Kαλή πρόβα εν όψει Γαλλίας για την Εθνική

Οι διεθνείς “καθάρισαν” στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην Γεωργία (73-60), ολοκληρώνοντας με νίκη τις υποχρεώσεις τους στη Β’ φάση και περιμένουν πλέον τη Γαλλία.

Στις νίκες επέστρεψε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο επικράτησε της Γεωργίας με 73-60, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις του στη δεύτερη φάση.

Για περίπου 25 λεπτά, η Γεωργία έλεγχε απόλυτα τα ριμπάουντ στην αναμέτρηση, με τους διεθνείς μας να αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες. Παρόλα αυτά, οι Αντώνης Φώτσης, Γιάννης Μπουρούσης έδωσαν το έναυσμα της αντεπίθεσης και η “γαλανόλευκη” πήρε το θετικό αποτέλεσμα.

Ο Κώστας Βασιλειάδης σταμάτησε στους 15 πόντους, έχοντας 3/5 τρίποντα, ενώ 13 είχε ο Γιάννης Μπουρούσης και 10 ο Αντώνης Φώτσης. Για την Γεωργία, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ κυρίως στο πρώτο ημίχρονο (συνολικά 39-25 για τους Γεωργιανούς) ο Γκιόργκι Σερμαντίνι πέτυχε νταμπλ-νταμπλ, έχοντας δέκα πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ οι Χέινς, Σενγκέλια είχαν από 11.

Επόμενος αντίπαλος πλέον της Εθνικής μας στα προημιτελικά θα είναι η Γαλλία (15/09, Πέμπτη), η οποία τερμάτισε στην δεύτερη θέση του Ε’ ομίλου μετά την ήττα από την Ισπανία, όπου κρίθηκε η πρωτιά του ομίλου…

Ο αγώνας:

Η Εθνική επέβαλε τον ρυθμό της από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και κατάφερε να προηγηθεί παρά την πίεση των… ορεξάτων Γεωργιανών με 4-1, οι οποίοι έχουν γνωρίσει την αποκλεισμό, έπειτα από καλάθια των Μπουρούση, Καλάθη. Ο Έλληνας σέντερ, όμως έφτασε γρήγορα στο τρίτο του φάουλ και ο Κώστας Κουφός πέρασε στο παρκέ.

Η Γεωργία αντέδρασε και πέρασε μπροστά στο σκορ με κάρφωμα του Χέινς, αλλά οι Φώτσης, Καλάθης έδωσαν και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα μας (8-5). Ο Αντώνης Φώτσης στο 6′ έκανε το 10-7, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου ύστερα από ασίστ του Αντώνη Φώτση θα αυξήσει την διαφορά στο +5 (12-7) και θα δώσει τέλος σε ένα δίλεπτο, όπου δεν είχε επιτευχθεί καλάθι στο ματς.

Παρόλα αυτά, οι Γεωργιανοί αντέδρασαν και με τέσσερις πόντους από τον Σερμαντίνι και δύο από τον Σενγκέλια έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα ενός πόντου (12-13).

Έλεγξε τα ριμπάουντ και ξέφυγε…

Στην δεύτερη περίοδο, τα πράγματα δεν άλλαξαν, καθώς η Γεωργία έλεγξε τα ριμπάουντ, η Εθνική μας ήταν άστοχη και ο Γκαμγκελίτζε έκανε το 19-22 στο 13′. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά και πάλι ο Γκαμγκελίτζε με σουτ τριών πόντων ανέβασε την διαφορά στους τέσσερις πόντους (25-29).

Οι διεθνείς μας, όμως μάζεψαν την διαφορά και με τον Κώστα Καϊμακόγλου, ύστερα από έξοχη πάσα του Δημήτρη Μαυροειδή μείωσε σε 30-31 στο 17′, αναγκάζοντας τον Κοκόσοφ να πάρει τάιμ άουτ. Η Γεωργία αφυπνίστηκε και με τους Μαρκοϊσβίλι, Σερμαντίνι αποσπάστηκε και πάλι με πέντε πόντους (30-35) για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με 32-35 με τον Καϊμακόγλου να μειώνει.

Οι Γεωργιανοί είχαν ελέγξει απόλυτα τα ριμπάουντ στο πρώτο 20λεπτο, έχοντας πάρει 23 έναντι μόλις 9 των διεθνών, ένα εκ των οποίων ήταν επιθετικό, την ώρα που η Γεωργία είχε 9.

Το… γύρισε με Φώτση, Μπουρούση

Η Εθνική προσπάθησε στην συνέχεια να αντιδράσει, αλλά για ακόμα μία φορά οι Γεωργιανοί είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους, ενώ παράλληλα έλεγχαν τους… αιθέρες, με αποτέλεσμα να διατηρήσει το προβάδισμα παρά τη μείωση του σκορ από τον Γιάννη Μπουρούση (39-41).

Στο 26′ η Εθνική πέρασε μπροστά στο σκορ μετά από αρκετή ώρα, καθώς ο Νικ Καλάθης ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων για να “απαντήσει” ο Σενγκέλια (42-43) και να κάνει το 44-43 ο Φώτσης. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος με τέσσερις διαδοχικούς πόντους θα σημειώσει το 48-43 στο 27′ για να ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο με 51-47.

Στα τελευταία δέκα λεπτά το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς οι Κουφός, Ζήσης και Βασιλειάδης ανέβασαν την διαφορά στο +10 (57-47) για τους διεθνείς μας στο 33′, αποδίδοντας όμορφο μπάσκετ, με αποτέλεσμα ο Κοκόσοφ να καλέσει τάιμ άουτ.

Η Εθνική μας ισορρόπησε τα ριμπάουντ και με τρίποντο από τον Κώστα Βασιλειάδη ξέφυγε με 9 πόντους (62-53) στο 36′. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι διεθνείς μας συντήρησαν μία διαφορά ασφαλείας, φτάνοντας τελικά στο θετικό αποτέλεσμα με 73-60, έπειτα από κάρφωμα του Κώστα Κουφού και ολοκλήρωσαν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στην δεύτερη φάση της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 12-13, 32-35,  51-47, 73-60.

Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 13(1), Ζήσης 5, Βασιλειάδης 15(3), Καλάθης 7(1), Φώτσης 10, Παπανικολάου 4, Μαυροειδής 6, Μπράμος, Κουφός 6, Σλούκας 3(1), Καϊμακόγλου 4.

Γεωργία (Κοκόσοφ): Γκαμγκελίτζε 9(1), Β. Μπόισα, Α. Μπόισα 2, Σερμαντίνι 10(14ριμπ.), Παργκαλάβα, Μαρκοϊσβίλι 8, Χέινς 11(1), Σανικίτζε 6, Σενγκέλια 11(1), Τσικιτισβίλι 3.

Πηγή: sport24.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook