Φιλική νίκη για την Εθνική Ελπίδων

Βασικός ξεκίνησε ο Τζανακάκης , σε όλο το ματς έπαιξε ο Ποτουρίδης

Με γκολ του Βέλλιου και του Διαμαντάκου η Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων νίκησε με 2-0 την αντίστοιχη της Πολωνίας σε φιλική αναμέτρηση στο Δημοτικό Στάδιο Κοζάνης το απόγευμα της Τετάρτης (15/8).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν καλύτερο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και θα μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα.

Την πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι στο 8′, όταν ο Γκέλιος εξουδετέρωσε με εντυπωσιακή ενέργεια σουτ του Λούκασικ.

Στη συνέχεια, η ελληνική ομάδα πήρε γρήγορα τα ηνία του παιχνιδιού, όμως τα σουτ των Καραγκούνη (10′), Βέλλιου (20′), Βλαχοδήμου (25′), Μάνταλου (29′) και Ποτουρίδη (33′) ήταν άστοχα.

Η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, δημιουργώντας σπουδαία ευκαιρία στο 47′, όταν ο Βέλλιος επιχείρησε το πλασέ και ο Μπίρτεκ απομάκρυνε τη μπάλα πάνω στη γραμμή του τέρματος.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, ο επιθετικός της Έβερτον δέχθηκε την όμορφη πάσα του Μάνταλου και αφού απέφυγε τον τερματοφύλακα έκανε με πλασέ το 1-0. 

Ο Βέλλιος έφτασε κοντά στο γκολ και στο 60′, όμως ξανά ο Μπίρτεκ του στέρησε τη δυνατότητα να σκοράρει διώχνοντας τη μπάλα λίγο πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Η Εθνική συνέχισε την κυριαρχία της και το επιθετικό ποδόσφαιρο, έχοντας στο 77′ άλλη μια καλή στιγμή με το σουτ του Πέλκα (απόκρουση Σκόβρον).

Ο Πέλκας δεν μπόρεσε και πάλι στο 81′ με σουτ να νικήσει τον Πολωνό τερματοφύλακα, όπως επίσης ο Καραγκούνης ένα λεπτό αργότερα σε τετ α τετ.

Την απόκρουση του αγώνα έκανε ο Γιαννιώτης στο 87′ στην κοντινή κεφαλιά του Γιάμροζ και στην αμέσως επόμενη φάση ο Διαμαντάκος με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων.

Ελλάδα: Γκέλιος (46′ Γιαννιώτης), Τζανακάκης (46′ Αποστολόπουλος), Ποτουρίδης, Λαγός (58′ Μπάλλας), Μπουγαΐδης, Μάνταλος (58′ Φουρλάνος), Πέτσος (58′ Κατίδης), Λυκογιάννης (64′ Πέλκας), Βέλλιος (70′ Διαμαντάκος), Καραγκούνης, Βλαχοδήμος.

Πολωνία: Καμίνσκι (46′ Σκόβρον), Μάλαρτσικ, Μοντέλσκι (46′ Μπαρτκόφσκι), Κούπις (46′ Σταρζίνσκι), Κλιχ, Κριχόβιακ, Γιάμροζ, Κούχαρτσικ (46′ Γιανκόφσκι), Ντζίβνιελ, Λούκασικ (46′ Κοζέτσκι), Μπίρτεκ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook