Νιόπλιας: “Nα νικήσουμε στην πρεμιέρα”

Σημαντικότατο χαρακτήρισε το παιχνίδι της πρεμιέρας με την Πολωνία ο τεχνικός της Εθνικής Κύπρου Νίκος Νιόπλιας, τονίζοντας πως αν έρθει η νίκη αύριο, η ομάδα θα πάρει τα πάνω της.

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας έχρισε ως μεγάλο φαβορί την Ισπανία, ενώ έδωσε σημαντικό ποσοστό και σε Γερμανία και Ολλανδία.
Αρχικά ο Νιόπλιας ανέφερε: «Το μεγάλο φαβορί είναι η Ισπανία. Είναι ομάδα η οποία διαθέτει πολλούς ισάξιους ποδοσφαιριστές και έτσι, δεν πέφτει όλο το βάρος σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα, η Γερμανία είναι πάντα Γερμανία και ποτέ δεν μπορείς να την ξεγράφεις, ενώ πολύ καλή ομάδα έχουν και οι Ολλανδοί. Αυτές οι τρεις ομάδες είναι οι επικρατέστερες για την πρώτη θέση».
-Υπάρχει όμως κάποια ομάδα η οποία μπορεί να μπει σφήνα σε αυτή την τριάδα;
«Πάντα βάζουμε μέσα την Αγγλία, είναι ιστορική ομάδα, έχει καλούς παίκτες. Όμως, συνήθως μας απογοητεύουν οι Άγγλοι. Έχουν απουσίες, έχουν και δύσκολο όμιλο. Οι Γάλλοι, έχουν ταλέντο, όμως, δεν με έχουν πείσει ως ομάδα στα παιγνίδια που τους έχω παρακολουθήσει. Οι Πορτογάλοι παίζουν πολύ με το ταλέντο και αυτό δεν είναι πάντα καλό, ενώ έχουν και φοβερά δύσκολο όμιλο».
-Μεγάλη συζήτηση γίνεται για το γεγονός ότι πολλοί ποδοσφαιριστές είναι καταπονημένοι. Προέρχονται από μια μαραθώνια σεζόν και πολλοί από αυτούς, έχουν παίξει περισσότερα από πενήντα παιγνίδια. Θα είναι αυτό σε βάρος του θεάματος;
«Πιστεύω πως ναι. Δυστυχώς δεν είμαι αισιόδοξος όσον αφορά το θέαμα. Πιστεύω πως καλοί ποδοσφαιριστές θα επηρεαστούν λόγω κούρασης. Υπάρχουν επίσης ποδοσφαιριστές οι οποίοι ξεχωρίζουν στους συλλόγους τους αλλά δεν μπορούν να διακριθούν στις εθνικές τους γιατί δεν έχουν παίκτες του ιδίου επιπέδου, όπως συμβαίνει στις ομάδες τους. Παρακολούθησα πολλά φιλικά προετοιμασίας. Δεν είδα τις ομάδες να έχουν φρεσκάδα και αυτό είναι φυσιολογικό αυτή την περίοδο. Ελπίζω στους επίσημους αγώνες να διαφοροποιηθεί η αυτή η εικόνα. Από την άλλη, είναι λογικό να ρίχνουν την απόδοση τους προκειμένου να φορμαριστούν όταν θα αρχίσει η διοργάνωση. Ενδεχομένως συνειδητά να συμπεριφέρθηκαν με αυτό τον τρόπο και αυτό είναι κάτι το οποίο θα διαπιστώσουμε όταν αρχίσει η διοργάνωση».
-Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η εθνική Ελλάδας στην διοργάνωση;
«Δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση για το μέχρι που μπορεί να πάει η Ελλάδα. Θα πρέπει να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Είμαστε λαός της ψυχολογίας. Είναι σημαντικό το πρώτο παιχνίδι με την Πολωνία. Αν πάρει καλό αποτέλεσμα, θα πάρει τα πάνω της. Εμείς οι Έλληνες ενθουσιαζόμαστε εύκολα και ένα καλό ξεκίνημα, θα είναι πολύ υποβοηθητικό για τη συνέχεια».
-Μπορεί αυτή η διοργάνωση να μας προσφέρει κάτι νέο προπονητικά;
«Προπονητικά δεν πιστεύω ότι θα δούμε κάτι νέο. Οι πλείστες ομάδες θα παίξουν με 4-2-3-1 και 4-3-1 και λιγότερες θα επιλέξουν το 4-4-2. Δεν έχω διαπιστώσει κάποια τάση για κάτι διαφορετικό από αυτά που έχω δει. Αν ήταν Παγκόσμιο Κύπελλο, ίσως να μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό, όμως σε αυτό το Ευρωπαϊκό δύσκολα θα δούμε κάτι άλλο».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook