Καραγκούνης: “Mπορούμε να πετύχουμε πολλά”

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος υποστήριξε πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπορεί να πετύχει πολλά στα τελικά του EURO 2012

Λίγος καιρός απέμεινε πριν την έναρξη της τελικής φάσης του EURO 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας με την Εθνική Ελλάδος να είναι εκεί και τον Γιώργο Καραγκούνη, σε συνέντευξη του στο περιοδικό World Soccer, να ξεκαθαρίζει πως πρωταρχικός στόχος είναι η πρόκριση από την φάση των ομίλων.

Η Εθνική Ελλάδος θα αντιμετωπίσει την Πολωνία, την Τσεχία και την Ρωσία με τον αρχηγό της ελληνικής ομάδας να δηλώνει για τις πιθανότητες πρόκρισης: “Στον όμιλο μας οι πιθανότητες είναι από 25% στον καθένα. Κάθε ομάδα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Η Πολωνία αγωνίζεται στην έδρα της και θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της. Η Ρωσία έχει ποιότητα και ταλέντο. Η Τσεχία δεν λείπει από τις μεγάλες διοργανώσεις. Όλες είναι καλές ομάδες. Εμείς, αν κοιτάξει κανείς την τελευταία δεκαετία, είμαστε πιο σταθεροί στην πορεία και τις επιτυχίες μας από τους υπόλοιπους. Θεωρώ ότι αν βρεθούμε στην κατάλληλη φόρμα στην κατάλληλη χρονική στιγμή, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Θέλουμε πρώτα να καταφέρουμε την πρόκριση και μετά βλέπουμε. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι είμαστε για τρίτη συνεχόμενη φορά στα τελικά του EURO”.
Για το κλίμα που επικρατεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα καθώς πλησιάζουν τα παιχνίδια, ο Καραγκούνης δήλωσε: “Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό και η διάθεση πολύ θετική. Το EURO είναι μια μεγάλη διοργάνωση, αλλά πηγαίνουμε με φιλοδοξίες που τροφοδοτούνται τόσο από το γεγονός ότι προκριθήκαμε τελικά πρώτοι και αήττητοι όσο και από το γεγονός ότι το κλίμα μεταξύ μας είναι πολύ καλό. Περιμένουμε πώς και πώς να παίξουμε στην διοργάνωση”.
Όσο για τα ατού της Εθνικής Ελλάδος, έναντι των αντιπάλων της, ο αρχηγός της ομάδας τόνισε: “Ατού της ομάδας είναι το ομαδικό πνεύμα που μας διακρίνει καθώς και η πίστη στην ομάδα και στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό. Επίσης, ξεχωριστό είναι και το πάθος μας για διάκριση όταν αγωνιζόμαστε φορώντας την φανέλα με το εθνόσημο και εκπροσωπούμε την χώρα μας κάτι που μας κάνει να δείχνουμε το καλύτερο μας πρόσωπο και να δώσουμε τα πάντα για να διεκδικήσουμε την πρόκριση”

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook