Σάντος: “Πλησιάζουμε στον στόχο μας”

Η Εθνική ομάδα είναι κοντά στον στόχο της πρόκρισης, ωστόσο για να τα καταφέρει θα πρέπει να κερδίσει τη Λετονία σύμφωνα με τον Φερνάντο Σάντος.

Η Εθνική ομάδα είναι κοντά στον στόχο της πρόκρισης, ωστόσο για να τα καταφέρει θα πρέπει να κερδίσει τη Λετονία σύμφωνα με τον Φερνάντο Σάντος.

Η Εθνική μας ομάδα έφυγε με το “τρίποντο” από το Τελ Αβίβ κόντρα στο Ισραήλ και αυτό άφησε ικανοποιημένο τον Φερνάντο Σάντος.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, τόνισε πως η Εθνική μας αγωνίστηκε όπως έπρεπε και τώρα πρέπει να συγκεντρωθεί στο καθοριστικής σημασίας παιχνίδι με την Λετονία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος:

Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Ξέραμε πως το Ισραήλ ήθελε μόνο τη νίκη, ήταν ένας τελικός γι’ αυτούς. Όπως είπα χθες, εμείς χρειαζόμαστε καλή και δυνατή άμυνα για να εξουδετερώσουμε τα ατού του Ισρaήλ. Στο α’ μέρος τα καταφέραμε πολύ καλά, δεν έγινε καμία επικίνδυνη φάση.  Οπότε στο α’  ημίχρονο ήμασταν καλοί αμυντικά, επιθετικά δεν ήμασταν καλοί και κάναμε πολλά λάθη και αχρείαστα.

Στην ανάπαυλα είπαμε πως έπρεπε αμυντικά να μη χαλαρώσουμε και επιθετικά να δώσουμε κάτι παραπάνω. Στο β’  ημίχρονο βελτιωθήκαμε στον επιθετικό τομέα, καταφέραμε να δημιουργήσουμε φάσεις για γκολ και τελικά το πετύχαμε. Μετά την επίτευξη του γκολ, περιμέναμε την αντίσταση του Ισραήλ. Τα τελευταία δέκα λεπτά ήταν δύσκολα για εμάς, όμως καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη συμπεριφορά που είχαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα“.

Για το ματς με τη Λετονία: “Δεν καταφέραμε  τίποτα αν δεν κερδίσουμε τη Λετονία. Το Ισραήλ έχασε πού έδαφος, αλλά έχει ελπίδες και θεωρώ πως θα κυνηγήσει την πρόκρισης ως το τέλος. Είμαστε κοντά στον στόχο και εξαρτόμαστε μόνο από τα δικά μας αποτελέσματα. Το παιχνίδι με τη Λετονία είναι καθοριστικής σημασίας για να πετύχουμε τον στόχο μας“.

Για τις απουσίες ενόψει του αγώνα της Τρίτης: “Ξέρουμε πως οι Κατσουράνης και Τοροσίδης δεν θα είναι στη διάθεσή μας για το επόμενο παιχνίδι. Θα δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Φωτάκης, όπως και οι Καφές (σ.σ. διάταση έσω πλαγίου), Νίνης (σ.σ. πρόβλήμα στο γόνατο) που αποχώρησαν με κάποιο πρόβλημα από το παιχνίδι. Θα έχουμε όμως τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Θα δούμε πως είναι η κατάσταση σήμερα και θα δούμε αν καλέσουμε κάποιον παίκτη αύριο“.

Για την άμυνα της Εθνικής στο ματς με το Ισραήλ και αν τον εξέπληξε: “Δεν είναι έκπληξη για μένα. Μπορούμε ακόμη να βελτιωθούμε. Και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε όσο βρισκόμαστε εδώ πέρα“.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook