούμε να παίξουμε. Παράδειγμα η Super League, που είδαμε αρκετούς τραυματισμούς όταν επανεκκίνησε το πρωτάθλημα μετά την πρώτη καραντίνα».