H Kρήτη στο πλευρό της Εθνικής στο EURO 2012

400-500 άτομα θα είναι στην Βαρσοβία την Παρασκευή στο πρώτο παιχνίδι της Εθνικής με την Πολωνία.

Παρά την οικονομική κρίση περίπου 400-500 κρητικοί φίλαθλοι θα βρίσκονται στο πλευρό της Εθνικής ομάδας στην Πολωνία και στο παιχνίδι με την διοργανώτρια χώρα την Παρασκευή. Από αυτούς περίπου 60 άτομα αναχωρούν  με πτήσεις Τετάρτη και Πέμπτη, για την Βαρσοβία. Υπολογίζεται ότι συνολικά στο πρώτο παιχνίδι της Παρασκευής οι Ελληνες που θα βρεθούν στις εξέδρες θα είναι 3 χιλιάδες, για να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια της Εθνικής στα τελικά του EURO 2012. Μιλώντας στην εκπομπή «Στο γήπεδο του Athletic» και στον Γιώργο Κορτσιδάκη, ο πρόεδρος του Γαλανόλευκου Φάρου Νίκος Φλέκας, αναφέρθηκε  στον ξεσηκωμό που επικρατεί  για το μεγάλο αυτό ραντεβού της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου…

Για την οικονομική κρίση και το κατά πόσο επηρέασε τις εκδρομές για την Πολωνία:

«Η οικονομική κρίση είναι τεράστια. Εμείς αποφασίσαμε τα χρήματα που ήταν να ξοδέψουμε στις καλοκαιρινές διακοπές, να τα ξοδέψουμε για να πάμε να δούμε την Εθνική στην Πολωνία. Αν δεν υπήρχε η κρίση ίσως να πηγαίναμε 2-3 χιλιάδες άτομα, μόνο από τον Φάρο.Τώρα  από τον σύνδεσμο μας, πάμε 250 άτομα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε προσιτές τιμές. Το μεγάλο ταξίδι 12 μέρες είναι 1700 ευρώ με πολλές εκδρομές μέχρι και στο Αουσβιτς, αλλά και εισιτήρια για τα τρία παιχνίδια με Πολωνία,Τσεχία και Ρωσία. Είναι πολλά τα λεφτά, αλλά το πρόγραμμα πλούσιο με διαμονή στην Βαρσοβία και πολλά τούρ.Θα δούν όλη την μαγεία της Πολωνίας.  Υπάρχει και η εκδρομή 7 ημερών με 1200 ευρώ. Για τα δυο πρώτα παιχνίδια και επίσης με πολλές εκδρομές».

Για το πόσοι Κρητικοί θα είναι συνολικά στην Πολωνία:

Εμείς από την Κρήτη έχουμε 60 άτομα από την Κρήτη. Από την Τετάρτη ξεκινάνε οι πτήσεις από Θεσσαλονίκη,Αθήνα,Χανιά και από Σόφια. Η τελευταία επιλογή ήταν για ενδιαφερόμενους από Εβρο και Αλεξανδρούπολη.  Στο πρώτο παιχνίδι θα είναι 3 χιλιάδες Ελληνες. Από αυτούς θα είναι 400-500 από την Κρήτη. Εχουμε μέλη που θα πάνε μεμονωμένα. Για οικονομικούς λόγους. Αλλοι βάζουν τα αυτοκίνητα τους και πάνε οδικώς στην Πολωνία και ψάχνουν μόνοι τους να βρούν χώρους διαμονής στην Πολωνία. Είναι μεγάλη η κρίση, αλλά και μεγάλη η αγάπη για την Εθνική.

Το 2004 στο πρώτο παιχνίδι ήμασταν πάλι 2 χιλιάδες στο Πόρτο. Μετά άρχισαν να το πιστεύουν οι Ελληνες. Από την Κρήτη άρχισαν να το πιστεύουν στον ημιτελικό. Εφυγαν 2 τσάρτερ από τα Χανιά και το Ηράκλειο. Και έφυγε και ένα ακόμη στον τελικό από το Ηράκλειο».

Για το τι περιμένουν οι φίλαθλοι της Εθνικής:

«Εμείς θα είμαστε εκεί συνέχεια και ευελπιστούμε ότι θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Εχουμε ήδη τρέξει πολύ και για το επόμενο το αισιόδοξο σενάριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Η αρχή είναι το  ήμισυ  του παντός. Όπως και το 2004 κερδίσαμε στη πρεμιέρα την Πορτογαλία, έτσι να το κάνουμε και αυτή τη φορά. Οι παίκτες είναι μονιασμένοι όπως το 2004. Είναι μια ομάδα που χάνει δύσκολα.  Το τύμπανο και η τρομπέτα του Φάρου θα είναι εκεί. Η Εθνική ομάδα είναι η όαση για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακόμα και αν κάνουμε τρείς ήττες, είναι  μεγάλη υπόθεση που είμαστε στην γιορτή. Στις 16 καλύτερες ομάδες.  Στην πρεμιέρα θα είμαστε 3 χιλιάδες Ελληνες, με 50 χιλιάδες Πολωνούς. Θα δείτε ότι θα φωνάζουμε περισσότερο από αυτούς. Θα έχουμε και 250 φανέλες της Εθνικής με το σήμα της Amstel που είναι χορηγός και την ευχαριστώ που μας έδωσε τις φανέλες».

 

 

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook