Σαμαράς: “Eμείς μιλάμε στην γλώσσα του ποδοσφαίρου”

“Έτσι μιλάμε εμείς. Στη γλώσσα του ποδοσφαίρου”, υποστήριξε ο Γιώργος Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε, απαντώντας στους λαλίστατους Κροάτες.

Ο διεθνής επιθετικός αναφέρθηκε και στη δουλειά που γίνεται στην εθνική ομάδα από τον ομοσπονδιακό προπονητή Φερνάντο Σάντος και στην επιστροφή του Φάνη Γκέκα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Χαρακτηρικά ο ποδοσφαιριστής της Σέλτικ δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα SportDay: “Από την πρώτη στιγμή που ο κ. Σάντος κάθισε στον πάγκο προσπαθούμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Με δουλεμένα πράγματα στις προπονήσεις, με τακτικό προσανατολισμό, με σωστές πάσες. Ο κάθε παίκτης ακολουθεί ευλαβικά τις ανάγκες της θέσης του. Όσον αφορά την άμυνα, δεν νομίζω ότι είναι κακό που ξέρουμε πως να ακυρώνουμε τον αντίπαλο. Απεναντίας, το θεωρώ ευλογία για μία ομάδα“.

Βλέπω ότι πάνε να μας κλέψουν το ματς. Κάντε το εσείς“, αποκάλυψε ότι τους είπε ο Σάντος στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. “Μας βοήθησε σε μεγάλο βαθμό το πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης με τη φάση του Φάνη και την κατοχή μπάλας. Ήταν η σπίθα που μας έλειπε“, τόνισε ο 26χρονος ποδοσφαιριστής.

Όσον αφορά το που κρίθηκε ο αγώνας, τα πράγματα είναι απλά: “Στη φάση του πρώτου γκολ και τη μηδενική αντίδραση των Κροατών. Περιμέναμε μετά το 1-0 το ματς να ήταν μία μάχη επιβίωσης. Φάνηκε όμως στα πρόσωπά τους πως είχαν ρίξει λευκή πετσέτα. Στο τέλος έβλεπα εμένα, τον Φάνη, τον Σάλπι να αλλάζουμε πάσες χωρίς αντίπαλο και νόμιζα ότι παίζαμε οικογενειακό δίτερμα“.

Ο Σαμαράς είχε καιρό να πετύχει γκολ με την εθνική ομάδα, όμως ο ίδιος είχε την εμπιστοσύνη των συμπαικτών του και δεν ανησυχούσε: “Περίμεναν από μένα πολλά πράγματα και ελπίζω να τους εξαργύρωσα την εμπιστοσύνη τους. Το είχαμε όλοι ανάγκη αυτό το γκολ, δεν είναι προσωπικό επίτευγμα. Εξάλλου, εγώ πιστεύω πως στα δύσκολα πάντα ήμουν εκεί για την Εθνική. Τόσο με την Τουρκία όσο και με την Ουκρανία”.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Σάντος έχει τον σεβασμό από όλους τους διεθνείς με τον Σαμαρά να τον επαινεί για τις ευκαιρίες που δίνει στα νέα παιδιά, παίκτες που δεν παίζουν στους μεγάλους συλλόγους της χώρας. Αναφερόμενος στον Γιάννη Ζαραδούκα τόνισε “αν στο παιδί αξίζουν εκατό μπράβο, στον κ. Σάντος αξίζουν χίλια. Γιατί δεν στέκεται στην ταυτότητα της ομάδας, αλλά στο ταλέντο του παίκτη. Όπως είχε γίνει με τον Γεωργιάδη που έπαιζε στις Σέρρες, τον Κ. Παπαδόπουλο. Από κει και πέρα, ο Ζαραδούκας μπήκε σε ένα οικογενειακό κλίμα, μία οργανωμένη ομάδα και ανταποκρίθηκε με επάρκεια“.

Όσο για τον παρτενέρ του, τον Φάνη Γκέκα, ο Σαμαράς εξήγησε “ο Φάνης έκανε ένα λάθος. Το παραδέχθηκε. Μας ζήτησε συγνώμη. Το παιδί με την Κροατία έδωσε και την ψυχή του στο γήπεδο. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Όσο για αυτούς που έχουν ακόμη απορίες, ας κοιτάξουν με ποιον πανηγύρισε το γκολ που σημείωσε“.

Δυστυχώς ο Σαμαράς θα λείπει από τον… τελικό με τη Γεωργία λόγω τιμωρίας. Ο ίδιος σχεδιάζει να είναι παρών στο γήπεδο: “Μου είπαν ότι δεν θα παίξω με την Γεωργία και μου κόπηκαν τα πόδια. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ζήτησα να πάω μαζί με τα παιδιά, αλλά… Με σκέφτεσαι να βλέπω τον αγώνα από τον καναπέ την ώρα που τα παιδιά θα πασχίζουν για την πρόκριση; Πραγματικά δεν θα με χωράει το σπίτι“.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook