Σαλπιγγίδης: «Περήφανος για όσα πετύχαμε»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε για την Εθνική ομάδα

Η Εθνική Ελλάδας αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι από το Euro 2012 σύμφωνα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Metrosport» ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.«Θεωρώ ότι ο αρχικός στόχος ήταν η πρόκριση στην επόμενη φάση. Αυτό έγινε και κατά συνέπεια η εθνική μπορεί να θεωρείται πετυχημένη. Αναμφίβολα τρώγοντας έρχεται η όρεξη και γι΄ αυτό όλοι είχαμε το δικαίωμα να ονειρευόμασταν και κάτι παραπάνω», ήταν τα πρώτα λόγια του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Και συνέχισε: «Όμως κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Μπορώ να πω ότι ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι αυτό που ζήσαμε στην Πολωνία. Ήταν ένα ταξίδι που τα είχε όλα. Είχε συγκίνηση, χαρά, λύπη, ατυχίες… τα είχε όλα νομίζω. Όπως και να ΄χει, νομίζω όλα τα παιδιά, περάσαμε πολύ καλά και εύχομαι να καταφέραμε έστω και λίγο να κάνουμε τους Έλληνες να χαμογελάσουν. Να νιώσουν καλύτερα και να ξεφύγουν λίγο από τα καθημερινά τους προβλήματα».

Όσον αφορά στον προημιτελικό με την Γερμανία, σχολίασε: «Καταρχήν οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι η Γερμανία είναι μία ομάδα με μεγάλη αξία και μεγάλη ποιότητα. Εμείς στο δεύτερο ημίχρονο, πραγματικά πιστεύαμε ότι μπορούμε να το γυρίσουμε το ματς. Απλώς θεωρώ ότι μετά την ισοφάριση, παρασυρθήκαμε λίγο από τον ρυθμό και δεν είχαμε την εμπειρία να κρατήσουμε λίγο ακόμη το αποτέλεσμα για να πάμε και για το επόμενο γκολ».

Αναφορικά με τη σημασία που είχε πάρει για πολλούς Έλληνες η αναμέτρηση με την «νασιονάλμανσαφτ», απάντησε: «Εμείς από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζευγάρι, ξεκαθαρίσαμε πως είμαστε ποδοσφαιριστές, παίζουμε ποδόσφαιρο και αυτό είναι όλο. Είναι ποδόσφαιρο, δεν είναι πολιτική. Από εκεί κει πέρα, είτε ήταν η Γερμανία, είτε οποιοσδήποτε άλλος, εμείς θέλαμε να κερδίσουμε για να κάνουμε πάλι χαρούμενους όλους τους Έλληνες.

Προσωπικά νιώθω πολύ περήφανος για όσα πετύχαμε και για όσα ζήσαμε εδώ. Νομίζω ότι η Ελλάδα έφυγε με το κεφάλι ψηλά και οι Έλληνες μπορούν να νιώθουν ένα όμορφο συναίσθημα για την εθνική τους ομάδα. Παλέψαμε από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Παράλληλα, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε για το γεγονός πως έγινε ο πρώτος παίκτης της Εθνικής που πέτυχε γκολ σε Euro και Mundial: «Είναι σίγουρα κάτι πολύ όμορφο και νιώθω πολύ καλά που πέτυχα κάτι τέτοιο. Όμως το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η εθνική και να βρίσκεται πάντα ψηλά σε μεγάλες διοργανώσεις».

Τέλος, για τους επόμενους στόχους, υποστήριξε: «Έρχεται Παγκόσμιο Κύπελλο και ασφαλώς θέλουμε να είμαστε και εκεί. Έχουμε όμως δρόμο. Θα προσπαθήσουμε. Προς το παρόν θα ξεκουραστούμε…».

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook