Έτοιμος για το Euro 2012 ο Σηφάκης

Ο κρητικός τερματοφύλακας μίλησε για τη μάχη που δίνει προκειμένου να βρίσκεται στις προσκλήσεις του Φερνάντο Σάντος,

Έτοιμος για το Euro 2012 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα Πολωνίας-Ουκρανίας και την παρουσία του με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας είναι ο Μιχάλης Σηφάκης.

Ο έμπειρος πορτιέρο που μένει ελεύθερος από τον Άρη, μίλησε για τη μάχη που δίνει προκειμένου να βρίσκεται στις προσκλήσεις του Φερνάντο Σάντος, ξεκαθαρίζοντας πως έχει ξεπεράσει πλέον το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και… είναι αποφασισμένος για το μεγάλο come-back.

  • Αρχικά, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «SportDay», ο Μιχάλης Σηφάκης μίλησε για την επιστροφή του στη δράση, μετά τον σοβαρό του τραυματισμό:

«Επέστρεψα πιο δυνατός από αυτή την ιστορία και αισθάνομαι πλέον ότι είμαι έτοιμος για να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις. Μου στοίχισε πολύ η υπόθεση του τραυματισμού, πάνω που είχα πάρει παιχνίδια και είχα βρει τον ρυθμό μου στην Εθνική. Αλλά γύρισα νωρίτερα απ’ ό,τι φανέρωναν οι πρώτες ενδείξεις. Σκεφθείτε ότι καλά καλά δεν μπορούσα να περπατήσω στην αρχή, μόλις χτύπησα. Τώρα πια, όμως, έχω αφήσει πίσω αυτή την περιπέτεια και κοιτάω μπροστά. Αισθάνομαι απόλυτα υγιής. Δούλεψα πολύ για να φτάσω και πάλι στο επιθυμητό επίπεδο».

«Ναι, θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρω», ανέφερε για τις πιθανότητες της κλήσης του στο Euro, ο έμπειρος πορτιέρο, για να μιλήσει και για τον ανταγωνισμό: «Είναι λογικό να υπάρχει ανταγωνισμός με την καλή έννοια. Δηλαδή υγιής. Σε κάθε περίπτωση ο προπονητής είναι εκείνος που παίρνει τις αποφάσεις».

Το συμβόλαιό του με τον Άρη ολοκληρώνεται… Θα ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό; «Ναι. θέλω να παίξω στο εξωτερικό. Δεν πρόκειται όμως να πάω στο EURO με αυτοσκοπό τη μεταγραφή. Θέλω να ξεκαθαρίσει το θέμα μου σε συλλογικό επίπεδο πριν από τη διοργάνωση. Ναι, έχω προτιμήσεις σε κάποιες χώρες, αλλά δεν θα ήθελα να πω κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή».

Τέλος, ο Μιχάλης Σηφάκης μίλησε και για την παρουσία που θα έχει η Ελλάδα στο Euro: «Η Εθνική ομάδα έχει δείξει ουκ ολίγες φορές ότι ξέρει π πρέπει να κάνει για να τα καταφέρει σε υψηλό επίπεδο και ως εκ τούτου φυσικά και είμαι αισιόδοξος για την παρουσία της ομάδας στο EURO».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook