Μετά τα Χριστούγεννα οι υπογραφές με Σάντος

Συμφώνησαν πάντως να τα ξαναπούν μετά τις γιορτές με το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους να συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερες πιθανότητες.

Συμφώνησαν πάντως να τα ξαναπούν μετά τις γιορτές με το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους να συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερες πιθανότητες.

Οι τρεις άνδρες τα είπαν σε πολύ καλό κλίμα στην Μπρατισλάβα, με τη συζήτηση να αφορά έναν απολογισμό της προηγούμενης διετίας με τον Σάντος στο τιμόνι της ομάδας. Εκτός από αυτήν την αποτίμηση και τα συμπεράσματα για τα θετικά και αρνητικά αυτής της περιόδου η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από οργανωτικά θέματα.

Συγκεκριμένα, έγινε κουβέντα για τη συνεργασία της Ομοσπονδίας με το τεχνικό τιμ, τις μικρές Εθνικές και το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης, ενώ συζητήθηκε και το πώς θα φτάσει η ομάδα μέχρι τα παιχνίδια της τελικής φάσης του EURO 2012.
Αν και δεν υπήρξε νύξη για το θέμα επέκτασης συνεργασίας των δύο πλευρών, είναι δεδομένη η πρόθεσή τους για ανανέωση και συνέχιση του επιτυχημένου μοντέλου πάνω στο οποίο βαδίζει με τον Πορτογάλο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Για το νέο συμβόλαιο, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, με την ΕΠΟ να είναι διατεθειμένη να προσφέρει στον Πορτογάλο συμβόλαιο αντίστοιχο εκείνου που έχει ήδη. Δηλαδή διετούς διάρκειας, με αποδοχές ύψους 450.000 ευρώ για κάθε χρόνο. Σε περίπτωση πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, ο Σάντος θα λάβει επιπλέον 250.000 ευρώ.

Οι τρεις άνδρες συζήτησαν ακόμη και για τον καταρτισμό του προγράμματος των προκριματικών του Μουντιάλ, το οποίο σε γενικές γραμμές χαρακτηρίζουν βατό. «Αγκάθι» αποτέλεσε η απόφαση για τιμωρία της έδρας της Εθνικής, γεγονός που αυτόματα σήμαινε πως όλοι οι αντίπαλοι προτιμούσαν να δώσουν τον πρώτο εκτός συνόρων αγώνα τους στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Υπό τον φόβο να οδηγηθούμε στη διαδικασία της κλήρωσης και αυτή να μας φέρει τις σαφώς πιο επικίνδυνες Βοσνία ή Σλοβακία, υπήρξαν ορισμένες αμοιβαίες υποχωρήσεις. Σίγουρα, πάντως, οι άνθρωποι της Εθνικής αναγνωρίζουν πως η πλέον κρίσιμη περίοδος είναι στη μέση του προγράμματος, όταν και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα δώσει τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια εκτός Ελλάδας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook