Οκτώ διεθνείς που έχουν αγωνιστεί στην Γερμανία μιλάνε για το σημερινό παιχνίδι

Κυριάκος Παπαδόπουλος, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Γιώργος Τζαβέλλας, Νίκος Λυμπερόπουλος, Χοσέ Χολέμπας, Κώστας Φορτούνης, Κώστας Μήτρογλου και Φάνης Γκέκας μίλησαν για την σημερινή αναμέτρηση της Εθνικής μας με την Γερμανία

Κυριάκος Παπαδόπουλος, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Γιώργος Τζαβέλλας, Νίκος Λυμπερόπουλος, Χοσέ Χολέμπας, Κώστας Φορτούνης, Κώστας Μήτρογλου και Φάνης Γκέκας είναι 8 από τους 23 ποδοσφαιριστές του ρόστερ της Εθνικής, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί στη Γερμανία και έχουν αντιμετωπίσει τους περισσότερους παίκτες από το ρόστερ των πάντσερ.

Όλοι τους μίλησαν στο novasports.gr, λέγοντας με λίγα λόγια τη γνώμη τους για την Εθνική ομάδα της Γερμανίας που αποτελεί την νέα πρόκληση για το ελληνικό πάθος.

Κυριάκος Παπαδόπουλος: «Η Γερμανία είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και θα κάνει τα πάντα για να κάμψει την αντίστασή μας. Ωστόσο εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και χωρίς άγχος θα παλέψουμε κόντρα σε ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης που πρέπει να το αποδείξει αυτό μέσα στο γήπεδο.»

* Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αγωνίζεται στη Σάλκε από τον Ιούνιο του 2010. Έχει παίξει 47 ματς πρωταθλήματος και έχει σκοράρει 2 φορές. Επίσης έχει 22 ματς στην Ευρώπη με 2 γκολ και αυτή τη στιγμή αποτελεί τον κορυφαίο εκπρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Μπουντεσλίγκα.

—————————————————————————————————————————

Σωκράτης Παπασταθόπουλος:  «Η Γερμανία είναι μια ομάδα στην οποία κάθε παίκτης ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του μέσα στο γήπεδο, δουλεύουν όλοι 100% ο καθένας στο κομμάτι του, είναι πειθαρχημένοι και κυρίως αυτή η πειθαρχία τους κάνει πολύ δυνατούς.»

* Ο Σωκράτης τον Σεπτέμβριο του 2011 πήγε δανεικός από την Τζένοα στην Βέρντερ έχοντας ένα γκολ σε 30 ματς. Τον Απρίλιο ο Άλοφς ανακοίνωσε ότι η Βέρντερ πλήρωσε το buy out clause και έκανε τον Έλληνα αμυντικό δικό της.

—————————————————————————————————————————

Γιώργος Τζαβέλλας: «Πρέπει να γνωρίζουμε πως είναι μια σκληρή ομάδα, που αγωνίζονται όλοι οι ποδοσφαιριστές με το ίδιο πάθος. Έχουν καλή νοοτροπία και δεν υποτιμούν τον αντίπαλο. Θέλουν πολλή προσοχή.»

* Είναι παίκτης της Άιντραχτ από τον Ιούλιο του 2010. Έπαιξε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012 και τους τελευταίους έξι μήνες ήταν δανεικός στην Μονακό. Έχει παίξει με τον Γερμανικό σύλλογο 27 ματς και έχει πετύχει 1 γκολ.

—————————————————————————————————————————

Νίκος Λυμπερόπουλος:  «Είναι μια ομάδα πειθαρχημένη που δε θα μας υποτιμήσει ποτέ και θα μπει να κάνει ότι κάνει σε όλα τα παιχνίδια. Να παίξει δηλαδή το ποδόσφαιρο της και να προσπαθήσει να επιβληθεί. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, έντεκα αυτοί έντεκα κι εμείς. Ευελπιστώ ότι όλοι θα είναι εκείνη τη μέρα στο 100% και θα πάνε όλα καλά.»

*  Ο Νίκος Λυμπερόπουλος αγωνίστηκε στην Άιντραχτ από το καλοκαίρι του 2008 κι έμεινε στην Φρανκφούρτη για δύο χρόνια. Είχε 10 γκολ σε 50 παιχνίδια πρωταθλήματος.

—————————————————————————————————————————

Χοσέ Χολέμπας: «Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Είναι μια ομάδα που τρέχει και πιέζει πολύ. Ωστόσο μιλάμε για μια ομάδα που πάντα ήταν σε κορυφαίο επίπεδο. Αυτή τη στιγμή θέλουν μεγάλη προσοχή ο Σβάινσταιγκερ που είναι ο καλύτερος της παίκτης, αλλά και ο Οζίλ. Σίγουρα κι ο Γκόμεζ είναι επικίνδυνος παίκτης γιατί σκοράρει εύκολα, αλλά όλο το παιχνίδι των Γερμανών το κάνουν οι Οζίλ και Σβάινσταίγκερ.

*Γεννημένος στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Ασάφενμπουργκ της Βαυαρίας, ο Χοσέ Χολέμπας  έπαιξε επαγγελματικά στη Μόναχο 1860 από το 2007. Εκεί τον είδε ο Έβαλντ Λίνεν και τον έφερε στον Ολυμπιακό το 2010.

—————————————————————————————————————————

Κώστας Φορτούνης: «Η Γερμανία είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες που πρωταγωνιστούν στις ομάδες τους. Η Γερμανία σαν ομάδα κλείνει πάρα πολύ καλά τους χώρους, πιέζουν πάρα πολύ καλά και έχουν μεγάλη εμπειρία. Σίγουρα θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.»

*Ο Κώστας Φορτούνης πήγε από τον Αστέρα Τρίπολης στην Καϊζερσλάουτερν το καλοκαίρι του 2011 σε ηλικία 18 ετών. Σε 28 ματς έχει πέντε ασίστ.

—————————————————————————————————————————

Κώστας Μήτρογλου:  «Πρέπει να προσέξουμε πολύ. Είναι πολύ γρήγοροι παίκτες. Θα μπουν από το πρώτο λεπτό φουλ για να μας βάλουν γκολ. Εκεί πρέπει να προσέξουμε και όπως είχα πει, είμαστε το αουτσάιντερ και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε, όπως με τη Ρωσία.»

* Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Γκλάντμπαχ. Έπαιξε 23 ματς με την Γκλάντμπαχ Β’ από το 2005 ως το 2007. Το 2007 πήγε στον Ολυμπιακό στα 17 του.

—————————————————————————————————————————

Φάνης Γκέκας: «Την ξέρουμε όλοι τη Γερμανία δεν έχουμε να πούμε πολλά. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Είναι φαβορί όχι μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και για την κατάκτηση του EURO. Ωστόσο αυτό θα πρέπει να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο.»

* Το 2006 ο Φάνης Γκέκας πήγε ως δανεικός στην Μπόχουμ από τον Παναθηναϊκό όπου πέτυχε 20 γκολ σε 32 ματς και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα. Εν συνεχεία πήγε στη Λεβερκούζεν για ενάμιση χρόνο έχοντας 13 γκολ σε 50 ματς πρωταθλήματος. Μετά από ένα αγγλικό διάλειμμα στην Πόρτσμουθ, πήγε τον Ιανουάριο του 2010 στη Χέρτα και έμεινε για έξι μήνες σκοράροντας 6 γκολ σε 17 ματς. Κατόπιν πήγε στην Άιντραχτ κι εκεί για 18 μήνες έχοντας 23 γκολ σε 48 ματς (Α’ και Β’ Γερμανίας)

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook