Kαραγκούνης: “Γεννημένοι μαχητές”

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας μίλησε σε ισπανική εφημερίδα για πρόκριση κόντρα στην Ρωσία, την διαιτησία που έχει η ομάδα στο EURO ενώ δεν θέλησε να μιλήσει για την Μέρκελ

Οι Έλληνες γεννήθηκαν για να είναι μαχητές υποστήριξε ο Γιώργος Καραγκούνης προσπαθώντας να εξηγήσει τον χαρακτήρα των Ελλήνων με τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας να ξεκαθαρίζει πως οι ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν ήρθαν στο τουρνουά για να κάνουν διακοπές ενώ αναφέρθηκε και στις διαιτητικές αποφάσεις εις βάρος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Καραγκούνης στην ισπανική εφημερίδα “AS”
– Έχεις θυμώσει ποτέ στο παρελθόν με τους διαιτητές;
“Δεν μου άρεσε καθόλου η συμπεριφορά των διαιτητών απέναντι στην Ελλάδα, αφού ήταν καλή για εμάς σε γενικές γραμμές στο παρελθόν. Στα δυο πρώτα παιχνίδια πετύχαμε περισσότερα γκολ σε σχέση με εκείνα που μας ακύρωσαν, μερικά ίσως λανθασμένα. Στην φάση των ομίλων υπάρχουν μόνο τρία παιχνίδια και το περιθώριο για λάθη είναι ελάχιστο. Έτσι χρειάζεται να είναι περισσότερο προσεκτικοί στις αποφάσεις τους”.
– Πιστεύεις ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις θα μπορούσαν να είχαν κοστίσει την συμμετοχή της ομάδας σου στην προημιτελική φάση απέναντι στη Γερμανία; Πόσο επηρέασαν το παιχνίδι τα σφυρίγματα του Έρικσον;
“Ήταν πέναλτι και δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Ο διαιτητής αποφάσισε να μην το καταλογίσει και μου έδειξε κίτρινη κάρτα. Η UEFA χρειάζεται να διορθώσει τα σφάλματα των συνεργατών της”.
– Τι είπατε στα αποδυτήρια πριν από το παιχνίδι με την Ρωσία;
“Ποτέ δεν χάσαμε την ελπίδα να προκριθούμε στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, παρότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες”.
– Πώς εξηγείς τον χαρακτήρα των Ελλήνων;
“Είμαστε γεννημένοι νικητές. Οι Έλληνες γεννήθηκαν για να είναι μαχητές”.
– Τι προαίσθημα έχεις λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα με την Γερμανία;
“Αρκετοί άνθρωποι μου είπαν ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να πάρουμε το EURO και αυτό να συνδυαστεί με ένα ρεκόρ για εμένα, ξεπερνώντας σε συμμετοχές τον Ζαγοράκη. Έχουμε δείξει ότι δεν έχουμε έρθει για διακοπές εδώ”.
– Το Euro δεν ξεκίνησε καλά για εσένα και την Ελλάδα; Ήρθατε ισόπαλοι σε ένα παιχνίδι, το οποίο θα μπορούσατε να είχατε κερδίσει, και έχασες ένα πέναλτι.
“Η Πολωνία μας έπιασε στον ύπνο κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και αυτό μας κόστισε τους τρεις βαθμούς. Ευτυχώς μάθαμε, και αυτό μας βοήθησε στα δυο επόμενα παιχνίδια”.
– Σκέφτηκες πολύ το πέναλτι;
“Όχι, θα ξεκινήσω τώρα. Δεν με επηρεάζει. Τα πέναλτι είναι μια αποτυχία για εκείνον που τα αστοχεί”.
– Τι έκανες στους συμπαίκτες του πριν από το κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στους Ρώσους;
“Τους είπα ότι ακόμα δεν έχουμε αποκλειστεί και ότι έχουμε την υποχρέωση να κερδίσουμε το τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων. Ήμασταν τυχεροί που πετύχαμε το γκολ την κατάλληλη στιγμή, σε εκείνο το σημείο που το χρειαζόμασταν”.
– Στο τέλος του αγώνα είπατε ότι είναι μία σπουδαίο μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο: Μήπως είστε λίγο υπερβολικοί;
“Για μένα είναι συγκρίσιμο με τις μνήμες που έχουν από το EURO της Πορτογαλίας. Ήταν μαγική στιγμή για εμένα”.
– Γιατί;
“Λόγω της σημερινής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα, η νίκη και η πρόκριση στην προημιτελική φάση ήταν σημαντικά για τους Έλληνες. Είπαμε ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για εκείνους και συνεχίζουμε. Έχουμε ένα μήνυμα να στείλουμε στους δικούς μας ανθρώπους. Θα πρέπει να παλέψουμε κόντρα στις δυσκολίες. Ευχαριστώ τον Θεό που έχω ζήσει αυτές τις στιγμές όλο αυτό το διάστημα με την φανέλα της Ελλάδας”.
– Για την Άνγκελα Μέρκελ
“Θέλω να μιλήσω μόνο για ποδόσφαιρο”.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook