Φύσσας: «Τα φιλικά θα μας ανοίξουν τα μάτια»

Ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής, Τάκης Φύσσας, μίλησε στους απεσταλμένους των ελληνικών Μ.Μ.Ε. στο Κιτσμπούελ.

Οι δηλώσεις του έγιναν στο περιθώριο εκδήλωσης χορηγού του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και αφορούσαν κυρίως τα «τεστ ετοιμότητας» που ακολουθούν για την Εθνική κόντρα σε Σλοβενία και Αρμενία.

-Απομένουν δύο μέρες για το πρώτο φιλικό της Εθνικής, με αντίπαλο τη Σλοβενία. Τι να περιμένουμε από την Εθνική;

«Η Εθνική βρίσκεται εδώ για να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Μέχρι στιγμής όλα κυλούν πολύ καλά. Θέλουμε όλα τα παιδιά να είναι πανέτοιμα. Με εξαίρεση τον Παπαδόπουλο, ο οποίος και αυτός σύντομα θα είναι κοντά μας. Το πρώτο φιλικό είναι ένα καλό τεστ για μας. Έχουμε δύο τεστ μπροστά μας ενόψει της πρεμιέρας. Ευελπιστώ μέχρι τότε να δουλέψουμε στις αδυναμίες μας για να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει»

-Ποιες οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές σε σχέση με την προετοιμασία του 2004; Τότε την έζησες ως παίκτης, τώρα ως τεχνικός διευθυντής…

«Έχουν περάσει οχτώ χρόνια από τότε. Η κάθε προετοιμασία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Από οργανωτικής πλευράς όλα είναι πανέτοιμα εδώ. Η διάθεση των παιδιών είναι πραγματικά πάρα πολύ καλή. Υπάρχει αυτός ο ενθουσιασμός που υπάρχει πάντα όταν βρίσκονται στην Εθνική ομάδα. Κάτω από τις οδηγίες του προπονητή μας,ελπίζουμε όλοι να παρουσιάσουμε το πρόσωπο που μας αρμόζει και μας αξίζει. Υπάρχουν στοιχεία που κρατάμε. Υπάρχουν και κάποια άλλα που θέλουμε να τα αφήσουμε πίσω.Ο προπονητής είναι αυτός που θα καθοδηγήσει τους παίκτες».

-Υπάρχει ικανοποίηση για τις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου και από τις συνθήκες του ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή εδώ στην Αυστρία;

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Το έχουμε κοιτάξει πάρα πολύ καρό πριν. Όλα κυλούν μια χαρά. Τα τεστ με Σλοβενία και Αρμενία είναι αυτά που θ’ ανοίξουν τα μάτια του προπονητή έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο Euro».

-Υπάρχει ανοιχτή γραμμή και με την Πολωνία, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν καλύτερες οι συνθήκες που θα συναντήσει εκεί η ομάδα;

«Εκεί είναι όλα έτοιμα. Έχουμε κάνει πάρα πολλές επισκέψεις.Το μυαλό μας είναι τώρα μόνο στα παιχνίδια. Ό,τι δούμε στα φιλικά θα τα δουλέψουμε στις προπονήσεις.Εδώ είναι ο προπονητής που τον πιστεύουμε και τον εμπιστευόμαστε απόλυτα. Να δουλέψουμε και να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι στην πρεμιέρα».

-Ποιοι είναι οι καλύτεροι στο μπάσκετ;

«Εντάξει, υπάρχουν κάποια παιδιά που έχουν ταλέντο (σ.σ. χαμογελάει). Εμείς οι Έλληνες το έχουμε το μπάσκετ».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook