Σάντος: ” Οι Έλληνες είναι περήφανοι για την εικόνα που παρουσιάσαμε”

Θετικό πρόσημο στην πορεία της Εθνικής στο Euro 2012, αν και θα περίμενε… κάτι καλύτερο στον προημιτελικό απέναντι στη Γερμανία, έβαλε ο Φερνάντο Σάντος όπως δήλωσε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό της Πορτογαλίας.

«Αν αποκλείσουμε το Euro 2004, που είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, η Ελλάδα δεν είχε τέτοια παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση. Δείξαμε πως είμαστε μία ομάδα με οργάνωση και φιλοδοξίες. Οι Έλληνες είναι περήφανοι για την εικόνα που παρουσιάσαμε. Ασφαλώς στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αλλά συνολικά είμαι πολύ ικανοποιημένος. Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, τα πήγαμε καλά», τόνισε.

«Στο ματς με τη Γερμανία δεν είχαμε την αυτοπεποίθηση που έπρεπε. Μπήκαμε μέσα στο ματς λίγο φοβισμένοι. Άλλο πράγμα είναι να αμύνεσαι οργανωμένα κι άλλο να το κάνει χωρίς αυτοπεποίθηση και να μην πιστεύεις πως μπορείς να σκοράρεις», πρόσθεσε, ενώ δεν έκρυψε τη φιλοδοξία του εν όψει… Βραζιλίας. «Θα είναι όνειρο για μας η πρόκριση στο Μουντιάλ του 2014», δήλωσε.

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εμφανίσεις της Πορτογαλίας. «Η Πορτογαλία έκανε εξαιρετική πορεία στο Euro 2012. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πάουλο Μπέντο και τους παίκτες. Στον ημιτελικό αντιμετωπίσαμε μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και παίξαμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Όλα τα αποτελέσματα ήταν πιθανά. Στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας είχαμε σπουδαίες ευκαιρίες. Η παρουσία της εθνικής ομάδας έκανε τον κόσμο στην Πορτογαλία, αλλά και μένα, περήφανο», είπε.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook