Kόλλησαν στο μηδέν

Μέτρια και χωρίς ρυθμό στο παιχνίδι της η εθνική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα στο Σαράγεβο με την αντίστοιχη της Βοσνίας (0-0).

Η Ελλάδα, η οποία έμεινε αήττητη για 12ο παιχνίδι από τότε που ανέλαβε ο Φερνάντο Σάντος, στάθηκε καλά αμυντικά, αλλά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι δεν βρήκε λύσεις και σαφέστατα πρέπει να παίξει εντελώς διαφορετικά στο ματς με το Ισραήλ, για τα προκριματικά του EURO 2012, στις 2 Σεπτεμβρίου.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος. Απείλησαν με δύο στημένες φάσεις (φάουλ) στο 7΄ και 12΄, αλλά ο Σηφάκης ήταν σε ετοιμότητα στις εκετελέσεις των Τζέκο και Σαλίχοβιτς, ενώ στο 13΄ αρχικά ο Τζέκο και στη συνέχεια ο Μεντούνγιανιν απέτυχαν να σκοράρουν από κοντά. Η καλύτερη στιγμή για την εθνική στα πρώτα 45 λεπτά σημειώθηκε στο 28΄ με το πλασέ του Σαμαρά να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ανέβασε κάπως το ρυθμό της η εθνική ομάδα στο δεύτερο μέρος κι έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 64΄ με τον Σαμαρά να βγαίνει απέναντι από τον Σέχιτς, αλλά καθυστέρησε κι έδωσε τη δυνατότητα στον Μράβατς να απομακρύνει τη μπάλα. Οι Βόσνιοι που είχαν περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας δεν ήταν απειλητικοί απέναντι στην εστία του Σηφάκη. Στο 90΄ η κεφαλιά του Λυμπερόπουλου έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Διαιτητής: Νίκολα Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο)
Κίτρινες: Πλιάτσικας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος

Βοσνία/Ερζεγοβίνη (Σόσιτς): Χάσαγκιτς (46΄ Σέχιτς), Μράβατς, Σπάχιτς, Σαλίχοβιτς (60΄ Μπέσιτς), Μούιτζα, Σαχίροβιτς, Λούλιτς, Μεντούνγιανιν (60΄ Μουσλίμοβιτς), Πάντζα (36΄ Στίλιτς), Ζεκ, Τζέκο.
Ελλάδα (Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος (58΄ Ζαραδούκας), Παπαδόπουλος Α., Παπαδόπουλος Κ., Πλιάτσικας (46΄ Φωτάκης), Καραγκούνης, Κατσουράνης (82΄ Πέτσος), Νίνης (76΄ Κονέ), Φετφατζίδης (46΄ Λυμπερόπουλος), Σαμαράς (85΄ Μάκος).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook