Δύσκολα θα περάσει η Εθνική Ελπίδων

Καθώς ηττήθηκε 1-0 στη Γερμανία.

Μειώθηκαν οι  πιθανότητες για τη 2η θέση του ομίλου για την για την Εθνική Ελπίδων.

Η Ελλάδα έπαιζε το… τελευταίο της χαρτί κόντρα στην πρωτοπόρο και αήττητη του 1ου ομίλου της προκριματικής φάσης Γερμανία, και δεν τα κατάφερε, περιμένοντας πλέον να χάσει έδαφος στη συνέχεια η Βοσνία και να καταλάβει την 2η θέση του ομίλου που υπό προϋποθέσεις οδηγεί στα τελικά του Euro 2013.

Οι Γερμανοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πίεσαν την ελληνική άμυνα. Οι διεθνείς μας υποχρεώθηκαν σε αμυντικό ρόλο, βγαίνοντας απειλητικά με κάποιες αντεπιθέσεις. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για την ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη στο 38’, όταν ο Τριανταφύλλου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ανοίγοντας το σκορ με τον Φουνκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό δεν άλλαξε, με τους Γερμανούς να επιτίθενται και την ελληνική άμυνα και τον Καπίνο να… αντέχουν την πίεση. Εξάλλου, το γεγονός ότι η Εθνική μας έπαιζε με παίκτη λιγότερο δεν της επέτρεψε να ρισκάρει για να φτάσει στην ισοφάριση. Έτσι το 1-0 υπέρ των Γερμανών ήταν και το τελικό σκορ στο «Έντγκαρς Σπόρτπακ-Χάλε».

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Στέγκεν, Γιάντσκε, Κίσχοφ, Ρούντι (89′ Χόρνσουχ), Γκιντογκάν, Λαζόγκα (78′ Μπάιστερ), Μλάπα, Εσβάιν (86′ Φόλαντ), Γιουνγκ, Νόιμαν, Φουνκ

ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Σκόνδρας, Ποτουρίδης, Κουρμπέλης, Τριανταφύλλου, Σταφυλίδης, Μαυρίας (67′ Γιαννιώτας), Βέλλιος (71′ Γιάννου), Ταχτσίδης (83′ Αποστολόπουλος), Πέτσος, Βλαχοδήμος

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook