Xoλέβας: “Όλα μου φαίνονται καλά στην Εθνική”

Το πρόβλημα του διεθνούς μπακ είναι η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας

Ο Χοσέ Χολέβας πήρε την ελληνική υπηκοότητα και έτσι μπορεί να βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για τα τελικά του Euro 2012 με τον μπακ του Ολυμπιακού να υπογραμμίζει πως πλέον εκτός από Γερμανός νιώθει και Έλληνας. Όσο για το πού μπορεί να φτάσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο EURO ο Χολέβας υπογράμμισε πως αν δουλέψουν ως ομάδα μπορούν να τα πάνε καλά.

Αρχικά ο Χολέβας τόνισε σε δηλώσεις του στο αθλητικό ένθετο της εφημερίδας “Real News”: “Είμαι και Γερμανός, αλλά πλέον είμαι Έλληνας. Ελπίζω να μην μπερδευτώ. Προσπαθώ, αν και δεν ξέρω ελληνικά, να μάθω τον ύμνο. Η γλώσσα είναι πρόβλημα για εμένα. Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν μπορώ να βρω απογευματινό σχολείο. Τα περισσότερα ιδιωτικά είναι πρωί”.
Στην συνέχεια ο μπακ του Ολυμπιακού μίλησε για
Την εξέλιξη της καριέρας του: “Όλα έγιναν πολύ γρήγορα για εμένα. Έγινα παίκτης του Ολυμπιακού και πλέον είμαι μέλος της Εθνικής Ελλάδας. Όλοι μου φέρονται πολύ καλά στην Εθνική. Όλοι είναι πολύ φιλικοί μαζί μου και ειδικά οι συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά”.
Την σύγκριση του Φερνάντο Σάντος με τον Ερνέστο Βαλβέρδε: “Κάθε προπονητής έχει την δική του φιλοσοφία. Είναι πολύ δύσκολη η δουλειά του προπονητή σε μια Εθνική. Το ποδόσφαιρο είναι παντού το ίδιο. Στην Εθνική υπάρχουν οι καλύτεροι παίκτες της χώρας”.
Το πού μπορεί να φτάσει η Ελλάδα: “Όλα είναι πιθανά. Στο ποδόσφαιρο, όπως και στην ζωή, ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ. Είδαμε και τι έγινε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν δουλέψουμε ως ομάδα, μπορούμε να πάμε καλά”.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook