Βελτίωση χρειάζεται η Εθνική ομάδα σύμφωνα με τον Κατσουράνη

Ώστε να εμφανιστεί έτοιμη για τα τελικά του Euro 2012.

Ο έμπειρος μέσος του Παναθηναϊκού μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμνό «NovaSports Fm 94,6» για το φιλικό με το Βέλγιο και ξεκαθάρισε ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο ενώ πρόσθεσε ότι η φετινή ομάδα έχει πολλές περισσότερες επιθετικές λύσεις από ότι αυτή του 2008.

  • Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το φιλικό με το Βέλγιο:

«Είναι καλή ομάδα το Βέλγιο, δικαιούταν να ισοφαρίσει. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε. Ήταν καλό τεστ για να βγουν συμπεράσματα. Είχαμε πολύ καιρό να βρεθούμε. Έχουμε πολλά να βελτιώσουμε. Πρέπει να βλέπουμε τις αδυναμίες μας. Στα φιλικά θα έχουμε καλό πρόσωπο. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να τα δώσουμε όλα για να περάσουμε. Πρέπει να πάμε με το κεφάλι κάτω και να δώσουμε έμφαση στην άμυνα που είναι το δυνατό μας σημείο. Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι».

Για τις διαφορές με την ομάδα του 2008:

«Έχουμε αρκετές λύσεις μεσοεπιθετικά, παιδιά με ταλέντο, παίκτες που είναι γρήγοροι στην άμυνα. Αυτή η ομάδα έχει χαρακτηριστικά που χρειάζονται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο».

Για τους στόχους της Εθνικής:

«Να έχουμε καλή εικόνα. Να βγάλουμε προσωπικότητα στο γήπεδο, να έχουμε δεμένο σύνολο. Από κάθε παιχνίδι βγαίνουν συμπεράσματα. Μπορείς να δεις αδυναμίες, τι να τολμήσεις περισσότερο».

Για τον Φερνάντο Σάντος και αν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα σχετικά με το συμβόλαιό του:

«Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα. Ο Σάντος είναι προπονητής που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, θα είναι το απόλυτο αφεντικό. Πιστεύω ότι θα ανανεώσει. Νομίζω, όμως, ότι δεν αντέχει να είναι προπονητής σε Εθνική. Αν φύγει, πιστεύω ότι θα γυρίσει στην Πορτογαλία».

Για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα:

«Βλέποντας τη δουλειά του προπονητή και ότι η ομάδα έχει καλό υλικό, με έναν επιπλέον χρόνο μαζί, θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Αν ζεις κάποιον καθημερινά, βλέπεις το πώς δουλεύει, από εκεί βγάζεις συμπεράσματα. Είναι πολύ ήρεμος. Οκτώ στους δέκα παίκτες προτιμούν ήρεμο προπονητή  που θα τους μιλάει και θα τους αναλύει τα πράγματα».

Για το αν σκέφτεται να γίνει προπονητής:

«Δεν θέλω να γίνω προπονητής. Στο ποδόσφαιρο που ζούμε, που κουράζεσαι ψυχολογικά, θα ήθελα να τελειώσω και να φύγω οριστικά. Σαν τεχνικός διευθυντής θα μου άρεσε ως ιδέα».

Για τα όσα ακούγονται ότι κάνει κουμάντο μέσα στον αγωνιστικό χώρο:

«Αυτό λέγεται μεταφορικά, κουμάντο δεν κάνω πουθενά. Όταν κάνεις μια παρατήρηση, είναι μέσα στο παιχνίδι. Δεν είναι πρόβλημα να έχεις καλή επικοινωνία μέσα στο παιχνίδι».

Για ένα επεισόδιο που είχε παλαιότερα με τον Τζόρβα σε μια προπόνηση:

«Δεν είχε σχέση με τακτική. Μπορείς να τσακωθείς σε προπόνηση για οποιοδήποτε λόγο».

Για τη θέση που του αρέσει να παίζει:

«Μου αρέσει να παίζω περισσότερο μπροστά από την άμυνα. Όταν ξεκίνησα έπαιζα δεξιά, σαν εξτρέμ».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook