Θέλει μια καλή αρχή

Με την Ισπανία αγωνίζεται η Εθνική Νέων στην Εσθονία στο πρώτο της παιχνίδι στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα.

Η μεγάλη ώρα έφτασε για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Νέων, η οποία την Τρίτη (3/7, 17:30) αντιμετωπίζει την Ισπανία στην πόλη Χααπσάλου της Εσθονίας, στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012.

Το έργο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι δύσκολο, καθώς οι Ισπανοί είναι οι κάτοχοι του τροπαίου. Εσθονία – Πορτογαλία είναι το άλλο ματς του ομίλου μας (20:45).

Η προετοιμασία της εθνικής ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα τραυματισμών, ενώ ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Τσάνας δε θα έχει στη διάθεσή του τους Σταφυλίδη και Κουρμπέλη, καθώς έχουν συμπληρώσει κίτρινες κάρτες από τις προηγούμενες φάσεις της διοργάνωσης. Διαιτητής της αυριανής αναμέτρησης θα είναι ο Βαντίμς Ντιρεκτορένκο από τη Λετονία. Με την Εθνική Νέων συμμετέχει και ο Μπουχαλάκης του Εργοτέλη

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Τσάνας, αναφερόμενος στην συμμετοχή της Εθνικής Νέων στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα, τόνισε ότι  «ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας πριν από μία εβδομάδα στην Αθήνα. Όλα μέχρι τώρα κυλούν ομαλά για εμάς, καθώς δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Είμαστε όλοι ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Εσθονία, ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται και να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να συμμετέχουμε στην τελική φάση του EURO 2012. Περάσαμε αήττητοι από τις δύο προκριματικές φάσεις της διοργάνωσης και νομίζω ότι αυτό λέει πολλά.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι πολλά από τα παιδιά αγωνίζονται στη Super League και έχουν αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες. Επίσης, πολλοί από τους ποδοσφαιριστές συμμετείχαν και πέρυσι στην τελική φάση στη Ρουμανία και γνωρίζουν καλά πως οι απαιτήσεις σε τέτοια μεγάλα τουρνουά είναι αυξημένες. Σίγουρα θα σεβαστούμε όλες τις αντίπαλες ομάδες, αλλά δε θα τις φοβηθούμε. Η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 το 2013 αποτελεί ισχυρό κίνητρο για εμάς, αλλά πάνω απ’ όλα θέλουμε να προκριθούμε στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook