Tοπαλίδης: “Δεν είμαστε αποκλεισμένοι πριν από τον αγώνα”

Ο πρώην βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ υποστηρίζει πως οι διεθνείς μας θα πρέπει να έχουν ως οδηγό το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Πολωνία.

Με συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της εθνικής, Γιάννης Τοπαλίδης, υποστηρίζει πως οι διεθνείς μας θα πρέπει να έχουν ως οδηγό στο παιχνίδι με τη Ρωσία το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Πολωνία.

  • Για αγώνα, αλλά και για το προφίλ της γαλανόλευκης, μίλησε στον «Επενδυτή» ο Γιάννης Τοπαλίδης.

Τι εικόνα έχετε σχηματίσει από τους δύο πρώτους αγώνες της Εθνικής ομάδας;

“Νομίζω ότι το δεύτερο ημίχρονο με την Πολωνία ήταν το highlight μας. Από τις καλύτερες εμφανίσεις που έχουμε κάνει ποτέ. Βοήθησε, φυσικά, και η κακή εικόνα των αντιπάλων, που κόντρα στη Ρωσία έκαναν μια τελείως διαφορετική εμφάνιση, όμως και εμείς αδικηθήκαμε από τις αποφάσεις του διαιτητή. Με τη Τσεχία είχαμε μια ανεξήγητη συμπεριφορά στην αρχή και μας κόστισε.

Σαφώς, όμως, συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο και μιλώ και από την προσωπική πείρα των δέκα ετών στον πάγκο της Εθνικής μας. Πρέπει να ήταν η πρώτη φορά που δεχθήκαμε δύο γκολ επί των ημερών του κ. Σάντος, γεγονός που μαρτυρά πόσο καλή άμυνα διαθέτουμε. Αυτό που με ανησύχησε περισσότερο ήταν ότι δεν πιέσαμε όσο θα έπρεπε την αντίπαλη εστία και αναλωθήκαμε σε ανορθόδοξο ποδόσφαιρο με «γιόμες».

Και τώρα ο «τελικός» με τη Ρωσία. Είστε αισιόδοξος;

“Από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος. Και αυτό που έμαθα στους 106 αγώνες που βρέθηκα στο πλάι του Ρεχάγκελ είναι πως στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Σίγουρα, πάντως, είναι πολύ δύσκολο, γιατί η Ρωσία είναι μία από τις ισχυρότερες ομάδες του τουρνουά και θα παίξει με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, γιατί έχει έντονο βαθμολογικό κίνητρο. Αλλά, όχι, δεν είμαστε αποκλεισμένοι πριν από τον αγώνα και, αν έχουμε ως οδηγό το δεύτερο ημίχρονο με την Πολωνία, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Η κριτική που ασκείται στον Φερνάντο Σάντος από πολλούς συνοψίζεται κυρίως στα κακά ξεκινήματα, αλλά και στις επιλογές ορισμένων παικτών, ιδίως στη θέση του τερματοφύλακα. Ιδιαίτερα, στο δεύτερο σκέλος, αυτό των προσώπων, εσείς έχετε ιδία (μακρά) πείρα…

Δεν θα ήθελα επ’ ουδενί να συμβουλεύσω ή να σχολιάσω τις επιλογές του προπονητή, ειδικά από τη στιγμή που βρίσκομαι εκτός της ομάδας. Πράγματι, αυτή είναι η μοίρα του επαγγέλματος: να τα ακούς. Όμως όλοι έχουν δίκιο: και ο προπονητής που επιλέγει και ο παίκτης που αγωνίζεται και εσείς που τα γράφετε ή οι φίλαθλοι που κάνουν κριτική. Να είστε βέβαιοι, πάντως, ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο προπονητής να μην έχει επιστήσει την προσοχή στους παίκτες του για την εικόνα τους στην έναρξη των αγώνων. Ούτε ότι οι παίκτες δεν τον καταλαβαίνουν.

Όπως είπα, συμβαίνουν και αυτά. Δεν μπορείς να τα ελέγχεις όλα πάντοτε. Μια – δυο φάσεις μπορούν να σε πάρουν από κάτω. Όσο για τους παίκτες, θα ήταν εντελώς άδικο να κάνω κριτική σε παιδιά στα οποία στηρίζεται η Εθνική και την έχουν κρατήσει σε αυτό το υψηλό επίπεδο“.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook