Τσέλιος στον Athletic: “Στόχος η άνοδος, οικογένεια μου ο Εργοτέλης”

Ο Ηλίας Τσέλιος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Ανατροπή και Πέναλτι” με το Νίκο Μαρκάκη για τη νίκη του Εργοτέλη στα Χανιά αλλά και τον φετινή χρονιά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ηλίας Τσέλιος στον Athletic Radio 104,2

Για την τετραετή θητεία του στον Εργοτέλη: “Βρισκόμουν στην ΑΕΚ από πολύ μικρός, πήγα δανεικός στην Λαμία που είχα προπονητή τον Μπάμπη Τεννέ που το δικό του στυλ δεν ταιριάζει με τα δικά μου χαρακτηριστικά. Η επιλογή του Εργοτέλη ήταν η καλύτερη που μπορούσα να κάνω, είναι η οικογένεια μου και η ομάδα που με ανέδειξε. Είναι η καλύτερη ομάδα στην Superleague 2 για την ανάδειξη ταλέντων. Έχω μείνει τέσσερα χρόνια και ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους του Εργοτέλη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και πιστεύω πως τους την έχω ανταποδώσει. Στόχος μου είναι να πάρουμε μια άνοδο με τον Εργοτέλη και του χρόνου να παίζουμε στην Superleague 1. Εννοείται πως θέλω να κυνηγήσω το καλύτερο”.

Για τα άδεια γήπεδα: “Είναι άσχημο να τα βλέπεις χωρίς κόσμο, έστω και αν ήταν 100 ή 200 άτομα”.

Για το πρωτάθλημα της Football League: “Αυτά που περνάγαμε εμείς, περνούν τώρα αυτά τα παιδιά. Όπως μπορούμε, ασκούμε πίεση για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα γιατί είναι άδικο και οπουδήποτε βρεθούμε το λέμε και ελπίζουμε να ξεκινήσει σύντομα γιατί εξαρτώνται οικογένειες και παιδιά από αυτό το πρωτάθλημα”.

Για τη νίκη στα Περιβόλια: “Ήμασταν σίγουροι για τη νίκη, δουλέψαμε αρκετά και η ομάδα κατέβηκε όπως έπρεπε για να πάρει το διπλό στα Χανιά. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι και σε σχέση με τα προηγούμενα ματς ήμασταν περισσότερο πεισμωμένοι και συγκεντρωμένοι και δεν επιτρέψαμε στους εαυτούς μας να μην πάρουμε αυτό που δικαιούμασταν”.

Για τα προηγούμενα ματς: “Κόντρα στον Λεβαδειακό κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, μετά βγήκε η κόπωση, έχει και έμπειρους παίκτες ο Λεβαδειακός αλλά κόντρα στα Χανιά η ομάδα είχε συγκέντρωση σε όλο το παιχνίδι και πήραμε αυτό το αποτέλεσμα”.

Για την σημασία της νίκης: “Αυτό το αποτέλεσμα ήταν μόνο η αρχή, από εκεί και πέρα συνεχίζουμε, ήταν μια ψυχολογική τόνωση και πλέον κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Καραϊσκάκη”.

Για τα Χανιά: “Η δική μας εμφάνιση ήταν πολύ δυνατή σε σημείο να μην αφήσει να αναδειχθεί η ομάδα των Χανίων, υπήρξε κόπωση αλλά πιστεύω πως έχουν καλή ομάδα και διεκδικούν δίκαια την άνοδο. Όμως και εμείς λειτουργούμε ως ομάδα και σύνολο και θέλουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο διεκδικώντας το καλύτερο”.

Για τον φετινό Εργοτέλη: “Πέρυσι ήταν περίεργο το πρωτάθλημα, αλλάξαμε προπονητή λίγο πριν ξεκινήσει η χρονιά, είχαμε καλούς παίκτες όμως φέτος κάναμε καλές προσθήκες σε συνδυασμό με τα παιδιά που προωθήθηκαν θεωρώ ότι φέτος είμαστε πιο δυνατοί”.

Για τον στόχο του Εργοτέλη: “Από την ομάδα δεν μας έχουν βάλει το μαχαίρι στον λαιμό για την άνοδο, όλοι όμως πιστεύουμε στο καλύτερο και όλα τα παιδιά θέλουμε να παίξουμε στην Superleague. Ο Εργοτέλης με βάση το ποδόσφαιρο που παίζει έχει δείξει πως διαθέτει μεγάλες ικανότητες”.

Για την καθυστερημένη έναρξη της Superleague 2: “Σίγουρα θα επηρεαστούμε όλοι οι παίκτες όμως όση προετοιμασία και αν έχουμε κάνει, είναι δύσκολο. Και επειδή υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια παρουσιάζεται η κούραση, οι τραυματισμοί και μετά το 70 με το 80 οι ομάδες δεν διατηρούν τον ίδιο ρυθμό. Το κλειδί στο πρωτάθλημα είναι η φυσική ικανότητα και η διαχείριση των συνεχόμενων αγώνων, όποια ομάδα παρουσιάσει αυτά τα στοιχεία θα πάει ψηλά”.

Για τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο: “Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα έλεγαν για τον Λεβαδειακό και την Ξάνθη όμως τώρα που ξεκίνησε φαίνεται πως δεν υπάρχει καμία ομάδα που θα ξεχωρίσει. Όλα τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες και θα πάνε σφιχτά. Ο Λεβαδειακός είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, τουλάχιστον όπως τον αντιμετωπίσαμε εμείς μέχρι τώρα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook