Συγκινητικός Ρομάνο για Εργοτέλη: “Με στενοχωρεί, μετά τον θάνατο του Παπουτσάκη κανείς δεν μπόρεσε να σηκώσει το βάρος”

Ο Ντιέγκο Ρομάνο μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον αγαπημένο του Εργοτέλη, στάθηκε στον πλήρη εκσυγχρονισμό του ΟΦΗ και αποθέωσε τον Χουάν Νέιρα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντιέγκο Ρομάνο στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή Θύρα 8 με τον Μανώλη Σαρρή:

Για το εάν το Ηράκλειο είναι η δεύτερή του πατρίδα: «Εννοείται ότι το Ηράκλειο είναι η δεύτερή μου πατρίδα, έχω περάσει τα καλύτερά μου χρόνια στην πόλη. Έχω πολλούς φίλους, σέβομαι όλο το νησί και την αγαπάω πάρα πολύ την Κρήτη. Είναι πολλά τα έξι χρόνια στην Κρήτη. Ήταν η πρώτη φορά που είχα έρθει στην Ευρώπη, στην Ελλάδα, δεν ήξερα πολλά πράγματα. Νόμιζα ότι ήταν Κρήτη μόνο, μετά που πήγα και Αθήνα, Θεσσαλονίκη γνώρισα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Και εγώ και η οικογένειά μου περάσαμε πανέμορφα στην Κρήτη, ήταν κάτι τρομερό που θα το κρατήσουμε για όλη τη ζωή μας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που μου έχει αφήσει το ποδόσφαιρο. Το να είσαι καλός άνθρωπος, να έχεις φίλους, είναι κάτι που κρατάς για πάντα. Με κάνει πολύ περήφανο».

Για την κατάσταση που επικρατεί στον Εργοτέλη: «Πραγματικά με στενοχωρεί πάρα πολύ η κατάσταση στον Εργοτέλη, μία ομάδα που έχει βγάλει τόσους παίκτες, που έχουν παίξει στην Εθνική. Δεν έγινε κακό μόνο στην πρώτη ομάδα, το χειρότερο είναι και στα παιδιά της ακαδημίας. Μία ομάδα, όπως ο ΟΦΗ που παίζει στην Super League, βοηθάει τα παιδιά. Τα παιδιά το πλήρωσαν πιο πολύ πιστεύω. Μακάρι ο Εργοτέλης να βρει ξανά τον δρόμο του και να γίνει ο γίγαντας που ήταν».

Σχετικά με το τι πήγε λάθος: «Δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό γιατί δεν το γνωρίζω πολύ καλά. Σίγουρα πήγαν πολλά πράγματα λάθος, έχω κάποιες γνωριμίες, κάποιες επαφές. Από τότε που πέθανε ο κύριος Παπουτσάκης, δεν μπορούσε κανείς να σηκώσει αυτό το βάρος. Υπήρχαν άτομα, όπως ο κύριος Βρέντζος και άλλοι, που προσπαθήσανε. Νομίζω ότι έγιναν λάθη και πιο πολύ με στενοχωρεί για τα παιδιά της ακαδημίας».

Για τους παίκτες που έχει βγάλει ο Εργοτέλης: «Παιδιά όπως ο Κούτρης, ο Τζανακάκης, ο Καρέλης, έχουν μεγαλώσει πολύ καλά και αυτό φαίνεται και στην καριέρα που έχουν κάνει. Η Κρήτη έχει πολλούς καλούς παίκτες, αλλά πολλοί δεν έχουν τις συνθήκες να προχωρήσουν. Θα βοηθήσω κι εγώ από την πλευρά μου όσο μπορώ τα παιδιά αυτά».

Για τον ΟΦΗ: «Δυστυχώς δεν έπαιξα στον ΟΦΗ. Είχα τον σεβασμό του ΟΦΗ και αυτό είναι πολύ όμορφο. Προχθές που κατέβηκα όλοι μου άνοιξαν τις πόρτες, με χαιρέταγαν, παρότι δεν έχω παίξει σε αυτή την ομάδα. Είναι τρομερό να έχεις σταματήσει και να σου ανοίγουν τις πόρτες έτσι. Ήταν πραγματικά πάρα πολύ ωραία».

Για το φιλικό του ΟΦΗ με τον Ιωνικό: «Νομίζω ότι το σκορ ήταν η διαφορά που είδαμε στο γήπεδο. Ο ΟΦΗ έδειξε από την αρχή ότι ήταν άλλη ταχύτητα, έπαιξε ωραία μπάλα, έδειξε ότι το ήθελε. Σίγουρα ο Ιωνικός δεν ήταν σε καλή κατάσταση, σε καλή μέρα, μπορεί να μην έχει καλή ομάδα. Ο ΟΦΗ έχει καινούριο προπονητή, καλή ομάδα».

Για το εάν ξεχωρίζει κάποιο παίκτη του ΟΦΗ: «Μου αρέσει ο Βούρος, ο αρχηγός στην άμυνα. Μου αρέσουν και οι δύο Αργεντινοί. Ο Νέιρα είναι άλλη κλάση, ήρθε να κάνει κάποιες θεραπείες στην Αθήνα και γνωριστήκαμε, δεν είμαστε φίλοι αλλά είναι πολύ καλός».

Για τους Μεγιάδο – Νέιρα: «Το νησί σε τραβάει. Όχι μόνο τον παίκτη, αλλά και την οικογένεια. Όπου νιώσουμε καλά, όπου δούμε ότι η οικογένειά μας είναι καλά, μένουμε. Είναι πολύ δύσκολο να φύγεις από την Κρήτη. Ο Νέιρα ξέρει ότι είναι σημαντικός, είναι καλά στην ομάδα και αυτό τον έχει κάνει καλύτερο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι ήρθαν οι δύο παίκτες μαζί. Είναι σημαντικό για την οικογένειά σου, να βλέπεις ότι είναι καλά, και τότε βλέπεις το ποδόσφαιρο αλλιώς. Έτσι κι εγώ ήμουν τότε με τον Λεάλ, τον Βερόν που έπαιζε στον ΟΦΗ. Και αυτά είναι που μένουν, το ίδιο θέλω να περάσω και στον γιο μου».

Για το ΒΑΚ: «Πραγματικά μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση. Τις εποχές που ήμουν στον Εργοτέλη ο ΟΦΗ δεν ήταν πολύ καλά, είχε μόνο την στήριξη του κόσμου. Όταν ήρθα τώρα στο ΒΑΚ, η οργάνωση ήταν τρομερή, αυτό που αξίζει ο ΟΦΗ, μία μεγάλη ομάδα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, όλα θέλουν δουλειά, οργάνωση και θα έρθουν οι στόχοι. Μακάρι να μπορούσαν όλες οι ομάδες στην Ελλάδα να δώσουν αυτή την βάση στις ακαδημίες γιατί είναι το μέλλον».

Για τον τελικό του Μουντιάλ: «Μακάρι να το πάρουμε, το αξίζει κι αυτός, και ο κόσμος. Νομίζω ότι το περιμένει όλος ο πλανήτης. Το αξίζει πραγματικά ο Μέσι, είναι κορυφαίος παίκτης και μακάρι να το πάρει και να κλείσει την καριέρα του με αυτό το σημαντικό τρόπαιο. Περιμένουμε όλοι να πανηγυρίσουμε την Κυριακή».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook