Γκούμας: “Η Ελλάδα είναι μεγάλη ομάδα”

Ο Γιάννη Γκούμας μίλησε για την μεγάλη πρόκριση της Εθνικής στο Euro 2012.

Στο ξεκίνημα των δηλώσεών του στον Sentra FM, ο Γιάννης Γκούμας, μίλησε για την παρουσία της Εθνικής μας ομάδα σε κάθε μεγάλη διοργάνωση από το 2004 και μετά:

«Δείχνουμε πως είμαστε μια μεγάλη ομάδα. Ότι μεγάλη διοργάνωση υπάρχει μετά το 2004, είμαστε παρών και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μετά την κατάκτηση του Euro η ομάδα δείχνει πως έχει στόφα νικητή. Δεν είχαμε καλή απόδοση και καταφέραμε και κερδίσαμε. Είτε παίζει καλά είτε όχι πετυχαίνει τον στόχο της».

Η συνέχεια, αφορούσε την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου και την Εθνική ομάδα:

«Άλλο τα στημένα και άλλο η εθνική ομάδα. Η εθνική ομάδα είναι πάνω από όλα. Όσοι παίζουν δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Πρέπει να γίνει κάθαρση σε συλλογικό επίπεδο και όχι στην Εθνική».

«Θεωρώ πως δεν πρέπει να σταθούμε σε ένα παίκτη. Υπάρχει ομαδικό πνεύμα. Η ομάδα κρατάει το ψηλό επίπεδο στην απόδοση της. Με την προσθήκη νέων παικτών αλλά και με τους πιο έμπειρους η ομάδα κρατάει τα ψηλά της στάνταρ», απάντησε ο παλαίμαχος αμυντικός, όταν του ζητήθηκε να ξεχωρίσει τον καλύτερο της Εθνικής, για να αναφερθεί και στον Σάντος:

«Νομίζω πως ο Σάντος έχει βάλει το λιθαράκι του. Έχει δείξει πως είναι καλός προπονητής. Δεν έχει αλλάξει πολλά από το σκεπτικό του Ρεχάγκελ και ούτε ο Σάντος άλλαξε την επιτυχημένη συνταγή. Γιατί να αλλάξεις ένα σύστημα όταν κερδίζει;».

Κλείνοντας, ο Γκούμας μίλησε και για τον… στόχο της Ελλάδας στην τελική φάση του Euro 2012:

«Όταν φτάνεις σε μια τελική διοργάνωση, όλα είναι πιθανά. Όλα μπορούν να συμβούν. Σίγουρα είναι δύσκολο και θέλει τύχη. Η ομάδα θα τα δώσει όλα και από εκεί και πέρα ότι γίνει. Πρωταρχικός στόχος είναι να περάσουμε τους ομίλους, αλλά θα πρέπει να δούμε την κλήρωση».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook